Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Colton Burpo Igazából mennyors...

Colton Burpo Igazából mennyország c. könyve mennyire hiteles?

Figyelt kérdés
Én személy szerint elhiszem amit mond. Szerintetek igaz? Van mennyország a véleményetek szerint?

#vallás #Biblia #mennyország #igazábólmennyország
2016. aug. 20. 14:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Szeríntem is hiteles,mert vannak benne olyan fejezetek amelyek kizárják a csalást.

Tehát én elfogadom.

2016. aug. 20. 14:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Volt már valakinek halálközeli élménye?
2016. aug. 20. 15:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat foglalkoztam halálközeli élményekkel, rengeteg élményt fordítottam le magyarra, így összességében többszázzal találkoztam már. Foglalkoztam az ezzel kapcsolatos kísérletekkel és elméletekkel is, mind materialista, mind ezoterikus vonatkozásban.

Az egészből azt szűrtem le, hogy a halálközeli élmények biztosan valósak, és az is rendkívül valószínű, hogy nem élettani állapot idézi elő, hanem amit megtapasztalnak, az egy más minőségű valóság.

A szóban forgó könyvet nem olvastam, de hallottam róla. Annyit szeretnék ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy a HKÉ-ben látottak sokszor szavakkal igen nehezen kifejezhetők, ezért az átélők legtöbbször kénytelen saját metaforáikkal, saját hitvilágukkal megtölteni azt. Ha egy keresztény lát egy fénylő alakot, aki bátorító, kedves gondolatokat küld feléje, számára automatikus Jézus lesz. Ha egy hindu, akkor valamelyik hindu istenség. A mondandóm lényege, hogy maguk a látottak általában erősen összecsengenek a különböző beszámolókban, viszont a szubjektív kommentárok között, tehát ezek értelmezésében vannak eltérések.

2016. aug. 20. 15:40
 4/5 anonim ***** válasza:

"nem élettani állapot idézi elő, hanem amit megtapasztalnak, az egy más minőségű valóság"

Akár. De ugyanúgy lehet a kollektív tudattalan manifesztációja is, ez a lehetőség sokkal inkább valószínűsíthető. Emellett vannak még egyéb hipotézisek is, a saját tudattalan manifesztációja, konkrétan a születés-élmény újraélése.

Amúgy pedig a klinikai halálból visszatért emberek többségének nincsenek ilyen jellegű élményei, különböző klinikákon mindössze 5-15%-os adatokat mértek.

2016. aug. 20. 20:07
 5/5 anonim ***** válasza:

"Akár. De ugyanúgy lehet a kollektív tudattalan manifesztációja is, ez a lehetőség sokkal inkább valószínűsíthető."

Érdekelne, hogy mi alapján.

"Emellett vannak még egyéb hipotézisek is, a saját tudattalan manifesztációja, konkrétan a születés-élmény újraélése."

Igen, viszont az szembetűnő, hogy a HKÉ-t átélt emberek életfelfogása spirituális irányban jelentősen megváltozik azokhoz képest, akik nem emlékeznek ilyesmire.

"Amúgy pedig a klinikai halálból visszatért emberek többségének nincsenek ilyen jellegű élményei, különböző klinikákon mindössze 5-15%-os adatokat mértek."

Igen, korrelál az emlékezőképességgel. Gyerekeknél egész magas az arány, időseknél egész alacsony. Valószínűleg mindenkinek van, de nem mindenki képes memorizálni.

2016. aug. 21. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!