Hogyha nem szeretem az embereket, de nem ölök meg senkit sem, akkor kerülhetek a mennyországba?
persze ha nem ölsz meg senkit
Nem bűn ha nem szereted az embereket csak kicsit rossz tulajdonság
Gyere inkább a pokolba, a Mennyország unalmas.
A pokolban lesz egy pár ismerős, a Mennyországban alig. Jól el leszünk ott, majd grillezünk kukoricát, meg ilyenek. Ki tudja, talán a démon csajok is jól néznek ki.
ez egy nagyon jó Biblia vers erre.
(1János 4:7, 8) 7 Szeretteim, továbbra is szeressük egymást, mert a szeretet az Istentől van, és mindaz, aki szeret, az Istentől született, és megszerzi az Isten ismeretét. 8 Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert az Isten szeretet.
(1János 3:14, 15) . . .Aki nem szeret, az a halálban marad. 15 Aki gyűlöli a testvérét, az mind emberölő, és tudjátok, hogy e g y emberölőnek sincs örök élete, amely megmaradna őbenne.
A második legnagyobb parancsolatról Jézus említést tesz
"szeresd a felebarátodat mint önmagadat."
Aki nem szeret azt gyilkosnak nevezi a teremtő,ha megtette ha nem,
nem magyarázkodik, a vers, hogy ha nem ölted meg akkor nem vagy gyilkos.
Ha nem szereted, akkor nem is motivál arra az életed hogy tegyél jót mindenkivel, még az ellenségeddel is,
Jézus elmondta, hogy ha csak azokat szeretjük akik minket is szeretnek mi haszna van
Ebből a szemszögből gondolkodj el erről.
4:
"Aki nem szeret azt gyilkosnak nevezi a teremtő,ha megtette ha nem"
Hűha hát akkor van baj a fejében nem kevés
"nem magyarázkodik, a vers, hogy ha nem ölted meg akkor nem vagy gyilkos."
És ha rá akarják fogni?
Asperrimus!
Először is szeretnék neked gratulálni. Nagyszerű szöveg volt, a hiszékeny, naiv emberek megfélemlítésére tökéletes. Tökéletes bepillantást nyerhettünk abba, hogy a pünkösdi-karizmatikus mozgalmat követő egyének hogyan is próbálnak téríteni, természetesen alkalmazzák a jól bevált félelemkeltés eszközét. Ahogy olvastam a leírásodat, úgy eszembe jutott pár olyan mondat, amit azoktól hallottam, akik azzal jönnek elő, hogy nekik Isten megmutatta a pokolt, és beszámoltak arról, hogy miféle szadizmus is folyik ott, mindezt persze a "Jó" Isten engedélyével.
Másodszor elmondom neked, hogy amit az előző kommentben írtam, az csupán egy paródia volt, amivel azt próbáltam érzékeltetni, hogy micsoda ostobaság ilyen butaságban hinni, hogy létezik a pokol. A pünkösdi-karizmatikus tévtanítással ellentétben ugyanis a Biblia nem tanít róla, az egész az amatőr Szentírás-kezelésből adódik, mert nem ismertek a bibliai képeknek sem a történelmi hátterét, sem pedig azt, hogy a könyvek milyen műfajban íródtak. Ez pedig gáz, mert egy könyv értelmezését mindig a műfaj határozza meg. Ezek hiányában tehát a Bibliát teljesen félreértitek, már az alapok sincsenek rendben. Mondjuk nem is csodálkozok rajta, ide vezet a Szentírás önkényes magyarázata.
Harmadrészt pedig attól függetlenül, hogy a Szentírás nem tanít a pokolról - ha feltételezzük, hogy hoax kereszténység és a görögöknek van igazuk, akik viszont tanítottak róla, az alvilág formájában - akkor sem hiszem, hogy olyan lenne, mint amiről a karizmatikusok fantáziálnak. Ilyen szempontból a démon csajokat és a grillezést még jobban el tudom képzelni, mint azt, hogy vasvillával szurkálják az emberek hátsóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!