Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, akik hisztem a...

Keresztények, akik hisztem a 6000 éves teremtéstörténetben, mit szóltok ahhoz hogy vizsgálatokkal bizonyitották a boszniai piramisok kb 45 000 éves korát?

Figyelt kérdés

2016. aug. 22. 03:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

,, Ne vitázzunk neve sincs dolgokon, az Úr végtelenszer hatalmasabb ennél.''

Nem a legjobb módja megpróbálni befejezni a beszélgetést egy olyan emberrel,aki nem hisz Istenben.

2016. aug. 23. 17:13
 22/32 anonim ***** válasza:

"Nem a legjobb módja megpróbálni befejezni a beszélgetést egy olyan emberrel,aki nem hisz Istenben."

Számomra viszont a legjobb ok, mivel én hiszem Istent, és számomra ez pitiáner dolog. :)

2016. aug. 23. 17:16
 23/32 anonim ***** válasza:
Ha viszont arra gondolsz, hogy várod a magyarázatokat, és szívesen hallgatnál erről a dologról bővebben, és szeretnél belemélyedni, mert úgy érzed nyitott vagy erre a dologra, akkor viszont más a helyzet. :) De előtte arra kérnélek meg, ha volna kedved erről valóban beszélgetni velem, üssük meg azt a hangnemet azt a légkört, amiben békesség van. Sok mindenben nem lesz egyet értés, de "aki keres az mind talál". Továbbá a kérlek (mivel ez számomra a legfontosabb tényező), hogy a Tiszteletet adjuk meg egymásnak, viszonyoljunk egymáshoz úgy ahogyan kell. Ha ez megy, akkor így szívesen folytatom a beszélgetést veled. :)
2016. aug. 23. 17:24
 24/32 anonim ***** válasza:
Igen,az utolsó hozzászólásoddal egyet értek,viszont van úgy értelme egy beszélgetésnek hogy ha teljesen ignorálod a másik fél válaszát ? :) Szerintem nincsen sok.
2016. aug. 23. 19:49
 25/32 anonim ***** válasza:
NEm ignoráltam, csak úgy nézett ki, hogy a vita sehova sem vezet, mert úgy álltál te is hozzá (legalábbis ez látszódott). Mint mondtam, ha mind az megy, akkor nincs akadája. :)
2016. aug. 23. 19:54
 26/32 A kérdező kommentje:

Hát lehet , hogy a boszniai kicsit tulzás. Sajnos már nem sok mindennek lehet hinni. Az imén olvastam egy cikket, (nyilván egy megkérdőjelezhetetlen tudományos folyóiratban) hogy az egyiptomi piramisokat, jóval az egyiptomi civilizáció megjelenése előtt építették. Na persze lehet ez is kamu.

Lényeg a lényeg, hogy nagyon sok dolgo van amit ehelyettt kérdezhettem volna, de nem akarlak összeugrasztani titeket.

2016. aug. 24. 07:02
 27/32 A kérdező kommentje:

Na várjunk ,dehogynem. Dinoszaurusz csontvázak?

Én nem olvastam ugyan a bibliát, de ezekről említést tesznek benne?

2016. aug. 24. 07:04
 28/32 A kérdező kommentje:

Valaki itt arról írt, hogy meghalgatta az Isten az imáját igaz?Ha jól olvastam meggyógyította a feleséged.

De most itt akkor ez nem valami terv része volt?

Mert úgy hallottam, hogy eredetileg meg van minden írva nm? Elméletileg a te imádkozásoddal, nem tudod módositani a tervet nem?

Mert pl ha téged meghallgat és meggyógyitja a feleséged, akkor mi a helyzet a többiekkel?

Pl azzal a rengeteg emberrel, akiket halálra kínoznak, sziriában, vagy az ártatlan gyerekekkel akikkel erőszakoskodnak a világban?

Hisz ők is imádkoznak nem? Nekik ezt kell áttélniük?

Én nem akarlak kitériteni, sőt nem is tudnálak, meg jogom sincs hozzá, de nem lehet, hogy bazi nagy véletlen volt, mind a két eset?

2016. aug. 24. 07:15
 29/32 anonim ***** válasza:

"Valaki itt arról írt, hogy meghalgatta az Isten az imáját igaz?Ha jól olvastam meggyógyította a feleséged.

De most itt akkor ez nem valami terv része volt?

Mert úgy hallottam, hogy eredetileg meg van minden írva nm? Elméletileg a te imádkozásoddal, nem tudod módositani a tervet nem?

Mert pl ha téged meghallgat és meggyógyitja a feleséged, akkor mi a helyzet a többiekkel?

Pl azzal a rengeteg emberrel, akiket halálra kínoznak, sziriában, vagy az ártatlan gyerekekkel akikkel erőszakoskodnak a világban?

Hisz ők is imádkoznak nem? Nekik ezt kell áttélniük?

Én nem akarlak kitériteni, sőt nem is tudnálak, meg jogom sincs hozzá, de nem lehet, hogy bazi nagy véletlen volt, mind a két eset?"

Kedves Kérdező, elnézést a nagyon sok idős válaszomért, de technikai okok miatt, képtelen volt írni neked. :)

A válaszom az, hogy: Valóban Isten mindent tud előre. De ez nem azt jelenti, hogy Ő is dobja ki az életed kockáit úgy ahogyan akarja. Van szabad akarata az embernek (nagyon csúnyán szoktam mondani, hogy Istennek ez minden alól kibúvó). Nem tudom módosítani, ez így van, de ezt igazán nem lehet elmagyarázni. Isten végtelen, Szabad a gondolkodásom, de már úgy mond a világ vége megvan írva. A Biblia azt írja, hogy lesz az Antikrisztus, aki elősszőr elhozza a világbékét, majd nem sokkal rá megzakkan. Ezt megmásítani nem fogjuk tudni soha sem, mert ennek így kell tőrténnie. Isten, nem avatkozik bele abba, amibe az ember nem kéri, ha én imádkozom hozzá, és megkérem, hogy segítsen, akkor Ő segíteni fog valamilyen módon. Isten, mindenkinek segít, aki kéri! Ő mindig ott lesz, és megkérdezi: "Segítsek?" az ember olyan sajnos, hogy maga mond ennek ellent, mert nem akarja Istent. Sajnos, sok embernél ezt láttam, és ok nélkül kritizálják Istent. Például, teszem azt: meghal valakim, és mivel Isten nem segített Ő rá fogom az egészet. Lényegében megvádolom, azzal amiről Ő nem is tehet. Sokan szokták kérdezni, hogy "Mért nem segített Isten?..." vagy "Hol volt akkor Isten mikor..." Isten ott volt, csak az illető nem akarta végülis, hogy segítsen neki. Mindenki hallja Krisztust. Én még olyan Ateistával, olyan más vallású emberrel nem beszéltem, aki azt mondta volna, hogy Soha nem hallott még Istenről. Keresztények mindenütt vannak...Igaz keresztények... De mivel, az ilyen Muszlimok, meg Jehova tanúi, és Adventista, hit gyülekezetes ál keresztény lerobolta az úgymond Keresztényi imázst (ezt is csúnyán mondom). Isten szeret bennünket, ha nem így lenne, akkor Krisztus nem halt volna meg értünk/helyettünk, és az én imáim is hiába valók lette volna. Isten, azt mondta, hogy "aki kér az MIND kap!", tehát nem véletlen, hogy az imáim/imáink akár a feleségemmel megvalósúltak. Az hogy véletlen volt-e az több 100 ilyen eset, mert nem csak ez a kettő dolog volt, ezek csak a "nagyobb" esetek voltak. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem. Nagyon összetetten, nagyon precízen mutatkozott az, hogy ez NEM lehet véletlen. Nagyon nagy véletlenek vannak, de oly akkorák, hogy Imádkozom, és most mondok valamit... 10 percre rá megtőrténik, azt én nem tudom véletlennek nézni. Fáj valamim, és imádkozom, másnapra meggyógyúl, vagy még aznap, ez KIZÁRT DOLOG, hogy véletlen! :) Teljességgel kizárt. Az, hogy vannak, akik szenvednek, azért nem Istent kell felelősségre vonni. Van Sátán is...Sajnos... aki élvezi gyötörni az embereket. Aki mindent megnéz, mindent megtesz azért, hogy neked utána szar legyen. Tehát, Istent azért felelősségre vonni, mert a gyerekem meghal szülés után és feleségem... Igazán nem lehet, a Sátánt annál inkább, mivel az Írás azt mondja, "a Sátán az ember gyílkos"! Persze, sokan kérdezték, hogy mért engedi akkor Isten a Sátánnak, hogy ezt tegye (mert ahogy azt a Biblia is írja, meg van engedve neki). Hogy mért? Ott van megint a Szabad akarata az embernek. Az ember választja ezt saját magának. Többszőr is ellent mond Istennek: "Nem fogadlak el, Nem kell a segítséged! stb..." és Isten megadja ezt nekik: "Aki kér az Mind kap!" Sajnos akit felelősségre lehetne vonni ilyen okokból kifolyólag, az csak is őn maga (az ember) és a Sátán (az ember gyílkos). De semmi képpen NEM Isten! :) Remélem tudtam válaszolni neked, mégha kicsit megkésve is. :) Békesség neked! Még annyit a végére, nem szeretek magammal Példálózni, de szerinted, ha gonosz lenne Isten, mért fogadtam el? és Mért bízom benne? Elfogúlt vagyok? Nem, mint mondtam én elősszőr Raciónálisan nézem a dolgokat, és szeretem keresni a számomra vagy az emberek számára vélt leglogikusabb magyarázatot. De nem találok, SOHA nem találtam! :) Nem vagyok elfogúlt, Isten van és szeret engem és a feleségemet is, ezt bizonyította számomra végtelen%-ig! Számomra nincs kérdés efelől. :)

2016. aug. 26. 19:34
 30/32 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy nem a világ teremtése kb megközelítőleg 6000 év, hanem gyakorlatilag a bűnbeeséstől számítják az időt, az ember életének idejét, amikor is Ádám és Éva kiűzettek a Paradicsomból.
2016. okt. 23. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!