Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus most láthatatlanúl...

Ha Jézus most láthatatlanúl tevékenykedik a mennyből akkor az ítéletnapján leszáll majd a földre ítéletet hozni, vagy, hogy is van ez?

Figyelt kérdés

#ítélet #Jêzus
2016. aug. 26. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, így van, ahogy írod. Ezt a Hitvallás is megfogalmazza: "és újból eljő dicsőséggel, ítélni élőket és holtakat".
2016. aug. 26. 18:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Melyik ige írja, hogy most láthatatlan?
2016. aug. 26. 18:17
 3/8 A kérdező kommentje:

Értem!

Tehát akkor most Jézus tulajdonképpen még nem jött vissza mint ahogy már hallottam másoktól,de amikor majd vissza jön akkor nem láthatatlanul teszi ezt meg hanem mindenki fogja látni

2016. aug. 26. 18:19
 4/8 anonim ***** válasza:

"Melyik ige írja, hogy most láthatatlan?"

Csak azt ne mondd, hogy te látod. :D

Három esetről ír a Szentírás, amikor Krisztus a mennybemenetele után megjelent valakinek: Saulnak, amikor megvakult, István diakónusnak, amikor halálra kövezték, és János evangelistának, amikor a Jelenéseket közölte.

2016. aug. 26. 18:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Én nem azt kérdeztem, hogy ki tud gúnyolódni, hanem azt, hogy melyik ige írja, hogy láthatatlan?
2016. aug. 26. 19:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Jelenleg Jézus az Atyánál van, mennybemenetele óta ott van. Ha újra eljön a Földre azt mind látni fogjuk, az egy dicsőséges eljövetel lesz. Konkrétan le is van írva a Bibliában, csak Jehova tanúi meg hasonló kisebb szekták hiszik azt, hogy már most is itt van.
2016. aug. 26. 19:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Elég valószínűtlen!
2016. aug. 26. 19:35
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

csak pár szóban.....

Ap.csel ,: Miután ezt mondta,(Jézus) szemük láttára felemeltetett, és felhő takarta el őt a szemük elől. Amint távozása közben feszülten néztek az ég felé, íme, két férfi állt meg mellettük fehér ruhában, akik ezt mondták: Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe.

1Teszh. :......és várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragtól.

2Teszh. :Mert amikor az Úr Jézus megjelenik a mennyből hatalmának angyalaival, tűz lángjában, bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának.Ezek majd örök pusztulással bűnhődnek az Úrtól és az ő dicső hatalmától, amikor eljön azon a napon, hogy megdicsőüljön szentjei között, és csodálják mindazok, akik benne hittek, aminthogy ti is hittel fogadtátok bizonyságtételünket.

Jelenések, :...övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

Íme, eljön a felhőkön, és meglátja minden szem, azok is, akik átszegezték, és siratja őt a föld minden nemzetsége. Úgy van. Ámen.Én vagyok az Alfa és az Ómega, így szól az Úr Isten, aki van, és aki volt, és aki eljövendő: a Mindenható.

Jelenések, :Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony, hamar eljövök. Ámen. Jöjj, Uram Jézus!

Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal! Ámen.

Most már érted?

2016. aug. 27. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!