Attól, mert a világ végében nem hiszek, nem vagyok jó keresztény?
"Az a baj, hogy mindketten olyan teológiai szakszavakkal jöttök elő (pl. mindenhatóság, szabad akarat) aminek nem vagytok tisztában a pontos teológiai jelentésével."
Az a baj, hogy nem is vagyok kíváncsi, hogy azon egyházak képviselői, akik a több évszázados elnyomó hatalmukat a saját tudományágukra (teológia) építették, éppen hogyan magyarázzák a mindenható szót és szabad akarat fogalmát.
Ezek nem kizárólagosan teológiailag értelmezhető szavak és abban valóban igazad van, hogy a magam részéről nem is úgy értelmeztem, de ez egyáltalán nem is volt szándékomban.
Szerencsére azok az idők már régen elmúltak, hogy ha nem értenél egyet a teológiai értelmezéssel, azonnal élve elégetnek. Kb ennyit is érnek a szememben a teológiai értelmezéseid.
Engem meg az mosolyogtat meg, hogy a vak hitet követelő teológiai Biblia értelmezéseddel mersz egyáltalán logikáról beszélni :)
Pál apostol írja az efezusiakhoz írt levelében: Áldott legyen az Isten, és a mi Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, aki megáldott minket minden lelki áldással a mennyekben a Krisztusban,
Aszerint, amint magának kiválasztott minket Ő benne a világ teremtetése előtt, hogy legyünk mi szentek és feddhetetlenek Ő előtte szeretet által,
Eleve elhatározván, hogy minket a maga fiaivá fogad Jézus Krisztus által az Ő akaratjának jó kedve szerint,
Kegyelme dicsőségének magasztalására, amelylyel megajándékozott minket ama Szerelmesben,
Akiben van a mi váltságunk az Ő vére által, a bűnöknek bocsánata az Ő kegyelmének gazdagsága szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!