Szerintetek miért lett olyan nagy az érdeklődés az iszlám iránt itt a Gyikon - mostanában?
9-es
Köszönöm, hogy elküdted a linket, hasznos volt elolvasni :-)
13-as
Én is azt gondolom, hogy minden valláásban vannak békés emberek.
" De nem is a vallásnak/felekezetnek kell igaznak lennie,hanem az adott ember szívének,ha engedi megtisztítani. :)"- hát ez az! Jézus azt mondta, a követőit a közöttük lévő szeretetről lehet megismerni.
Szerintem akinek a szívében működik a krisztusi szeretet, az nem tud szándékosan ártani a másik embernek - semmilyen szinten.
Lehet, hogy szeretnének a médián és általános prekoncepciókon kivűl maguk megítélni, hogy milyen is az iszlám. jó, rossz, erős.
A média, politika, és a nép fejében és kommentjeiben mindenféle félinformáció megfordul.
Ukrajnánál van jobb példa, Észak-Írország. Ugye ott nem is oly rég még merényletek és egyéb atrocitások történtek. Természetesen erőteljes a nacionalista vonal ebben a történetben. Az ír és angol ellentét. De ehhez még hozzácsapódik a protestáns-katolikus viszály is. Ez pedig nemzeteken is túlmutat. A protestáns északi írek például ellentétben a katolikus írekkel az angolok pártján álltak és állnak. És bár valóban a nacionalizmus volt a kiindulópont, lett belőle egy vallási viszály is. A protestáns írek készek voltak igen agresszíven fellépni katolikus honfitársaik ellen, és fordítva.
És persze napjainkban sem múlt el teljesen a feszültség nemzeti és vallási téren, kicsit még lappang a mélyben.
Egy neves banda fel is dolgozta ezt a témát az 1993-as warringtoni merénylet után.
8-as
Szerintem nem elfogult vagyok, csak meg vagyok győződve a hitemről - a kettő nem ugyan az :-)
egyetértesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!