Miért gyülölték Jézust és a követőit, üldözve őket?
Szia
Itt egy felsorolás következne, hogy miért...
De zért is gyűlölték Jézust (és a követőit is), mert elmondta az igazságot Istenről...és ez nem egyezett a kor elképzeléseivel, és gondolkodásával. Ma is ezért üldözik a követőit....megfigyelted? :-)
7#.Hat kedves Dante,rögtön egy hiba a történelembe:
"5 idézeted kezdete 'ez a világ nem Sátán világa'...." Ime a bibliai idézet."János 14:30.Ime jön a világ uralkodója.De rajtam nincs semmi hatalma.Maté.4:9,10."És monda neki:mindezeket neked adom ha leborulva imádsz engem.Ekkor monda Jézus:Eredj el Sátán mert meg van irva.Az Urat a ta Istenedet immádd és csak neki,szolgály".
Itt ha nem a Sátáné volna a világ,akkor Jézus azt mondta volna nem a tiéd ,de nem ezt mondta igy el ismerte hogy a Sátáné.
Olvasd:Máté 4:1-15-ig
Az apostol azt mondja"tudjuk Istentől vagyunk,de a világ a gonosz hatalmában van".
Kedves Dante bár a hetes bejegyzésed 5-pontját kijavithatnád.
Tiszteletem.
Az a helyes ha valami feltárul ahogy Dánielnèl irja,a maga idejèben,azt ujra kell èrtelmezni,ès nem leragadni egy okori rossznál ami már règen nyilvánvaló.
Igy volt az apostolok idejèben is amikor döntès előtt áltak az' apostolok cselekedeteiben.15:20.'
Milyen az az ember ha hibázik ès èszreveszi ès tovább is hibás munkát vègez ,ahelyet kijavitaná ès tovább nem tevedne.
Sziasztok, én is elmondom a véleményem. Jézust azért gyülölték mert hamisak voltak, és képtelenek voltak felismerni. Azt a fényt kell meglátni ami öt körülveszi, másképp nincs esély felismerni. Sokkal nagyobb az a jelenés bármi másnál, ezért kell rá igy törekedni, és nem külső alapján nézni.
Ők ezt azért nem képesek felismerni, mert Jézus a teljes sziv lényege, de ők egész életükben nem igyekeztek, másokat megveszettek, lázadtak, mérgelödtek, gonoszságokat csináltak, hamisan éltek stb. Ők nem imádkoztak, vagy csak szertartásból, sőt, mindent abból tesznek és nem ismerik a spontaneitás, bátorság, dolgok-nem-nézése elvét, meg ilyesmiket. Folyamatosan teszik a rosszat, viccböl, hamisságból, bármiböl és nem érdemelnek semmit, ezért nem ismerik fel, semmi közük hozzá.
Jézus tanitványainak száma több millió, van 144000 szent is, ezeknek a kiképzése most történik persze. A Kort is ő újitja meg, és ahol ő jár, ott nem uralkodik a Sátán. ekkor a Sátán röhög, és jól érzi magát, a hivők meg boldogok. Várni kell, készenlétbe lenni figyelni az életben, hogy gyorsan felismerjék ha eljön az életbe. Akkor gyorsan hallgatni rá, majd követni bárhová is, mert kivisz. Életmód kérdése ez, csak meg kell találni, vannak sokan tehát, akiknek ez elfog jönni, főleg ha Jézus reinkarnált már. Megint mások sirnak és kivágatnak, gyorsan, ahogy az megvan irva mert semmi kegyelmet sem érdemelnek, mert Jézus egyet nem gyógyit: a gonoszságot, és nem bocsát meg minden bünt, csak amit ugy érez általában. Minden érte van, és nagy ereje van annak a személynek. (mivan ha e vallási tétel igaz és ő is ember volt, ráadásul irva vagyon visszakelltérnie stb. stb.) :)
@Kérdező
Nem gondolom fordítva, amit írtam, tágabb értelemben a katolikus ortodox és protestáns egyházak közös hitelveit védem, szűkebb értelemben előbbi kettőét, mint amelyek apostoli jogfolytonossággal rendelkeznek.
A valóság ellen éppenséggel te vagy az, aki harcolsz, hiszen semmiféle egyháztörténeti ismerettel nem rendelkezel, nem tudod, hogy a korai kereszténység hogyan viszonyult a hagyományhoz. A te "ismereted" az Őrtorony kiadványokból való, ami azért gáz, mert Jehova tanúi nem képzett szakemberek, és ezért nem is tudják [és nem is akarják] lefesteni a valóságot, hiszen nekik az a fontos, hogy téged és a többi hívet a szervezetbe tartsanak, mivel a létszámotok is csökken.
Tudod az a baj veled, hogy ott folytatod, ahol a 2. válaszoló abbahagyta, amire már reagáltam az előző kommentben is: felhozod a keresztények bűneit, de Jehova tanúi bűnei mellett vagy szándékosan elsiklasz, vagy nem is tudsz róla. Nem tudom, miért kellene a keresztények bűneiről írnom, mikor nem csak nálunk, hanem nálatok is vannak bűnösök. Én elítélem azokat a bűnöket, amiket a keresztények követtek el, [tegyük hozzá, abból némely erős túlzás, amely történelmileg vitatható], de te vajon elítéled a saját vallásod bűneit, vagy szemet hunysz felettük?
Ha pedig szóba került a pedofília: a pápai bocsánatkérésekről tudok, azt is tudom, hogy ezt elítéli az Egyház, de azt már nem, hogy ezért konkrétan történt-e bocsánatkérés. Ha igen, akkor le a kalappal a pápa előtt, hogy ki mert állni a nyilvánosság elé, és bocsánatot mert kérni. Jehova tanúi vajon bocsánatot kértek már a bűneikért, amiket elkövettek? Vagy elintézitek azzal, hogy "új világosság", esetleg nem is foglalkoztok ezzel? Ez elég szomorú.
Egyébként Jehova tanúi is nem kicsit érintettek a pedofil botrányban. Csak egy példa:
Ott van a cik alatt megadva az angol nyelvű forrás, nézd át azt is, ha érdekel.
"Tudom most jön egy trukált hamisitott folyoirattal amint szokott de előre mondom,hogy a youtuberol szedte azt a hamisitott szenylapot."
->Na ebből látszik, hogy milyen fanatikus gondolkodásod van: tehát ha valami olyat olvasol, ami a szervezetedről rosszat mondd, akkor szerinted az már egészen biztosan hamisítvány. Tehát téged nem az igazság érdekel, hanem előre eldöntötted, hogy a te szervezeted az igaz, és ami ennek ellent mond, az nem igaz. Ezt elfogultságnak nevezzük. Jehova tanúi bűneit és hibáit valóságos dokumentumokkal tudjuk alátámasztani.
Ám mivel ilyen fanatikus mentalitásod van, én veled a beszélgetést befejeztem, mert időpocsékolásnak tartom.
20:55-ös:
Jézus a feltámadása után kijelentette, hogy neki adatott minden hatalom mennyen és földön. A Jelenésekben azt is olvassuk, hogy ő a föld királyinak is a fejedelme. Innentől fogva - Jézus feltámadása után - Sátán hatalma nem minősíthető tényleges hatalomnak, ugyanis Jézus bármikor korlátozhatja, ha akarja. Luther ezt kb. úgy fejezte ki hogy Sátán az Isten láncos kutyája, aki addig mehet, ameddig az Úr engedi. Ez nem tényleges hatalom, maximum részleges, a föld felett valódi hatalma Krisztusnál van.
Üdv. Dante
Kedves Dante szívemből szóltál! :)
Azt azért még meg szeretném kérdezni a kérdezőtől,hogy ő honnan informálódott a történelmi egyházak múltjával kapcsolatban? Mert ha azokat az infókat elfogadja hitelesnek akkor el kell fogadnia az ő egyházával kapcsolatos negativításokat is mivel azokat az infórmációkat is ugyan onnan tudja előkaparaszni ha felhagy az elfogultsággal és ha csakis az igazság érdekli. Ha meg nem így gondolja akkor kár a fáradságért.
17#.Tisztelt felhasználó:
Én a "A magyar nép története"c.köny:
Írta:Heckenast Gusztáv,Karácsonyi Béla,Lukács Lajos,spira György.
Müvelt nép kiadó 1951.
Felelős szerkesztő:Köpeczi Béla.
"Az inkvizíció áttekintése Európában:"cimü könyv.
Írta.Klapik Georg Anton.Pozsony.
16#.Dantenak."Apostoli jogfolytonosság"ezt azèrt nem tartom igaznak, mert az apostolok a biblia minden szavát betöltöttèk,az a vallás(ok)amelyet vèdelmezel,fele hagyomány a többi pedig apostoli folytonosság.(igy a bibliában nincs karácsony,háromság,keresztvetès,csecsemő keresztelès,ės mindenki a maga nyelvèn tanult,nem mint èn gyermekkoromban latinul halgattuk a misèt,senki nem èrtette:ennyit izelitőül.
"Nincs egyháztörtèneti ismeretem"van,de nem èrdekel,mert ha az igazat megemlitem belőle neked már offolsz ès haragszol.Igy volt a Jèzus idejèben is,Jèzus ès a követői megmondták az akkori vallás vezetőknek a hibájukat,ès sokat ezèrt kivègeztek közülük Jèzussal az èlen.Külömben sem Jèzus sem a követői nem voltak magass vegzettsèggel világi szempontbol.
"Nem csak nálunk hanem nálatok is vannak bünösök"
Igen megtörtènhet,hogy bekerül a gyülekezetben ilyen, de amilyent èszrevesszük kivizsgálják ès ha igaznak bizonyul abün kiközösitjük ès ahogy az apostol mondja, mèg nem is köszöntsük.Ellentètbe veletek folytathatja a bünös èletèt tovább.
Egy ève kb.te irtad ,hogy mièrt nem köszönünk:a gyülekezet tisztaságáèrt mert ez"apostoli jogfolytonosság" ès nem kegyetlensèg.
Pedofilia:Èn nem komentálom azt a linket amit betettèl mert vagy igaz vagy nem,azèrt mert rengeteg a hamis vád.
De ha egy ilyen betudott szivárogni a gyülekezetbe a fentiek szerint kiközösitik ès jelentik az illetèkes világi szervhez.De a vèdenceid a tettest tovább teszik/tettèk tiz faluval ès az áldozatot megfenyitettèk,hogy halgasson.
Továbbá èn konkrèt törtènelemmel jövök ès áláis támasztom,de amint irtam ennek a linknek a forrása alátámasztása egyelőre rèszemről,lehet igaz/vagy nem.
"Jèzus feltámadása után kijelentette 'nekem adatott minden hatalom menyen ès földön" '.Ez igy is van.
De Jèzes feltámadása után iratta meg a Jelenèsek könyvèt ès a Jelenèsek 12:12 ezt irja."Ezèrt örvendjetek,ti egek,ès ti,akik abba lakoztok!Jaj a földnek ès a tengernek,mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal,mivel tudja,hogy rövid ideje van" Tehát Jèzus ezt a feltámadása után iratta minden valoszinüsèggel.
De mivel az ezerèves orszæglása kezdetèn kötözi meg az Ördögöt mèg várni kell mert ez Armagedonkor törtènik meg.Jelenèsek.20:2.Ès megfogta a sárkánt,az őskigyot,aki az Ördög ès Sátán,ès ezer èvre megkötözte.Itt törtènik a Sátán uralmának vège a föld felett ès Jèzus telyes királysága veszi kezdetèt.
1Janos 5:19."Tudjuk,hogy az Istentől származunk,de az egèsz világ a gonosz hatalmàban van".Ez a biblia vers Jèzus halála után lett megirva isz.63-ban,30 èv már eltelt,hogy Jèzus feltámadott,ès mègis János ezt irta.
Ugy,hogy Jèzus amig Sátánt nemkötözi meg addig korlátolt hatalma van.
"Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, a kik előttetek voltak.
Ti vagytok a földnek savai; ha pedig a só megízetlenül, mivel sózzák meg? nem jó azután semmire, hanem hogy kidobják és eltapossák az emberek.
Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.
Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak.
Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Máté 5:10-16, Hegyi beszéd)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!