Mi a véleményed a Jehova Tanúi felhasználókró?
Tudsz alkotni egy véleményt azokról a felhasználó Jehova Tanúiról akik itt a gyakori kérdések oldalon tesznek fel meg válaszolnak kérdésekre?
Van,vagy esetleg volt e itt olyan Tanú akivel kellemes beszélgetést lehetett fojtatni,vagy olyan Tanú akivel nem szívesen beszélgetsz?
Tapasztalatod szerínt.hogy állnak hozzá egy beszélgetéshez,korrektűl vagy spekulatívan?
Azért érdekel ez a kérdés mert nem tudom eldönteni,hogy minden Tanú egyforma vagy vannak olyan kivételek akivel az ember szívesen elbeszélget anélkűl,hogy ne tegye próbára az idegeit.
Ha tényleg érdekel, a honlapjukon is meg lehet találni a kiadványok között. Nem mintha nagyon reklámozni akarnám :P
Csak még egyszer egy régi vitában, ahol az Őrtorony hitelességéről volt szó, odáig jutottam hogy kikerestem egy random Őrtorony szám random cikkét, és hibás mondatonként elkezdtem boncolgatni az illetőnek a "hiteles" írást. Na erre ha jól rémlik választ már nem kaptam :P
"Sajnos nem vagyunk egyformák, ahogy az első századi keresztények között sem volt tökéletes felfogású ékesen szóló. "
Kedves tanú, rendszeresen látom, hogy azonosítani akarod magatokat Jézus és a közvetlen tanítványaival, viszont jelenleg is csak két olyan egyház van amelynek történelme valóban visszavezethető Jézusig, és tanítványaiig, és ezek közül egyik sem a Jehova Tanúk alapítói az adventistákból a ti szavatokkal hitehagyottak csoportja, akik elégedetlenkedtek és elhagyták az addigi hitüket, ezt nálatok hitehagyásnak nevezik, és szinte undorral tekintetek az ilyen emberre, a gyakori kérdések kategóriában van egy kérdés, hogy "Protestánsok vagyunk e" A válasz ami ott van hazugság, hiszen az adventisták protestánsok voltak, és attól függetlenül, hogy a Szentháromság tanítását elvetitek még nem tudjátok magatokat a kezdeti gyülekezettől elkülöníteni, hiszen jelenleg is van olyan pont, amiben a két gyülekezet hasonló tanításokat vall, és az első tanú "Biblia" kutatók is adventistáktól tanultak, az hogy a későbbiekben hogyan variáltak a tanításokkal, az már egy teljesen más dolog.
Dante remekül leírta, hogy laikusok vezetik a gyülekezetet, és te Opendoor is többször is alátámasztottad szavaiddal azt az állításomat, miszerint nem az igazság, hanem az fontos, hogy az Őrtorony által kreált igazság amelyet Istennek tulajdonítotok az megmaradjon. Az ilyen embereket Jézus soha nem szerette, sőt Jézus volt pontosan az, aki a törvénybe kapaszkodó farizeusokat rendbe tette, pontosan ezt teszik a tanú, minden áron a törvényekbe kapaszkodnak. A másik dolog, a már olyan sokszor hangoztatott első századi keresztények szelídek voltak, de miért nem néztek utána, Katolikus és Ortodox oldalakon, hiszen Jézus közvetlen tanítványai közül, is többen bizonyíthatóan, és dokumentálva a fentebb említett két egyház későbbi tagjai lettek. Szerintem nektek valami nagyon szélsőséges elképzelésetek van arról, pontosan milyenek is voltak az első századi keresztények.
Én egy két itteni Tanúval már vitáztam privátban is. Volt aki visszafogottan írt de volt olyan is, akin nagyon látszott az ingerültség.
KZitus egy igazán jó lelkű személy, aki sosem volt ingerült velem szemben annak ellenére, hogy néha cinikus vagyok és nem ritka a szarkazmus sem a részemről (eggyik hibám amin még dolgozom). Őérte (és másokért is) imádkozom, hogy legyen hajlandó felülvizsgálni a szervezetet, amely az orránál fogva vezeti.
Általánosságba véve, mindegyikük "spekulatív", de ezt nem is igazán lehet a szemükre hányni, mert náluk ez a normális. Ők ezt tanulták és ezt cselekszik mivel hiszik, hogy amit képviselnek az az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!