Mi a garancia arra, hogy több angyal nem fog elbukni?
Ebben a topicban nem gondoltam belemenni abba, h milyen szót talált ki a korai pápai egyház arra, h a háromságot elfogadtassa az emberekkel. Az egylényegű szó azonértelmezése, ami idekerült, jól mutatja azt, h ugyan azokat a szavakat: egyszülött, hogyan lehet másképpen magyarázni.
Az, h Jézus, Isten fia, nem kérdés, ahogyan az sem, h küldetése volt itt a földön, tehát valahonnan ide küldték (küldte Isten).
Az viszont, h kívül esik a teremtésen, sajnos nem értelmezhető számomra, mert a Biblia nem ír ilyent. Isten volt van és lesz, azaz mint Teremtő, Ő az egyetlen akinek a létezését képtelenek vagyunk ész érvekkel magyarázni. A fia létezését viszont érthetően írja a Szentíràs.
Nekem is nehéz volt elfogadni, amíg egyre többet nem tudtam meg róla és arról aki őt küldte, akinek a hatalmát sose akarta elbirtokolni, akit az Atya magasabb állásba emelt, miután sikeresen bevégezte a földi küldetését.
Ez a magasabb állás pedig a halhatatlanság, ellentétben az angyalokkal, akik elpusztíthatók, ahofyan az ember is. (Az örök élet nem egyeblő a halhatatlansággal.)
Az egész megváltásnak a lényege az, h egy tökéletes emberáldozat kellett, mert Ádám tökéletes volt amikor a függetlenséget választotta, amiért a további emberek örökölték a bünt, és a hajlamot is.l"
Pont ezért kell Jézust követnünk, mert ő tudta a legjobban azt bizonyítani, h egy tökéletes ember hogyan tud lojális maradni munden helyzetben Istenhez.
Kár, h ezt sokan nem értik, mitöbb istenkáromlásnak tartják.
"
Ez a magasabb állás pedig a halhatatlanság, ellentétben az angyalokkal, akik elpusztíthatók "
Itt te magad írod,hogy különbözik az angyaloktól,tehát nem angyal.
" Az egész megváltásnak a lényege az, h egy tökéletes emberáldozat kellett, mert Ádám tökéletes volt amikor a függetlenséget választotta, amiért a további emberek örökölték a bünt, és a hajlamot is.l" "
De a megváltás nem csak az emberről szól. Vétkezett az ember,és emiatt emberáldozat kellett,és tökéletes is,igen. De nézzük kicsit a másik oldalt is,ami a lényeg,hogy Ki ellen vétett az ember? Isten ellen,vagy egy angyal ellen? Ha csak az egyik oldalt is nézzük,az ember oldalát: ember vétkezett,tehát ember áldozat is kellett,nem volt elég az állat. Akkor ha azt nézzük,hogy Ki ellen vétettünk,akkor ott vajon elég lesz-e egy angyal megváltónak? Mondhatja-e egy angyal,hogy "én elmegyek és megbocsátom a bűneiket",amikor nem is ellene irányultak? Mit bocsáthatna meg? És egyáltalán miért lenne egy angyal erre felhatalmazva? Nekik nem ez a dolguk. Ők csak hírvivők,de ez nem azt jelenti,hogy Isten helyett cselekedhetnek dolgokat,amihez csak Neki van joga,és csak Őt érinti,és az embereket. A Biblia világosan leírja,hogy meddig mehet el egy angyal a szolgálatában,és ez az összesre igaz,Isten nem írja felül a saját törvényeit,hiába felette áll,mégse változtatgatja kedvére. Ha egyszer azt mondta,hogy ezt egy angyal nem csinálhatja,akkor nem fog direkt erre a célra teremteni egyet,ez abszurd.
Ez olyan,mintha ellened vétkezne egy szeretted,te meg nemhogy odamennél hozzá személyesen,hanem elküldöd a saját fiadat/lányodat azzal a szöveggel,hogy: "na fiamlányom,add át neki,hogy én nem haragszom,sőt,hogy lássa,milyen irgalmas szamaritánus vagyok,még felelősséget is vállalhatsz érte a nevemben...de az is elég,ha csak annyit mondasz,hogy Kiss Éva küldött maga helyett,innen már tudni fogja,hogy én megbocsátottam.."
Most ez milyen már? :)
"Na de vissza a kérdésemhez: Ha a legdicsőségesebb angyal képes volt fellázadni,akkor mi a garancia rá,hogy a többi kevésbé dicsőséges nem fog? :)"
A garancia rá Isten Szava.
Az elmult évezredekben sok angyal követte Sátánt a lázadásában. De ez a helyzet megváltozott, amikor bekövetkezett ez az esemény:
„És hallottam, hogy egy harsány hang ezt mondja az égben: »Most lett meg a megmentés, az erő és a királyság a mi Istenünktől, és az ő Krisztusának hatalma, mert levetették testvéreink vádlóját, aki éjjel-nappal vádolja őket a mi Istenünk előtt! És legyőzték őt a Bárány vére miatt és tanúskodásuk szava miatt, és még a halállal szemben sem volt kedves a lelkük. Ezért örvendjetek, ti egek, és ti, akik azokban lakoztok! . . .«” Jelenések 12:10–12a.
Miután az "egek" meg letek tisztítva Sátántól és a démonaitól, ezután már nem tudják befolyásolni a hűséges angyalokat.
De a vers így folytatódik:
„Jaj a földnek és a tengernek, mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van” (Jelenések 12:12b). Sátán kivetése az égből valóban jajt jelent a szó szerinti földnek, amelyet az uralma alatt lévő önző emberek folyamatosan pusztítanak.
Kedves Kérdező!
Szeretnék reagálni a felvetéseidre. Első sorban nem az a lényeg, hogy mi mit gondolunk, hanem az, hogy a teljes Biblia összhangban van e azzal, amire azt mondjuk: „Értem”.
Tudjuk, hogy a Biblia önmagát magyarázza, sokszor olyan szóképeket, hasonlatokat alkalmaz, ami megírásának majdnem 4000 éve alatt, mindvégig értelmezhető volt. Természetesen olyan is van benne, amiket néha szó szerint kell értenünk, de máskor az egy hasonlat. Ha így nézzük valóban nehéz megérteni a Bibliát. Nehéz továbbá még azért is, mert ha emberi gondolkodásmóddal szeretnénk ezt megtenni, akkor elferdíthetjük az igazságot. Isten szemszögéből – aki ihlette a Bibliát 2Tim 3:16 – nem tudunk gondolkozni, viszont a szent szellem segítségét kapva megérthetjük. Ehhez azonban, nagyon sok idő – egy emberélet kevés - kell, mert az egónkat kell kiiktatni, és a szellemre bízni a vezetést. Ezzel ráhangolódunk arra, amit közölni szeretne velünk a Teremtő.
Még egy veszély van, ami maga Sátán, aki megfertőzte a vallásokat, és hamis tanítások halmaza kering a világban.
Ha nem tiszta, hagyományoktól mentes gondolkodással kezdjük vizsgálni az egyes összefüggéseket, akkor nem is fogjuk megérteni, hiszen belelátjuk azokat, amik hamisak, és szemben állhatnak azzal amit eddig ismertünk.
Íme az első: Jézus - amikor a neve nem ez volt - a teremtés elsőszülötteként, szellemteremtmény volt. Isten és közötte óriási különbség, hogy Isten nem teremtett lény. (János 14:9 verstől éppen ezt magyarázza el Jézus) Vannak még bibliaversek, amik szintén ideillenek: János 5:19; János 8:28; János 12:45; Zsid 1:3; Kolosszé 1:15)
Maradjunk is ez utóbbinál: „Ő a láthatatlan Isten képmása, az egész teremtés elsőszülötte” A képmás nem azonos, csak másolt. A Zsid 1:3 megírja, hogy visszatükröződés, pontos mása. A Te Bibliádban nem egyértelmű szavak vannak írva arra, hogy Jézus nem egyenlő Istennel?
Ott van az elsőszülöttség kérdése is. Ha egyszer minden teremtés előtt lett, akkor az is érthető, hogy miért írja meg a Biblia, hogy „az Atya nagyobb nálam”; hogy „a Fiú semmit nem tehet a maga kezdeményezéséből” – hiszen küldöttként élt itt a Földön. Megértjük azt is, hogy miért mondta azt Jézus, hogy „amit az Atya tanított” „úgy mondom el ezeket” . Ez a mesteri önmagyarázata a Bibliának.
Azonban itt van a pontos fordítás esete. Sajnos sem görögül, sem óhéber, sem arámi nyelven nem írok-olvasok. Így csak elhihetem azt, amit tanított az egyház, amihez tartja még mai napig is magát. Ami viszont eltántorított az összestől, az az, hogy egyértelműen ragaszkodik annak az egyháznak a tanításához, amelyik szembe megy a Bibliával, és a történelem során ezt tette végig. (Biblia égetés, eretnekség kimondása általi gyilkolás, katonák megáldása, egyházadó és társai.)
Maradt tehát az, hogy a korábbi tanításokat félre(!) tettem, és „tiszta lappal” kezdtem vizsgálni a Bibliát. Ezek után viszont már nem csak félretettem, hanem el is hagytam, mert sok esetben csak saját magyarázatokkal tudja értelmezni az állítását: „Jézus egylényegű az Atyával”
Ha én azt mondom, hogy „ez a gyerek kiköpött apja” vagy azt, hogy az osztály tanulói egyek abban, hogy rendetlenek, akkor senki nem a köpésre, illetve arra gondol, hogy a tanulók egy személlyé váltak. Sajnos a vallás ettől sem ódzkodik.
Jézus egységben van az Atyával, ami érthető, és hétköznapi embernek azt jelent, hogy alázatos, engedelmes, mert mindent úgy tesz, ahogyan az Atyja kéri.
Angyalisága. Nem ír a Biblia más lényekről, csak angyalokról és emberekről, meg persze az állatokról és növényekről. (nehogy elkezdjen valaki kötözködni, hogy egysejtűről, meg többsejtűről nem ír, akkor tehát nincs is!!) Nem kérdés, hogy az angyalok Isten égi szellem lényei lettek az első teremtettek. Akkor miért értelmezhetetlen, hogy Jézus a küldetése után (!) és csak utána, kapott magasabb állást?
Összefoglalva: Ha Jézus nem a Teremtő Isten, hanem az Ő fia; akkor mint angyal élt már és megérthető, hogy miért küldöttként jött a Földre. Isten Szándéka az, hogy benépesítse az ember a Földet, és mivel talált a Földön olyan embereket, akik tökéletlenségük ellenére bebizonyították, hogy képesek lojálisak lenni hozzá, hűen szolgálni Őt, és kitartani mellette. Ádám helyett egy tökéletes másik embert kellett „alkotnia”. A szent szellem segítségével helyezte át Isten a Fia tökéletes életerejét Mária méhébe, és így idézte elő Jehova a fogantatást. (Lukács 1:35 Válaszul az angyal ezt mondta neki: „Szent szellem száll reád, és a Legfelségesebb ereje árnyékol be téged. Ezért is lesz, hogy a születendőt szentnek fogják hívni, Isten Fiának.) Ez az eljárás megsemmisítette Mária petesejtjének valamennyi tökéletlen vonását, így olyan genetikai minta jött létre, amely kezdettől fogva tökéletes volt.
Zsoltárok 139:1616 Szemeid már mint embriót is láttak engem,
És annak minden része be volt írva könyvedbe
A napokat illetően, melyeken formáltattak,
Holott még egy sem volt meg közülük.
Az ítélet: 1Móz 3: 15 És ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között, a te magod és az ő magva között. Az összezúzza a fejed, te pedig annak sarkát zúzod szét.”
Ami miatt az első emberpár gyermekei nem lettek elpusztítva rögtön: 1Móz 6:5 „Jehova tehát látta, hogy rendkívül nagy az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden hajlama szüntelen csak rossz. 6 Jehova ezért sajnálta, hogy embert alkotott a földön, és bánkódott a szívében. 7 Így hát Jehova ezt mondta: „Eltörlöm a föld színéről az embereket, akiket teremtettem; az embereket, a háziállatokat, a csúszó és mászó állatokat és az egek repdeső teremtményeit, mert sajnálom, hogy megalkottam őket.” 8 De Noé kegyet talált Jehova szemében.”
Egyébiránt tudjuk, hogy az embert is Isten a saját képmására teremtette, és azt is, hogy ez nem azt jelenti, hogy olyan képpel rendelkezünk mint Isten, hanem azt, hogy a tulajdonságaink tárháza olyan mint Istené. (ha jól fogalmaztam)
Most viszont be kell fejeznem, mert megyek összejövetelre.
HalleluJAH!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!