Jehova tanúi! Mi teszi azonossá az anyagi testben létező Jézust azzal a "szellemi" lény Jézussal, aki egyáltalán nem volt anyagi természetű korábban (és azóta sem)?
Szervusz.
Az írások, és maga Jézus is utal arra, hogy Ő Jehova első alkotása. A többi élőt, vagy dolgot, már közösen hozták létre,
Pl:
(János 8:58) . . .mielőtt Ábrahám lett, én már voltam.”
(Kolosszé 1:17) . . .ő minden más előtt van, . . .
(Kolosszé 1:15) . . .az egész teremtés elsőszülötte. . .
(Jelenések 3:14) . . .Isten teremtésének kezdete:
(Példabeszédek 8:22) 22 Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen.
"nem érti a kérdést"
Kedves Ozmium, megmagyaráznád mit értesz a kérdésed alatt?
Ugyan is a válaszomban hibát találtak.
Mielőtt Jézus életét a Földre át helyezte volna, korszakokat töltött az Atyjával, és a bűnbe esés után, arra tanította a Fiát, mit mondjon, mit tegyen amikor a Földön élve elvégzi azt a feladatot amiért az Atyja elküldte.
Sokan nem fogadják el, de a földre jövetele előtt, a Mihály arkangyalként volt ismert, a Földre jövetelére pedig a Teremtő Máriának azt mondta, hogy a Jézus nevet adja.
Amikor feltámadt, és vissza tért az Atyjához, újra abba a dicsőségbe került, amilyenbe a Földre jövetele előtt volt. Bár mint Isten kinevezett királyaként nagyobb hatalmat kapott, nem lett egyenlő az Atyjával.
Nézd Kedves Ozmium.
A Biblia Isten szava.
Isten mindent leíratott, amit tudnunk kell Róla, a Fiáról, és arról, hogy miről lehet felismerni ha eljön az ideje hogy megtörténik.
Elmondja, hogy a Fia égi életét, egy érintetlen Nőt felhasználva emberként lehelyezi, hogy tökéletes Ádámmal egyenértékű emberként szülessen meg
Jézus a keresztelkedésekor kapta meg a szent szellem által, hogy vissza emlékezzen arra, amit az Atyja mellett tanult, és arra, hogy mit kell tennie.
S egyben lássák is, ennek a beteljesedését.
Jézus az összes róla szóló jövendölést beteljesítette, amiért a Földre jött. Ezt másként nem tudta volna megtenni, ha az Atyja nem emlékezteti erre a szellemén keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!