Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért érzek félelmet és...

Miért érzek félelmet és undort a Jehova Tanúival szemben?

Figyelt kérdés
Soha nem ártottak nekem,talán kétszeri alkalommal kerestek fel a lakásomban de soha nem tudtam szóba állni velük mert egyszerüen nem megy inkább rájuk zártam az ajtót szó nélkűl. Ha az utcán futok össze velük inkább át megyek a túl oldalra mintsem hozzám érjenek vagy szoljanak. Miért van ez!? Nem ártottak nekem, még csak nem is foglalkoztam velük ,és mégis akkor mitöl ez az antipátia és rettegés velük szemben? Kezdem azt hinni, hogy ez nem más mint valami tudat alatti védelem forma. Sajnos az érzést azt nem tudom leírni de úgy képzeljétek el mint amikor meglàtsz valami nagyon visszataszittót és megrémülsz tőle. Nehéz leírnom és valahol legbelűl szégyenlem is, hogy ember társaimmal szemben ilyen fajta érzéseim vannak,dehát sajnos nem tudom irányítani öket.

2016. aug. 12. 15:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Jézus tanitása meg az örtorony tanitása között ég és föld a külömbség. Nemcsak a Jehova tanui mondanak hüjeséget demás vallások amelyeket ismerünk, rengeteg zöldséget tanitanak. Ami a tanukat illeti van téged kérdezö, egy biblia versem rá Jézustol-

Máté 22:39 A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

2016. aug. 13. 12:24
 12/14 anonim ***** válasza:

" Nemcsak a Jehova tanui mondanak hüjeséget"

Hát, valóban: hüjeséget??

2016. aug. 14. 17:21
 13/14 anonim ***** válasza:
66%

Éppenséggel lehet ez a félelemmel vegyes gyűlölet valóban egy önvédelmi reakció, a látensen erőszakos, passzív-agresszív stílusukra, nyomulásukra. Valóban jobb nem megnyitni előttük az ajtót, pláne a lelket, mert olyanok, mint a vírus: míg védekezel ellene, nem árt, ha beléd kerül, belülről emészt fel.

Távolságot tehát jó tartani tőlük, a velük való csevegés legjobb esetben is elfecsérelt idő. Meggyőzni nem tudod őket, mert eleve más Bibliát használnak, ami egy tudatos félrefordítás (de természetesen egyedül azt tartják hitelesnek, tehát te a sajátodból nem tudod meggyőzni őket), a Károli Bibliát és a katolikus Bibliákat kizárólag térítésre használják fel, mint eszközt (erre vonatkozóan külön képzést kapnak), aminek hitelességében nem hisznek, és a megtérítés második lépésében lecserélik a saját, egyedül hitelesnek elfogadott Biblia-ferdítésükre. Ráadásul annak a ferdítésnek a kizárólagosan helyes értelmezését is az Őrtorony Társulat vezetősége (akiket a Jelenések könyvének tizenkét "bölcs és okos rabszolgájával" azonosítanak) adhatja meg egyedül, az Őrtorony hasábjain, tévedhetetlenségi alapon. Ez belső használatú lapjuk (míg az Ébredjetek a térítő munkát szolgálja, és abban idézhetnek klasszikus bibliafordításokat is), nekik csak az Őrtornyon keresztül szabad értelmezni a "Bibliát" (pontosabban azt a ferdítést, amit annak neveznek).

Ettől kezdve az, hogy te meggyőzd őket, igaz érvekkel, egyszerűen lehetetlen (így van felépítve a vallásuk, nagyon rafinált módon), tehát maximum az idődet vesztegeted, rosszabb esetben, ha eléggé gyengeelméjű vagy, még ők győznek meg téged, kontextusukból kiragadott és félremagyarázott idézetekkel - aminek a Bibliát nem, vagy csak felületesen ismerők vannak leginkább kitéve.

A tudatalattid talán ettől akar megvédeni. DE: ettől függetlenül a gyűlöletük és a tőlük való undor tényleg nem helyes, nem is keresztényi magatartás. Ők is emberek, még ha elbutított és butaságban tartott emberek is (közösségeik egyes túlbuzgó vezetői és tagjai például kifejezetten ellenzik a "túlzott" továbbtanulást is, ismerek erről tragikus történetet, kiváló képességű, osztályelső gyerekről, akit nem engedtek egyetemre menni).

De a butaságban, szellemi sötétségben tartott ember is ember, Isten gyermeke, aki talán "hazatérhet", tékozló fiúként, és talán még nem túl későn ahhoz, hogy újra értelmes életet éhessen. A legjobb, ha szeretjük őket, és imádkozunk értük.

2016. aug. 15. 02:01
 14/14 anonim válasza:
50%
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Nekem pont ma volt velük egy "találkozásom", miközben egy idős rokonomat próbálták igen rafináltan megvezetni, megzavarni. Nagyon ellenszenves számomra az az "agymosott" viselkedés, de valójában inkább sajnálatra méltó.
2016. aug. 17. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!