Az alábbi versben mire gondolhatott a költő?
Kínzó erővel tör rám a hajnali fájdalom
puha ágyamból ébredve átadom
magam a természet hívó szavának
rohanva, ütve. vágva rohanva előre
a megoldást megtalálva
elérve célom azon tűnődvén
mehetne az élet könnyedén
nap tűz be a pókhálós eresz alól
megvilágítva létemet és még azon túl..
élősködők legyek pókok mindenki engem figyel pedig nem is szólok
a megoldás végén problémám megoldva
erővel vágok neki az új útnak
magam mögött hagyok mindent mit átéltem
új emberként megyek tovább az életben.
Természetesen,egy vers mást is jelenthet,az egyik így gondolkodik róla,a másik amúgy.Vannak versek,amiknél könnyebb eldönteni,hogy mire gondolhatott a költő,és gondolatrendszerét felül is lehet bírálni,kijavítani egy érvvel.Ezt azért közöltem,mert minden vélemény közel állhat az objektivitáshoz-ami ebben az esetben a költő nézőpontja.
Véleményem szerint az élet nehezebb részeiről szól,a hullámvölgyekről,amikor az ember feje fölött összecsapnak a hullámok,vagy egy probléma jelentősen kihat az életére.
Ha nem talál megoldást a problémára,ebben a szenvedő állapotban is marad.A megoldás hosszú folyamat is lehet,nehézkes,a rossz napokon az ember fel sem kelne.A problémát megolda újra színesebb a világ,az ember újjászület.
kicsit csiszolni kellene még rajta; 16 sorossá gyúrni, és akkor két 8 soros versszakkal könnyebbé válik a költemény. ez a tartalmával is összefügg hiszen a nap tűz be a pókhálós eresz alól ellentétbe hozható a korábbi gondolatokkal.
néhány szóismétlés található még a versben. ezek nem zavaróak, de könnyedén kikerülhetné őket a költő.
összességében tetszik az alkotás, még néhányszor átolvasom, hogy jobban megragadhassam. Ha van további ehhez hasonló, akkor szívesen megismerkednék azokkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!