Ha van isten akkor miért eheznek olyan sokan a foldon pl afrikában?
Miért lenne eldöntve bármi is előre?
Másrészt Jézus megjövendölte, hogy nagy mértékű éhezés lesz az utolsó napokban.
Félve írom a választ mert le fognak pontozni ilyen témákban, szóval mindkettő álláspontot leírom neked:
Keresztény szempontból ez a szabad akarat hatása. Avagy Isten ha megszüntetné az éhezést akkor beleszólna az emberek életébe, elvéve a szabad akaratot. Továbbá van egy terve, amibe megint csak, maga nem fog beleszólni mert a terv már tökéletes.
Ateista szempontból ez egy rendes kérdés amit ha megválaszolnak tele van hibával a válasz is, mert maga ez tényleg nem logikus Isten részéről, másrészről ebből ki lehet hozni szerintük hogy nulla értelme van imádkozni, mert Isten a terve és a szabad akarat miatt úgyse teljesíti amit kérünk.
Bár pogány vagyok, de leírom a véleményem:
1.: Isten nem jótékonysági intézmény, (ahogy előttem is írták) mindenki saját akarata alapján él.
2:Azért, mert a lélek az alapján "születik le", hogy még mit kell megtapasztalnia, hogy tovább fejlődjön. Ezért van valakinek nehezebb, valakinek könnyebb "sorsa".
Mert a gazdag országok kizsákmányolják a szegényeket, ez mindig is így volt. A gazdagok korábbi évszázadokban is kihasználták a szegényeket. Illetve a szegény afrikai országok maguk is okai részben a szenvedésüknek, mert túlszaporodnak, letarolják az erdőket, törzsi háborúkban ölik egymást.
Egyszóval az ember bűnre hajlik, Isten beavatkozása nélkül ez az eredmény.
Viszont mindenki tehet valamit a szenvedések enyhítéséért, nem húzhatod ki saját magadat sem a felelősség alól. Jézus tanításaiban a szegényeknek, hátrányos sorsúaknak támogatására szólít fel.
8. A II. világháborúhoz fogható nem volt soha. A 20. században az I. és II. világháborúban szerintem kb annyi ember halt meg, mint az összes többiben előtte.
Na meg a spanylnátha, H1N1, stb. Ráadásul, mivel a népesség egyre nagyobb, nyilván egyre többen éheznek is.
"en ezt nem vagom nincs ebben semmi logika"
Helyesbítek: van benne logika, csak te nem vágod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!