Hol mondja, hogy Sátán e világ fejedelme?
Több helyen is.
(Lukács 4:5–7) 5 Erre felvitte őt, és megmutatta neki a lakott föld összes királyságát egy szempillantás alatt; 6 és ezt mondta neki az Ördög: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert nekem adatott, és annak adom, akinek csak akarom. 7 Ha azért imádatot mutatsz be előttem, mind a tiéd lesz.”
(János 12:31) 31 Ítélet van most e világ felett; most fogják kivetni e világ uralkodóját. . .
(2Korintusz 4:3, 4) . . ., 4 akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét,. . .
Felettem nem uralkodik sem Isten, sem Sátán.
Nem leszek senkinek a szolgája!
Mind a ketten elmehetnek a jo büdös francba.
Feldughatják maguknak a menyországukat, a poklukkal együtt!
A (Lukács 4:5–7)-et nem Jézus mondja, hanem Sátán. Hihetünk-e a hazugság atyjának?
A (János 12:31) 31 ki van ragadva a környezetéből. Az előzményeket is elolvasva itt nem Sátánról van szó.
A (2Korintusz 4:3, 4) szintén nem Jézustól származik, de úgy kell értelmezni, hogy akit a világ Istenként imád.
Nem jelenti azt, hogy a Sátán uralkodik a világon!
Itt, a Föld nevű játszótéren egy viszonylag kis embercsoport uralkodik a többségen.
Tehát, ember uralkodik az emberen.
Ez a mi valóságunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!