Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Attól, mert a világ végében...

Attól, mert a világ végében nem hiszek, nem vagyok jó keresztény?

Figyelt kérdés
A második eljövetelt hiszem és a Feltámadást is, de szerintem a rosszak (de már halottak) elkárhoztatása és a halott jók elragadtatása után is lesz Föld, folytatódik az akkori emberek élete és ők már Istennek megfelelő életet fognak élni, problémák nélkül, a kizsákmányoló kormányzatok megszűnésével, teljes harmóniában a természettel, demokratikusan, védve és szeretve egymást és az állatokat. Ha ebben hiszek, hitetlen vagyok és pokolra jutok? Egyébként unitárius vagyok.
2016. aug. 27. 20:08
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Az a baj, hogy mindketten olyan teológiai szakszavakkal jöttök elő (pl. mindenhatóság, szabad akarat) aminek nem vagytok tisztában a pontos teológiai jelentésével."

Az a baj, hogy nem is vagyok kíváncsi, hogy azon egyházak képviselői, akik a több évszázados elnyomó hatalmukat a saját tudományágukra (teológia) építették, éppen hogyan magyarázzák a mindenható szót és szabad akarat fogalmát.

Ezek nem kizárólagosan teológiailag értelmezhető szavak és abban valóban igazad van, hogy a magam részéről nem is úgy értelmeztem, de ez egyáltalán nem is volt szándékomban.

Szerencsére azok az idők már régen elmúltak, hogy ha nem értenél egyet a teológiai értelmezéssel, azonnal élve elégetnek. Kb ennyit is érnek a szememben a teológiai értelmezéseid.

Engem meg az mosolyogtat meg, hogy a vak hitet követelő teológiai Biblia értelmezéseddel mersz egyáltalán logikáról beszélni :)

2016. aug. 28. 14:50
 22/23 anonim ***** válasza:
Ha van menny, pokolnak is lennie kell és nem tudom egyes ateisták minek szólnak hozzá, ha számukra a téma irreveláns, de hát a szolgai akarat gyenge és bűnös elejétől fogva. Az már más kérdés, hogy vannak, akik elvetik az örök kárhozatot, mert az összeegyeztethetetlen az isteni igazságossággal, hogy egy életért örökké szenvedjen valaki, ők megsemmisülésről beszélnek. Amúgy meg minek beszélnek utolsó ítéletről, ha a halálunk után döntenek sorsunkról, erről sem beszél az ige világosan. Kálvin pl. vallotta a halál után, hogy eldől örök sorsunk.
2023. szept. 28. 22:10
 23/23 anonim ***** válasza:

Pál apostol írja az efezusiakhoz írt levelében: Áldott legyen az Isten, és a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, aki megáldott minket minden lelki áldással a mennyekben a Krisztusban,

Aszerint, amint magának kiválasztott minket Ő benne a világ teremtetése előtt, hogy legyünk mi szentek és feddhetetlenek Ő előtte szeretet által,

Eleve elhatározván, hogy minket a maga fiaivá fogad Jézus Krisztus által az Ő akaratjának jó kedve szerint,

Kegyelme dicsőségének magasztalására, amelylyel megajándékozott minket ama Szerelmesben,

Akiben van a mi váltságunk az Ő vére által, a bűnöknek bocsánata az Ő kegyelmének gazdagsága szerint.

2023. szept. 28. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!