Mi az a "HATALOM"? Mi alapján mondhatjuk valakiről, vagy valamiről, hogy hatalma van?
7.válaszoló!
Válaszodat zöldkacsóval jutalmaztam,de kérdéseket vetett fel:
Milyen eszközökkel élhetnek azok,akiket Isten hatalommal ruházott fel?(Itt elsősorban a krisztusi hatalomgyakorlás ad támpontot.)
Élhet-e az Isten által átruházott hatalommal a keresztény az ószövetségi nép genocídium,kirekesztés,megkövezés,és más-Krisztustól idegen-módszerekkel?
7.válaszoló!
3 zöldkacsót adtam volna, ha lehetett volna!
Kedves KZitus!
A zöldkacsó ment,de...
Az idézetek,csak az állami hatalomhoz való viszonyunk egyik oldalát világította meg.
Mi történik,ha Krisztus követője nem hajlandó-a szeretet parancsa miatt-a hatalom parancsának engedelmeskedni,melyben akár embert is kellene ölnie?(Kötelező fegyveres szolgálat.)
Mi történik,ha a hatalom Krisztus ellenségei vallását támogatja,akik eleve a keresztények szabad vallásgyakorlata ellen tesznek,még tömeges gyilkosságokkal is?
Kérdésedre:
"Mi történik,ha Krisztus követője nem hajlandó-a szeretet parancsa miatt-a hatalom parancsának engedelmeskedni,melyben akár embert is kellene ölnie?(Kötelező fegyveres szolgálat.) "
Róma 13:1–7-tel kapcsolatban.
Isten népe megértette a viszonylagos alárendeltség elvét, melyre Jézus ismert szavai világítanak rá: „fizessétek vissza a császárnak, ami a császáré, az Istennek pedig, ami az Istené” Luk 20:25. Az igaz keresztények ma már tisztában vannak vele, hogy a felsőbb hatalmak a világi uralkodók, és hogy alá kell rendelniük magukat nekik. Ám ez az alárendeltség viszonylagos. Amikor a világi uralkodók olyasmit várnak el tőlünk, ami ütközik Jehova Isten parancsaival, akkor az apostolokhoz hasonlóan válaszolunk: „Mint uralkodónak, Istennek kell inkább engedelmeskednünk, semmint embereknek” Csel 5:29.
ez lemaradt:
ez az oka annak, hogy semmilyen körülmény nem tud ráveni egy keresztényt arra, hogy fegyvert fogjon és megölje a felebarátját, illetve embertársát...
Kedves KZitus!
Én fogtam fegyvert,de amikor a nagyhatalmú politikai tiszt,-akinek a tábornok is alá volt rendelve-megkérdezett fegyver ügyben,közöltem,hogy úgy bízzanak rám őrzést,hogy emberre nem fogok lőni.Az AKM-mel éppúgy nem gyilkolok,mint konyhakéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!