Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az a "HATALOM"? Mi alapján...

Mi az a "HATALOM"? Mi alapján mondhatjuk valakiről, vagy valamiről, hogy hatalma van?

Figyelt kérdés
Itt nem különböző hatalmak minősítését kérdezem,hanem azt,ami alapján valamit,vagy valakit hatalommal bírónak mondhatunk.

#erő #szenvedély #hatalom #hatalmasság #hatás a környezetre #alá-felérendeltség.
2016. aug. 5. 20:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

7.válaszoló!

Válaszodat zöldkacsóval jutalmaztam,de kérdéseket vetett fel:

Milyen eszközökkel élhetnek azok,akiket Isten hatalommal ruházott fel?(Itt elsősorban a krisztusi hatalomgyakorlás ad támpontot.)

Élhet-e az Isten által átruházott hatalommal a keresztény az ószövetségi nép genocídium,kirekesztés,megkövezés,és más-Krisztustól idegen-módszerekkel?

2016. aug. 6. 18:51
 12/16 A kérdező kommentje:

7.válaszoló!

3 zöldkacsót adtam volna, ha lehetett volna!

2016. aug. 6. 18:54
 13/16 A kérdező kommentje:

Kedves KZitus!

A zöldkacsó ment,de...

Az idézetek,csak az állami hatalomhoz való viszonyunk egyik oldalát világította meg.

Mi történik,ha Krisztus követője nem hajlandó-a szeretet parancsa miatt-a hatalom parancsának engedelmeskedni,melyben akár embert is kellene ölnie?(Kötelező fegyveres szolgálat.)

Mi történik,ha a hatalom Krisztus ellenségei vallását támogatja,akik eleve a keresztények szabad vallásgyakorlata ellen tesznek,még tömeges gyilkosságokkal is?

2016. aug. 6. 19:05
 14/16 KZitus ***** válasza:

Kérdésedre:

"Mi történik,ha Krisztus követője nem hajlandó-a szeretet parancsa miatt-a hatalom parancsának engedelmeskedni,melyben akár embert is kellene ölnie?(Kötelező fegyveres szolgálat.) "

Róma 13:1–7-tel kapcsolatban.

Isten népe megértette a viszonylagos alárendeltség elvét, melyre Jézus ismert szavai világítanak rá: „fizessétek vissza a császárnak, ami a császáré, az Istennek pedig, ami az Istené” Luk 20:25. Az igaz keresztények ma már tisztában vannak vele, hogy a felsőbb hatalmak a világi uralkodók, és hogy alá kell rendelniük magukat nekik. Ám ez az alárendeltség viszonylagos. Amikor a világi uralkodók olyasmit várnak el tőlünk, ami ütközik Jehova Isten parancsaival, akkor az apostolokhoz hasonlóan válaszolunk: „Mint uralkodónak, Istennek kell inkább engedelmeskednünk, semmint embereknek” Csel 5:29.

2016. aug. 6. 19:55
 15/16 KZitus ***** válasza:

ez lemaradt:

ez az oka annak, hogy semmilyen körülmény nem tud ráveni egy keresztényt arra, hogy fegyvert fogjon és megölje a felebarátját, illetve embertársát...

2016. aug. 6. 19:58
 16/16 A kérdező kommentje:

Kedves KZitus!

Én fogtam fegyvert,de amikor a nagyhatalmú politikai tiszt,-akinek a tábornok is alá volt rendelve-megkérdezett fegyver ügyben,közöltem,hogy úgy bízzanak rám őrzést,hogy emberre nem fogok lőni.Az AKM-mel éppúgy nem gyilkolok,mint konyhakéssel.

2016. aug. 7. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!