A sátánistáknak jó dolguk van a pokolban?
# 8
"Ha lenne pokol és számonkérés, már a teremtésed pillanatában tudnia kell, hogy oda fogsz kerülni."
Ez teljesen téves okoskodás. Isten kívül áll az időn, számára nincs előbb meg később.
"Azért ez nem lenne túl etikus dolog a szeretet Istenétől, hogy az örök szenvedés és kárhozat számára teremtene meg lelkeket!"
Éppen ezért nincs is erről szó. A teremtéssel minden ember lehetőséget kap az üdvösségre, aki pedig elcseszi ezt a lehetőséget, az hát elcseszte.
23:02: "Ez teljesen téves okoskodás. Isten kívül áll az időn, számára nincs előbb meg később."
Igen, egy mindenható egyben mindentudó és időtlen is, mivel az idő maga egy korlát lenne a mindentudás útjában. Pontosan EZÉRT írtam hogy a teremtésed pillanatában (számára a végtelen van-ság állapotában) tudja, hogy mi lesz a sorsod! Pont ezért helytálló a gondolatmenet, ha van pokol és emberek juthatnak a pokolra, akkor eleve a pokolra teremtettek, aminek nincs értelme.
"A teremtéssel minden ember lehetőséget kap az üdvösségre, aki pedig elcseszi ezt a lehetőséget, az hát elcseszte."
A lehetőség szerinted a szabad akarat, csakhogy a lehetőségek is a teremtés részei, amikből választhatsz (csakúgy, mint a téged érő külső hatások, amik végső soron azt befolyásolják, hogy HOGYAN fogsz választani). Nincs köztük jó vagy rossz, abszolút értelemben véve mindegyik csak lehetőség, amivel a "szabad" akaratodat (a választás lehetőségét) megtapasztalhatod. Mivel minden választható út számodra teremtetett, nem lehet a következményük felelősségre vonás a Teremtő által, nem tudsz úgy cselekedni, hogy az a Teremtő ellen szóljon, nincs olyan választási lehetőséged, nem létezik, nem teremtetett. Persze ha elfogadjuk, hogy a Teremtő mindenható, mindentudó és időtlen.
"Másik megközelítésből pedig a mennyországban sem valószínű, hogy jól éreznék magukat. Mert ott viszont ugyanaz történik, mint egy földi templomban: a mennyei liturgián az üdvözült lelkek az angyali karokkal együtt dicshimnuszokat énekelnek az Úrhoz."
Honnan a jó büdös f'szból tudod ezeket? Jártál már ott? Miért nem halnak meg a hülyék...
nem igazán értem mi volna annyira jó a mennyben, angyalok hárfáznak, békesség, nyugodt lelkek mindenhol...
hát nem tudom... én erre fél nap alatt ráunnék nemhogy az örökkévalóságig ezt kelljen látnom
nekem a pokol szimpibb, főleg amit a sátánisták leírnak arról, nem pedig az az többezeréves mesekönyv
8,13, 16, 19 elfogadható.
A többi elmebaj. Na én léptem a megvezetett emberek klubjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!