Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek miért lett olyan...

KZitus kérdése:

Szerintetek miért lett olyan nagy az érdeklődés az iszlám iránt itt a Gyikon - mostanában?

Figyelt kérdés

2016. aug. 5. 17:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

9-es

Köszönöm, hogy elküdted a linket, hasznos volt elolvasni :-)

2016. aug. 6. 19:30
 12/18 Inkviziciós detektív ***** válasza:
0%
Zitus azert neked illene megkulonboztetni a dolgokat. Ukrajnaban polgarhaboru zajlik, sokszor egy vallasu keresztenyek kozott. Az iszlamban pedig mindig vallasi alapon gyilkolnak. Sok fejben rendet kene tenni: az iszlam nem bekes vallas, es szinte soha nem is bekevel terjedt. A milliardnal is nagyobb letszamot karddal ertek el. Csak akkor lenne bekes vallas ha mindenki muszlim lenne, amugy pedig a halal az istenuk.
2016. aug. 7. 10:48
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet megmondani így egy felekezetről,hogy békés vagy nem,amíg több millió ember,egyén építi fel azokat,akikből kétlem,hogy mindet személyesen ismernéd. Nem védek egy felekezetet sem,én az embereket védem,akiket folyamatosan ilyen vádak érnek a felekezetük neve miatt,hogy "háborúznak,gyilkolnak,és nincs bennük szeretet se". Azért ez igen messzemenő következtetés,ugyanis akármelyik felekezethez tartozik valaki,szeretet,békesség még lehet benne. Egyik felekezet vezetője se fog házhozmenni a felekezete tagjaihoz,ellenőrizni,hogy megvan-e a napi bűncselekmény,és akkor jó,ha meg nincs,akkor gyorsan kiküldi őket az utcára gyilkolni,ne így képzeld el a felekezeteket. Vannak katolikus ismerőseim is egy csomóan,akik szintén szeretetben,békességben élnek,és SOHA nem fognának fegyvert. És még mielőtt azzal a kérdéssel jönnél,hogy "szerinted Jézus vallásokat alapított,és szerinted mind igaz?" nem,nem ezt mondom. De nem is a vallásnak/felekezetnek kell igaznak lennie,hanem az adott ember szívének,ha engedi megtisztítani. :)
2016. aug. 7. 19:01
 14/18 A kérdező kommentje:

13-as

Én is azt gondolom, hogy minden valláásban vannak békés emberek.

" De nem is a vallásnak/felekezetnek kell igaznak lennie,hanem az adott ember szívének,ha engedi megtisztítani. :)"- hát ez az! Jézus azt mondta, a követőit a közöttük lévő szeretetről lehet megismerni.

Szerintem akinek a szívében működik a krisztusi szeretet, az nem tud szándékosan ártani a másik embernek - semmilyen szinten.

2016. aug. 7. 20:50
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez természetes. De azt nem a vallás "márkajelzése" fogja meghatározni,hogy "na,pont itt,ebben a teremben/templomban/imaházban működik a krisztusi szeretet". Isten nem egy regisztrációs intézmény,ahol felmutatod a beutalódat,hogy megnézhesse,hova szól,és az alapján megy az ember. :)
2016. aug. 7. 20:53
 16/18 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy szeretnének a médián és általános prekoncepciókon kivűl maguk megítélni, hogy milyen is az iszlám. jó, rossz, erős.

A média, politika, és a nép fejében és kommentjeiben mindenféle félinformáció megfordul.

2016. aug. 8. 14:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Ukrajnánál van jobb példa, Észak-Írország. Ugye ott nem is oly rég még merényletek és egyéb atrocitások történtek. Természetesen erőteljes a nacionalista vonal ebben a történetben. Az ír és angol ellentét. De ehhez még hozzácsapódik a protestáns-katolikus viszály is. Ez pedig nemzeteken is túlmutat. A protestáns északi írek például ellentétben a katolikus írekkel az angolok pártján álltak és állnak. És bár valóban a nacionalizmus volt a kiindulópont, lett belőle egy vallási viszály is. A protestáns írek készek voltak igen agresszíven fellépni katolikus honfitársaik ellen, és fordítva.

És persze napjainkban sem múlt el teljesen a feszültség nemzeti és vallási téren, kicsit még lappang a mélyben.

[link]

Egy neves banda fel is dolgozta ezt a témát az 1993-as warringtoni merénylet után.

https://www.youtube.com/watch?v=6Ejga4kJUts

2016. aug. 15. 01:32
 18/18 A kérdező kommentje:

8-as

Szerintem nem elfogult vagyok, csak meg vagyok győződve a hitemről - a kettő nem ugyan az :-)

egyetértesz?

2016. aug. 22. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!