Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tízparancsolatban említett...

A tízparancsolatban említett "Ne paráználkodj! " parancs szerint mi számít paráználkodásnak?

Figyelt kérdés
2016. aug. 23. 13:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem a hosszúsággal van a baj,hanem azzal hogy ez egy elég furcsa dolog. Nem hiszem el hogy van olyan férfi/nő aki soha nem gondolt volna még a szexre. Akkor mindenki bűnös ?

2016. aug. 23. 20:48
 12/18 anonim ***** válasza:
Pontosan! Ezt nagyon jól látod. Ha nem így volna mért halt meg Krisztus? Mi értelme az Ő véráldozatának? Az én bűneimért halt akkor meg. :) Erről beszél a Biblia sokkal szebben, mint ahogyan én beszélek róla. Mindeki bűnös ugyanis van eredendő Bűn. Sokan a bűnt, mint olyat össze keverik a vétekkel, ami teljesen mást jelent. A bűn az van azért vagyok hajlamos vétkezni. a Vétek pedig az amit teszek! Bűn=a természeted, Vétek pedig az, amit te teszel, az a tett! A Biblia, az eredendő bűnről sok helyen ír (Pl.: Efézus 2:1-2; Máté evangéliuma 15:18-19; Római levél 7:23; Zsidókhoz írt levél 6:1;9:14) Te ugyanis nem tehetsz arról, hogy a mennybe kerülhess. (Titusz 3:5; Római levél 11:6; 1Péter 1:18-19) De Isten meghalt érted, a TE bűneidért is. Ő megtette azt, amit te nem tudtál! Helyetted itta ki a halálpoharát azért, hogy neked ne kelljen meghalnod! Ha ezt elfogadod, Krisztus vére megtisztít téged, és örökéleted lesz a mennyekben, ahogyan ezt a Biblia is írja. :)
2016. aug. 23. 21:01
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem provokálni szeretnék,ez egy komoly kérdés !

Te boldog vagy attól,hogy bűnös vagy,és az egész életedben az leszel ? Te boldog vagy attól,hogy a te bűneid miatt egy férfinak embertelenül szenvednie kellett ?

2016. aug. 23. 22:21
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem veszem provokációnak kedves Válaszoló. :) Isten szemében már tökéletes vagyok. Krisztus pont emiatt halt meg, azért vagyok boldog, mert megmenekülhettem, és megmenekültem, azzal, hogy elfogadtam Krisztust. :) Ádámnak nem kellett szenvednie, maximum csak úgy szenvedett, hogy nem járhatott többé Istennel. Az a szenvedés semmi ahoz amit most a még megnem tért emberek éreznek, és ez még semmi sem ahhoz, amit kapnak ha nem térnek meg! Ezért hírdetem azt, hogy Isten meghalt a kereszten mindenkiért. :)
2016. aug. 23. 23:26
 15/18 Éva Rita válasza:
0%

Véleményem szerint keress meg egy római katolikus plébániát és kérj olyan római katolikus paptól tanácsot, lelki beszélgetést, időpontot beszélgetésre, aki Szűz Mária tisztelő.

Jobb erről a témáról személyesen beszélni.

2016. aug. 28. 09:17
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó !

Csak hogy a pap azt mondja amit neki tanítottak , hogy meglelje az ember az igazságot magának kell átkutatnia a Bibliát és elolvasni sok-sok elismert szerző véleményét a "paráználkodásról"

Mert ahogy említettem a katolikusok a paráznasághoz egyértelműen valami szexuális jelleget tulajdonítanak míg a Biblia számos helyen nem csak szexuális dolgokat tekinti paráználkodásnak ...

2016. aug. 28. 09:39
 17/18 Imre777 válasza:

,,Keresztyénnek nevezett körökben" általános megfogalmazás, hogy a házasságon kívüli szexuális kapcsolat a paráznaság, csak a szexuális kapcsolat fogalmát nem tudja senki meghatározni.

-Van aki szerint csak a behatolás.

-Van aki szerint már a kézfogás is az

Jézus egyértelműen megmondta, de azt is értelmezni kell.

Továbbá én különbséget gondolok egy házas személy és egy egyedül álló személy között.

-Nyilvánvalóan ha egy házas nő vagy férfi nem a házastársával ,,enyeleg" (mondjuk csókolózik), az súlyosabbnak tűnik a számomra, mint két egyedülálló ,,pettingje".

-Bár mi az ,,orális szexet" is szexnek nevezzük, meg a ,,mellszexet" is, ez alapján akár ez is lehet ,,paráznaság"

2016. aug. 31. 00:39
 18/18 anonim válasza:
Minden ami jó és szex.
2016. szept. 3. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!