Ha a Mennyországba jutok, Csucsu, a meghalt kutyám is velem lehet, vagy oda őt nem engedik be?
A hagyományos keresztény tanítás szerint az állatoknak nincs halhatatlan lelkük, amelyikük most meghal, az egyelőre még nem kerül a Mennyországba.
Azonban Krisztus második eljövetelekor ők is részesülnek az általános feltámadásban, tehát feltámadnak és a mennybe jutnak. (Mivel az állatok bűntelenek, ezért nem kerülnek a pokolba.)
A Mennyországban ki fog békülni Csucsu kutya Cirmi cicával. :)
"Mivel az állatok bűntelenek"
És mi van a meleg állatokkal? Vagy a homoszexualitás csak az emberre nézve bűn?
# 3
A világon minden csak az emberre nézve lehet bűn, mert csak az embernek van szabad akarata.
Mindettől függetlenül a homoszexualitás az állatoknál természetellenes jelenség, három esetben fordul elő:
1) domesztikált fajtáknál
2) fogságban tartott vadállatoknál
3) vadon élő állatoknál akkor, ha az adott populáció életkörülményeiben drasztikus változás történik.
Mondhatni, hogy az állatok homoszexuális viselkedése is az ember bűne :)
Mutatnál valami forrást, ami alátámasztja azt amit írtál? Esetleg peer reviewed tudományos publikációt? Az sem gond, ha fizetős a tartalom. Csak azért kérem, mert számomra elég hihetetlen állításokat fogalmaztál meg, és kétlem, hogy tudományos alapjuk lenne. Ha tévedek nem gond, csak ezért kérek valami forrást.
Tudom, hogy nem bűn. A homoszexualitás egy teljesen természetes jelenség, és erkölcsileg is elfogadható. Nem azért írtam, mert másképp gondolnám, csupán kíváncsi voltam, hogy egy keresztény szerint mi a helyzet a meleg állatokkal.
"Mondhatni, hogy az állatok homoszexuális viselkedése is az ember bűne"
Azoké is, akik teljesen természetes környezetükben mutatnak homoszexuális viselkedést?
# 5
Meg nem mondom már, hogy hol olvastam erről, de több helyen is. Nem olyan szenzációs ez az infó, ez azért elég általánosan ismert tény a zoológusok körében.
Olvastam arról is (de már ezt sem tudom hogy hol), hogy fogságban tartott patkányoknál is vizsgálták, hogy mikor jön elő a homoszexuális viselkedés. Az volt az eredmény, hogy ha a populáció életterét a normálisnak kb. a felére csökkentették, akkor egyéb devianciák mellett (pl. agresszió) a homoszexuális viselkedés is megjelent, míg a normál területen élő kontrollcsoportban nem volt rá példa. Amikor pedig visszaállították a normális életteret, akkor a kísérleti csoportban is megszűnt az addig intenzíven gyakorolt homoszexualitás.
Érdekes az is, hogy az embereknél is van ilyen összefüggés: minél nagyobb a település, annál magasabb a melegek százalékos aránya. Nem a pár ezres eltérésekre kell gondolni, hanem a metropolisz-város-tanyavilág viszonylatokra. De nyilván ez összetett kérdés, egyéb okai is vannak ennek, nem csak az élettér szűkössége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!