Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek Jehova...

Mi a véleményetek Jehova istenről?

Figyelt kérdés

Létezik e egyáltalán ilyen nevü isten,és ha igen ő lenne a Biblia istene is?

Továbbá meg lehetséges e,hogy létezik egy ilyen nevű entitás aki istennek állítva be magát az emberek közt imádatot és hódolatot követelve meg önmagának ezzel elfoglalva Jézus helyét?

Van olyan köztetek aki elgondolkodott már ezeken a dolgokon?

Lehet,hogy baromság ez a kérdésem,de az is lehet,hogy nem is annyira az.

Biztos lesznek olyanok akik rossz szemmel fogják nézni a kérdést,meg támadásként kezelik majd. De nem az,csak egyszerűen meg szeretném ismerni mások véleményét is erről.

2016. aug. 28. 18:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Kedves opendoor!

Elnézésedet kérem de nem úgy értettem. Én a szervezetre gondoltam amikot az imádatról írtam.

Mert úgy érzem,hogy Jézus helyét kívánja magának a szervezet.

2016. aug. 28. 20:50
 12/19 anonim ***** válasza:
lepontozhatok de egy ateistát nem tudtok felbosszantani
2016. aug. 28. 21:10
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

azt kell megérteni, hogy mi a Szerepe Jézusnak Isten szándékában.

Talán az, hogy meghaljon az emberekért, hogy aztán az imádatot és az Isteni mivoltját Jézusnak ajándékozza?

Ez Isten elhatározása volt, az emberek örök életének visszaállításában, és nem az, hogy aki a megváltó lesz, akkora elismerést kapjon, hogy Isten helyébe kerüljön

Az Biztos, hogy Jézusnak teljes tisztelet és hála jár,

valamint mivel Ő Jehova kinevezett királya, engedelmességgel tartozunk neki. De ezzel sem az Istenségét, sem a neki járó imádatot nem adta át neki.

Amit Jézus irányítás alatt végzünk az az Istennek járó imádat, s ha Jézusnak engedelmeskedünk, akkor maga az Atyának engedelmeskedünk, mert Ő helyezte a fiát ebbe a pozícióba.

Lásd Mózes vagy más Jehova által kinevezett vezető esetét.

Amikor Mózes ellen, vagy Jehova kinevezettjei ellen lázadtak úgy vette, hogy ellene lázadnak, Nem Jézus ellen.

Mindent Ő tervezett, Jézus pedig a végre hajtó volt.

Jehovának mindig is Jézus volt az ítélet végre hajtója, amikor még az égben volt akkor is. S ezzel bizonyította az Atyja iránti hűségét is.

ezért nevezi a Biblia Hű tanúnak Jézust

(Jelenések 1:5) 5 és Jézus Krisztustól, aki „a Hű Tanú”, „az elsőszülött a halottak közül” és „a föld királyainak Uralkodója”!. . .

(Jelenések 3:14) 14 A laodiceai gyülekezet angyalának pedig írd meg: ezeket mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, az Isten teremtésének kezdete

2016. aug. 28. 23:34
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Talán még annyit, hogy nem a szervezetnek mutatunk be imádatot, mert minden egyes ember az Isten nyájának tagja, vagy ha jobban tetszik a szervezetének tagja.

Akkor magunknak mutatnánk be imádatot.

Azért szervezet, mert a Biblia leírása szerint egységes, tanítási program, Istennek járó imádat, és keresztény élet megtanulása folyik szerte minden nemzetben.

Szervezetten működik, nem összevissza, egységes vezetés alatt. Jézus a hű és bölcs szolgát kiválasztotta, hogy a nyájnak rendszeres szellemi oktatást nyújtson tisztán tartva Isten népét, Jézus gyülekezetét.

Vigyázva az erkölcsi elvekre, értékekre Isten tanítására, hogy amennyire lehet a tökéletlenségünk ellenére is, Isten népe tiszta maradjon, mindentől ami a világot jellemzi.

2016. aug. 28. 23:55
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Zoli

Nagyon mély kérdéseket kérdezel.

A fő kérdés alatt 3 kérdés van, az első kettő a lényeges nagyon mert két hatalomrol van szó.

Az elsőre a válasz.

1Móz 32:9 És monda Jákób: Óh én atyámnak Ábrahámnak Istene, és én atyámnak Izsáknak Istene, Jehova! ki azt mondád nekem: Térj vissza hazádba, a te rokonságod közé, s jól teszek veled:

2Móz 6:3 Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes.

2Móz 3:14 És monda Isten Mózesnek: VAGYOK AKI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izrael fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.

Ján 1:18 Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya keblében van, az jelentette ki [őt].

Összevetve a fenti versekkel Jézus volt Mózesnél őt látta a sinai hegyen, Dániel barátjaival a tüzes kemencében. Jézus az ó szövetség istene is.

A Jehova vagy JHVH = Atya, Fiu, Szent Lélek

Mielőtt Abrahám volt én VAGYOK- egyik mondata Jézusnak

Az Új szövetségben Jézus közzelebb vitt benünket a az igazság megértéséhez, azért tanitott benünket és magyarázta el:

"Mi Atyánk" "Én és az Atya egy vagyunk"(nem testben vagy személyben hanem akaratban jellemben)

És a "Szent Lélek". Elküldöm helyettem a Szent lelket, Istent nem tudja helyetesiteni senki más csak Isten, a Szent Lélek Isten.

Ne legyenek neked idegen isteneid énelőttem- emlékszünk?.

A második kérdésedre kedves Zoli enged meg hogy egy bibliaverset idézzek.

2Kor 11:14 Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.

2Thess 2:4 Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.

Ez a bibliavers sokmindenröl beszél.

Isten gyanánt mutogatja magát lehet ugy is értelmezni Jehova gyanánt mutogatja magát emberi szervezetbe, mi vagyunk Isten temploma- ismerős?

S Jehova tanui nevezetü szervezet is egy a sokközzöl aki a veres fenevadon ül.

Jel 17:3 És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, amely teljes vala káromlásnak neveivel, amelynek hét feje és tíz szarva vala.

A Jehova tanui alapitója Russel 33 fokozatu szabadkőmüves volt, ezek Lucifert ismerik el Istenként, halála előtt azt kérte a beteg ágyán hogy csinálhassa meg a halál előtti szabadkőmüves ritust- a római kulcsot.

A kedves tanukat mint személyeket nincs jogunk elitélni mert Jézus értök is a vérét adta, felebarátaink, szeretnünk kell őket és hirdetni az igazságot nekik,

Ha valaki halja az ő szavát(Jézus igazságát) jöjjenek ki a széles útrol.

Enyit tömören kedves Zoli.

2016. aug. 29. 11:18
 16/19 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Az én véleményem Jehova Istenről az, amit ő mond el saját magáról a Zsoltárok 83:19 bersében, vagy az Ésaiás 26:4-ben... például.

2016. aug. 29. 16:28
 17/19 anonim ***** válasza:

Például

Ézs 26:4 Bízzatok az Úrban örökké, mert az Úrban, Jehovában, örök kőszálunk van.

Összevetve

Ézs 51:1 Hallgassatok reám, kik az igazságot követitek, kik az Urat keresitek; tekintsetek a kőszálra, amelyből kivágattattatok, és a kútfő nyílására, amelyből kiásattatok!

Ezek.a versek egyértelmüen Jézusrol beszélnek:

Zak 13:1 Azon a napon kútfő fakad a Dávid házának és Jeruzsálem lakosainak a bűn és tisztátalanság ellen.

2016. aug. 29. 17:03
 18/19 anonim ***** válasza:

Jer 17:13 Izraelnek reménysége, oh Uram! Akik elhagynak téged, mind megszégyenülnek! Akik elpártolnak tőlem, a porba iratnak be, mert elhagyták az élő vizeknek kútfejét, az Urat!

Vesd össze

Ján 4:14 Valaki pedig abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, amelyet én adok neki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne.

2016. aug. 29. 17:13
 19/19 anonim ***** válasza:
80%
Isten sosem nevezte magát jehovának. Aki hozzátoldta ezt a szót a Bibliához anélkül, hogy Isten leiratta volna, annak a büntetéséről is beszél a Biblia.
2016. aug. 29. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!