Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták zöme miért a...

Az ateisták zöme miért a szélsőséges keresztények alapján ítéli meg a kereszténységet?

Figyelt kérdés

Köztudott, hogy vannak olyan ártalmas keresztény szekták, melyek fundamentalista nézeteket vallanak (pl Biblia szó szerinti értelmezése, tudományellenesség stb). Habár az ilyenek többnyire az USA-ban vannak nálunk csak a Hit Gyülekezete a jelentősebb ilyen felekezet, de sajnos Hollywoodnak köszönhetően nagyon kifejetésre jutnak az amerikai keresztény fundamentalista irányzatok.

Azt a hamis képet festik, mintha ez lenne "a" kereszténység.

Így amikor az ateisták bírálják ezeket a szélsőséges irányzatokat, akkor én azt teljesen meg tudom érteni. Csak azt nem értem miért gondolják azt, hogy ez lenne a kereszténység?

2016. aug. 28. 00:59
1 2
 11/19 Ozmium42 ***** válasza:
62%
A zsidó vallás is megtiltja, mielőtt kiirtják a kánaáni népek nagy részét.
2016. aug. 29. 19:29
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
A keresztény Isten is ,,elítéli'' a gyilkosságot miután több millió ártatlan embert elsüllyeszt!
2016. aug. 29. 20:41
 13/19 anonim ***** válasza:
Eszerint én kisebbségi ateista vagyok. Ugyanis nem ítélem meg a kereszténységet, sem a keresztényeket. Csupán van egy hitem, ami ellentétes pontot képvisel a keresztényekével.
2016. aug. 29. 21:00
 14/19 A kérdező kommentje:

A keresztény Isten nem süllyeszt el senkit. A kereszténység az Újszövetségre épül, amiben Isten a légynek sem árt.

Az összes brutalitás a zsidó vallásban, vagyis az Ószövetségben található meg. De mint mondtam az Újszövetség ezt felülírja.

2016. aug. 29. 21:54
 15/19 anonim ***** válasza:
Köszönjük a ferdítést "kedves" Ozmium42-nak és a kérdezőnek. Most sokkal jobb lett a világ.
2016. aug. 29. 21:59
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem csak a kereszténységet. Az emberi természet rész h a negatívumokra jobban odafigyel, ez evolúcióból adódó óvatosság, ami manapság ilyen képet ölt. Vallástól független dolog.
2016. szept. 6. 17:51
 17/19 anonim ***** válasza:

A "keresztény"szó hű fordítása "krisztusi",vagyis olyan,mint Krisztus.

Az erőszak bármely formája idegen Krisztustól,vagyis Istentől.

Az ószövetségi ember,-még a próféták is,csak villanásnyira találkozhattak Istennel.Így,a róla alkotott képüket,népük pozitívnak hitt tulajdonságaival egészítették ki.Mire Jézus megszületett,és lényével bemutatta az Istent,azannyira nem hasonlított istenképükre,hogy az emberiségből csak 3 ember ismerte fel benne Istent.

Minden,az ószövetségi istenképben,ami eltér Jézus jellemétől,az idegen Istentől.

2016. szept. 8. 02:35
 18/19 Ay carramba! ***** válasza:
Az általánosítások nem jó gondolatok. Olyan ez, mint a rasszizmus. Durva sztereotípia.
2016. nov. 14. 20:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Előttem lévő válaszoló, én is ezt akartam írni!

Szóval ne általánosítsatok!

2019. jún. 25. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!