Azok az emberek, akik a mennyországba kerülnek haláluk után, angyalok lesznek? Kerülhetek még a mennyországba, ha halálos bűnt követtem el, de megtértem?
Azért tanulhatnál közönséges tankönyveket is, hogy jobban megértsd a bibilia szövegeit.
Nem, nem lesznek angyalok. Ilyen sehol sincs leírva. Se konkrétan, se áttételesen. Legfeljebb annyi van leírva, "... mint az angyalok" és ez nem ugyanaz.
Szia
Nem, a Bibliában szó sincs angyalokról.
Csak a lelkük kerül a Mennyországba, majd feltámadásukkor megdicsőült testet kaphatnak.
Persze, hogy kerülhetsz. Máté 3:28-29
"Bizony, mondom néktek, minden bűn meg fog bocsáttatni az emberek fiainak, még a káromlások is, bármennyi káromlást szólnak, de ha valaki a Szentlelket káromolja, az nem nyer bocsánatot soha, hanem vétkes marad bűne miatt örökké."
Szia!
Előttem leírták, hogy nem angyalok lesznek. Olyan bűn, amelyet nem bocsát meg Isten, az a Szentlélek káromlás.
Maga a megtérés, önmagában nem mentesít a kárhozattól. Ahhoz, hogy ne kárhozz el, ahhoz úgy kell élned, olyan cselekedeteidnek kell lennie, amelyekkel azt bizonyítod, hogy Istent követed. És nem az Ördögöt.
Gal 5:22 De a Lélek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, hosszútűrés, szívesség, jóság, hűség,
Gal 5:23 szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény.
Gal 5:24 Akik pedig Krisztuséi, a testet indulataival és kívánságaival együtt megfeszítették.
Gal 5:25 Ha a Lélek által élünk, a Lélek szerint is járjunk.
Gal 5:26 Ne legyünk hiú dicsőségre vágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.
És még azok a dolgok, amelyek az Igében le vannak írva. Olvasd nyugodtan, az nem árt. És sok olyan dolog is kiderül majd, amit félremagyaráznak sokan...
Üdv.!
A mennyországba kerültekből szentek lesznek, nem angyalok. Emberek maradnak, és testben támadnak fel.
Te is lehetsz szent. Ha előveszed a Szentek élete című horrort, ott láthatod, hogy egyesek mi mindent követtek el. Megbánod a bűnöd, és Isten megbocsát, a pap pedig elbeszélget veled, és jó tanácsokat ad, meg kijelenti a feloldozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!