Rendben van 5-7-10 tökéletesen igazad van. Ne ess kétségbe, tied a gyémántokkal ékesített nagydíj.
*
1-nek
Később, egyre kevésbé lesz érdekes, hogy nem érzi magát egyedül az ember.
Vannak az embernek intuitív pillanatai, amikor tévedhetetlen bizonyossággal "megvan" az egész egységében, egyben, - ha ebből kiesik, akkor az emlékező tudattal csak töredékesen tudja visszaadni - ezért is van annyi művészeti alkotás - mert mindig azt akarja a művész kifejezni, ami csak töredékesen kifejezhető, valójában kifejezhetetlen...
*
Isten elménket bezárta a térbe.
Szegény elménk e térben rab maradt:
a kapzsi villámölyv, a gondolat,
gyémántkorlátját még csak el sem érte.
Én, boldogolván, azt a madarat,
ki kalitjából legalább kilátott,
a semmiből alkottam új világot,
mint pókhálóból sző kötélt a rab.
Babits
"Nem szánom én az ostobát,
kinek üres a mennyek boltja:
ki méltó látni a csodát
az a csodát magában hordja."
Babits
"tökéletesen igazad van."
Nem vagyok benne biztos, hogy teljesen megértetted, amit írtam.
"Ne ess kétségbe"
Különben nem írnád ezt.
"tied a gyémántokkal ékesített nagydíj."
Mikor érem meg már azt, hogy egy hívő NORMÁLISAN reagáljon valamire, ami nem tetszik neki? Jó, egy hívő általában nem a gondolkodásáról vagy a logikáról híres... de azért erkölcse már csak van neki?!
12-es mondtam, hogy nem akarok ennél a kérdésnél vitázni, (sem időm, sem kedvem ehhez)
Ez egy személyes kérdés: mit jelent számomra - nem érdekel, hogy a te számodra mit jelentenek az én személyes hit-élményeim, de ugye nem baj, nincs harag:)))
Jó éjszakát!
Rendben, de ezzel együtt leírom én is a véleményem erről: utálom az álkérdéseket. Ez a kérdés nem arról szólt, hogy tisztázzuk a hit természetét vagy működését. Ez sem a kérdezőt, sem az itteni hívő válaszolókat nem érdekli a legkevésbé sem.
A kérdés egyetlen célja, hogy lehetőség szerint mindenkit a keresztény hitre térítsen.
De akkor legalább úgy írták volna ki... csak ugye ez itt tilos, a fórum szabályzata szerint.
Már említettem a hívők erkölcseinek hiányosságait... de úgy látom, ismét meg kell említeni.
Ráadásul egyre több most itt az ilyen álkérdés.
Hogy miért nem egy keresztény blogon írjátok le mindezt, azt nem tudom. Ott ugyanis jogos és tisztességes lenne.
Ha pedig én odatévednék, akkor csak pár sort írhatnék, mert a többiben igazatok lenne.
szervusz.
#5-ös állítása szerint rossz fogalmazás.
Pedig maga Isten szava így rja le a jelentését a hitnek, nem véletlen.
(Héberek 11:1) 11 A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása.
Ha valamit látunk, abba már nem a hit motivál, hanem a fizikai látás
A nem látható dolgok, mint a levegő, rádióhullám, stb ezekhez hittel igazodunk, mert bár nem látjuk, de a következményeit érezzük.
Szervusz.
A hit nem hiszékenységen alapul számomra, hanem meggyőződésen. s ha a meggyőződés szilárd, akkor ragaszkodom is hozzá.
"a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása"
Jó, csak ez NEM IGAZ. A hit NEM ez!
"A nem látható dolgok, mint a levegő, rádióhullám, stb ezekhez hittel igazodunk, mert bár nem látjuk, de a következményeit érezzük."
Tévedés, a rádióhullámokat nem elhinned kell, hanem megnézni a következményeit.
Istennek nincsenek EGYÉRTELMŰ következményei, nem mérhető, nem tapasztalható meg egyértelműen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!