Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus, mit gondolhatott,...

Jézus, mit gondolhatott, gondolhat Buddháról?

Figyelt kérdés
2016. aug. 25. 10:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
Azt, hogy Jézus pontosan mit gondol személyekről, nem tudhatjuk pontosan, ha csak nem magától halljuk. Azonban az úgynevezett "istenek"-ről tudhatjuk, hogy bukott angyalok, akik felosztották maguk között a földet. Bővebben: Rony Chaves: Istenek háborúja c. könyvében.
2016. aug. 25. 10:59
 2/11 anonim ***** válasza:

Buddha magát nem kezelte Istennek kedves első válaszoló, halála útán lett az az emberek szemében.

Mellesleg szokás mondani hogy Jézus és Buddha sok mindenben egyetértett volna, hasonló filozófiájuk volt, mindketten használták az aranyszabályt és a szeretetet hangsúlyozták.

2016. aug. 25. 11:04
 3/11 anonim ***** válasza:
24%
Bocsánat akkor, de azt hittem Buddhát imádják a hívei és őt szolgálják. Mert Jézus szerint csak Isten/JHVH kaphatja meg ezt a tisztelet tőlünk. "Csak Isten imádd és neki szolgálj."
2016. aug. 25. 11:15
 4/11 anonim ***** válasza:

"azt hittem Buddhát imádják a hívei és őt szolgálják"

Persze hogy azt hitted, ha bedőlsz az ilyen Rony Chaves-féle önjelölt prófétáknak.

Ha véleményt akarsz formálni a buddhizmusról, akkor buddhista szerzőket olvassál, ne fundamentalista keresztény szektás térítőket. :)

2016. aug. 25. 11:23
 5/11 A kérdező kommentje:
"Bukott angyalok" Elég meredek bukott angyallal azonosítani Buddhát, aki önmegtartóztató életet élt, békében, szeretetben, nincstelenségben és nélkülözésben élt saját döntése miatt, a jóságot és az emberek fejlődését tartotta fontosnak, a teljes harmóniára törekedett, ezért tartom veszélyesnek a kereszténységet.
2016. aug. 25. 12:13
 6/11 anonim ***** válasza:
33%
Mivel Buddhát, nem ismerem, csak azt látom, hogy templomokat emelnek neki, azt hittem istenként tisztelik, ahogy Allahot is. Nem úgy van hát? Akkor Buddhára hogy tekintsünk? A biblia szerint minden ember bűnös és csak Jézuson keresztül szabadulhatunk meg a bűneinktől, mert Ő fizette ki az árát. Tehát ha Buddha ma élne ő is bűnös lenne, akármilyen tisztán is próbálna élni, ma is sokan megpróbálják, de senki nem mondhatja magáról hogy nincs bűne.
2016. aug. 25. 12:32
 7/11 A kérdező kommentje:
#6 Szia, nem tudom te hogy tekintesz Buddhára de az a te dolgod, a kereszténység is csak egy vallás, aminek az elemei erősen vitatottak, semmivel igazabb, mint bármely más vallás tana, ezt pusztán az elfogult kereszténység tagjai állítják, had tegyek fel egy kérdést, a te hited szerint az amiben én hiszek az örök kárhozatba vezet, pedig állítólag a szeretet legmagasabb formáját képviseli, az amiben én hiszek vallásodtól függetlenül is értékes embernek tart, és nem ítél el, és nem is ítél meg soha sem, akkor melyikünk képviseli a valódi szeretet, ha pusztán a vallást vesszük figyelembe? Egyenes és magyarázkodástól csakis a kérdésre koncentrált rövid választ várok.
2016. aug. 25. 12:45
 8/11 anonim ***** válasza:

Szeríntem Jézus elitélné és nem Budhát hanem azokat az embereket akik istent csináltak belőle.

Azokat akik templomokat emeltek neki és szobrokat.

És több mint valószínű,hogy maga Budha is ezt tenné.

Neked viszont kedves kedves kérdező jogod van azt imádni akit akarsz,a döntés a tiéd és nem a Jézusé,úgyhogy inkább önmagadat vesd vizsgálat alá,hogy te mit tartasz helyesnek és akkor azt követed.

És ha tényleg érdekel Jézus véleménye,hát itt van;

Luk 4:8

Felelvén pedig Jézus, monda neki: Távozz tőlem, Sátán; mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj.

2016. aug. 25. 17:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Szervusz

Valószínűleg azt, amit más vallások alapítójáról.

Jézus nem vallást hozott létre, hanem már egy meglévő imádatot billentett helyre, az időnek megfelelően.

Mivel azoknak, akiknek illetékesek kellett volna hogy legyenek, hatalmat gyakoroltak a "vallás" mögé bújva, nem pedig kiszolgálták Isten népét szellemi téren, és szabályokkal teletűzdelt terheket hoztak az emberek számára, amit maguk nem alkalmaztak.

2016. aug. 25. 17:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Tévedsz, téged nem ítél el a kereszténység, és nagyon értékes embernek tart. Isten csak a bűnt gyűlöli, a bűnöst szereti. A szeretet legmagasabb formáját nem azért képviseli, mert mindenkire ráhagy mindent. Kijelenti az igazságot, de mivel minden embernek szabad akaratot adott, nem ítél el azért, amit választasz. Eredetileg minden emberen Isten haragja van születésétől fogva, a legnagyobb szeretet abban van, hogy a saját fiát áldozta fel (aki ezt önként elvállalta), hogy mi megmenekülhessünk. A kérdés az, hogy mikor szeret valaki jobban, ha azt mondja amit hallani szeretnél vagy az igazságot? Persze tudom ami számomra igazság az számodra nem az, de ettől függetlenül nagyon értékes vagy, hiszen minden emberi élet többet ér, mint egy egész galaxis.

2016. aug. 25. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!