Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi, hogy...

Kedves Jehova Tanúi, hogy lehetne titeket meggyőzni, hogy a rossz oldalon álltok?

Figyelt kérdés

A kérdés nem provokáció és kérlek ezt vegyétek is figyelembe.

Szóval,hogyan lehetne titeket meggyőzni mikor oda sem figyeltek felhozott érvekre és tényekre?

Hogyan lehetne titeket meggőzni amikor minden egyes kérdést és választ támadásnak könyveltek el?

Hogyan lehetne titeket meggyőzni amikor minden egyes hiteles forrást hamisnak ítéltek meg és csak az Őrtorony folyóíratot fogadjátok el?

Hogyan lehetne titeket meggyőzni amikor az UVF biblián kívűl egyetlen más Bibliát sem ismertek el?

Soha nem jútott az eszetekbe az,hogy a Biblia amit most ti elvettek magatoktól túl élte az évszázadok viharait és még mindig él és hírdeti Isten szavát anélkűl,hogy egyetlen pontocska is elveszett volna belőle?

Soha nem jútott az eszetekbe,hogy ez Isteni beavatkozás nélkűl nem menne?

Soha nem jútott az eszetekbe,hogy miért volt szüksége a Társulatnak kiadni egy teljesen más üzenetet hordozó bibliát mint az eredeti?

Nem tűnt fel nektek soha,hogy a Társulat szép lassan félre állítja Jézust és önmagának követeli meg azt az imádatot és hódolatot ami tulajdonképpen Jézusnak járna és mindezt egy hamis név mantrázása segítségével?

Hogyan lehetne titeket meggyőzni ha nem veszitek figyelembe a fent leírtakat?

Hogyan,mondjátok meg kérlek,hogy hogyan ha nem e geditek közeledni magatokhoz az igazságot és bezárkóztok az őrtorony falai közé?

Egyszer feltettem egy kérdést egy testvéreteknek ami így szólt;

"Elgondolkodtál már azon,hogy mi fog történni akkor veled ha nekem van igazam és te tévedsz?”

És ez volt a válasza;

"Akkor égni fogok."

Ennyire nem lehet senki bezárkózótt és felelőtlen!

Tudod,hogy mi fog történni veled de még akkor sem vagy hajlandó ellentmondani az Őrtoronynak.

Engedjétek,hogy segítséget kapjatok!

2016. aug. 25. 08:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
38%
#10: én azt várnám, hogy nem csak a levegőbe prédikálnak, hanem mutatnak is valamit. Több évtizedük/évszázaduk, más vallásokban évezredük volt arra, hogy felmutassanak valamit. Ellenben mit csinálnak? Lenézik a tudományt, holott a tudomány 1 év alatt is óriásit képes fejlődni, és sokkal többet bizonyított már, mint bármelyik vallás.
2016. aug. 25. 10:16
 12/22 anonim ***** válasza:

Szerintem a vallásosok nem nézik le a tudományt, ahogy a "szimplán" hívők sem. Sőt, tiszteletre méltó mennyi mindent elért már :) ez persze a borzalmas oldalaira nem vonatkozik (nálam).

De nem szeretném, ha a kérdező tanúknak(!) feltett kérdésénél vallásellenes hadjáratot folytatnál :) és szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Mivel nem vagyok érintett, többször nem reagálok a kérdésre.

2016. aug. 25. 10:58
 13/22 anonim ***** válasza:
55%

A vallásnak az a lényege, hogy nem kérdőjelezheted meg amit hiszel, mert akkor nem is hiszel igazából. A "kiábrádnultaknak" is azt mondják, nem is hittél igazán. Egyes felekezeteknél, pl hitgyüli, azt hangsúlyozzák ne kérdőjelezd meg Jézust, "úgy is igaz amit hiszel". Felejtsed el a biológiát, higgy Jézusban...

Az ilyen embereket nem lehet meggyőzni, tanuljátok meg. A vallásos emberek csak akkor szünnek meg vallásosak lenni, ha magukat győzik, és kérdőjelezik meg.

2016. aug. 25. 11:00
 14/22 A kérdező kommentje:

Opendoor tudod mi a különbség köztem és közted?

2000 év,ennyi?

Én azt a tanítást követem ma ami 2000 éve nem váltózott.

Én azpostoli hittvallást hitelesnek és ihletettnek tartom velled ellentétben.

Te ezt elveted és ezért van szükséged neked megtérésre és nem nekem.

Tehetsz te bármit,járhatsz te házról házra,városból városba mert nem az fog téged megmenteni vagy elveszejteni hanem Jézus.

Továbbá,ugye nem gondolod komolyan,hogy a Társulat által kiadott biblia ugyan az mint pl egy King James vagy egy Károli?

Ha csak egyetlen igét veszek is figyelembe (Ján.1:1) már megdőlt a feltételezésed. Itt nem csupán a "modern nyelvezetről" van szó hanem az értelemtől és az üzenetéről.

Nem kell hazudni,mi szükség van hazudni,hisz a legnagyobb kárt önmagadnak teszed.

Ha ezen eddig még nem gondolkodtál el akkor itt az ideje,hogy átgondold a helyzetedet!

Ne nekem adj igazat hanem te magad járj utánna és tedd félre legalább 24 órát az őrtornyot és kutass olyan forrásokból amelyek nem csak egy egyházat képviselnek hanem a kereszténységet.

Én úgy gondolom,hogy az üdvösséged érdekében egy ennyi áldozat hozatal nem lehetetlen.

Te döntesz.

2016. aug. 25. 11:56
 15/22 A kérdező kommentje:

Tisztelt ateista barátom,kérlek ne nehezítsd meg a dolgot mert így is elég nehéz.

Te ateista vagy ,te nem hiszel téged nincs amiről meggyőzni,a te világnézeted egy teljesen más nézet mint a miénk a hívőké.

Mivel a kérdésem nem hozzátok szólt nagyon megkérnélek,hogy ne avatkozz többet bele a beszélgetésbe.

Nagyon megköszönném ha eleget tennél kérésemnek!

2016. aug. 25. 12:09
 16/22 anonim ***** válasza:
86%

Opendoor, legalább ne hazudoznál nyilvánvaló dolgokban!

"A Biblia, pedig teljesen mindegy, mert ugyan az van mindegyikbe, a nyelvezete lett modernebb."

Innen is kiderül hogy életedben nem olvatál végig egyetlen hiteles fordítást, csak az Őrtorony és a hozzá elferdített ÚVF hazugságait. Minden, amit csak tagadni próbáltok, benne van az eredeti Bibliában, és csak ti másítottátok meg a szövegeket, vagy akár teljesen ki is hagytátok belőle...

Tipikus példa, a Szentháromság egyértelmű kijelentése János apostol részéről, 1János 5:7-8

"7 Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy.

8 És hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a földön, a Lélek, a víz és a vér; és ez a három is egy."

Ehhez képest az ÚVF:

"7 Mert hárman vannak, akik tanúskodnak, 8 a szellem+, a víz+ és a vér+, s a három egyetértésben van"

Szégyen, hogy kereszténynek meritek vallani magatok...

2016. aug. 25. 12:24
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Barátom.

A Bibliában levő írások, mint ahogy mások is tudják, nem mindegyike kanonikus.

S azt is sokan tudják, hogy vannak versek versrészek, amik az eredeti iratokban nincsenek benne.

A Hű és bölcs szolga osztály, több mint 5000 Biblia fordítást és tekercseket, iratokat vizsgált meg éveken keresztül, és azt vették figyelembe, hogy mi az ami közelebb visz Isten királyságához, Isten szándékának beteljesüléséhez, hogy a Biblia ne ellentmondásos legyen, hanem ésszerű, Isten szándéka, és gondolkodása szerinti.

A Te általad idézett vers:

Először is meg kell jegyezni, hogy az 1János 5:7-ben az a rész, amelyet egyes fordítások úgy adnak vissza, hogy „a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy” (Kár.), nem volt benne az eredeti szövegben, csak később toldották be. A Katolikus fordítás a következő jegyzetet fűzi a fenti részlethez: „Ez egyetlenegy görög szövegben sincs meg, sőt még a Szent Jeromos-féle fordítás régebbi példányaiból is hiányzik”. Bruce Metzger az A Textual Commentary on the Greek New Testament c. művében (1975, 716–718. o.) nyomon követi, hogyan került be az írásszövegbe ez a betoldás. Elmondja, hogy ez a rész először az i. sz. IV. századból való Liber Apologeticus c. tanulmányban jelent meg, a régi latin fordítások és a Vulgata kézirataiban pedig csak a VI. század elejétől fordul elő. Vannak bibliafordítók, katolikusok és protestánsok egyaránt, akik nem vették be ezt a részt a főszövegbe, mert felismerték, hogy betoldás (ÚRB, Kat., ÚEF).

2016. aug. 25. 18:09
 18/22 anonim ***** válasza:

Nocsak, ez most nekem is új. Akkor ezért elnézésed kérem, itt az én tudásom volt hiányos!

Bár az alap tézist fenntartom, miszerint az ÚVF jelentésében is határozottan eltér más fordításoktól, a kérdező által felhozott János 1:1 jó példa erre.

2016. aug. 25. 18:20
 19/22 anonim ***** válasza:

"Nap mint nap hozunk döntéseket azokban a dolgokban, amibe érintve vagyunk."

Na látod, ez pedig már politika. Lehet hogy csak kicsiben, nem ország méretben, de valójában az. Mert a politika nem más, mint döntéshozatal olyan kérdésekben, amelyek döntésre szorulnak.

"Nem azért mondtam, hogy ott tart az ország, mert ti vezetitek -.- Azért, mert ilyen buta emberek élnek, akik képtelenek értelmes, hasznos, felelősségteljes döntéseket hozni, mert mindent leráznak magukról, meg mindent bemagyaráznak valaminek."

És ha ehhez még azt is hozzáveszed, hogy nekik is ugyanolyan szavazati joguk van, mint neked - sőt mi több, az ő szavazatuk is pontosan ugyanannyit ér, mint a tiéd - na akkor válik csak igazán elkeserítővé a helyzet...

2016. aug. 25. 19:13
 20/22 anonim ***** válasza:
Kedves tanuk ugye nem az általatok nem létező bibliaversre épül fel a hitetek?
2016. aug. 27. 06:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!