Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek a torinói lepelben?

Hisztek a torinói lepelben?

Figyelt kérdés
Most olvastam el wikipédián és eléggé meglepett hogy ilyen nagy bizonyíték lenne Jézusról.
2010. ápr. 17. 22:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
Elvileg bebizonyították hogy a lepel egy későbbi korból származik ...
2010. ápr. 17. 22:35
 2/20 anonim ***** válasza:
De később ezt viszont meg is cáfolták azt mondták hogy amit vizsgáltak az csak a lepelnek egy olyan része volt amit később hozzá "toldottak" az eredetihez.Most nem tudom végülis hogy állnak vele de még mindig féltve őrzik...
2010. ápr. 17. 22:36
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Szólnak ellene és mellette is érvek, de ahogy egy pap mondta: ha valakinek ezen múlik a hite, akkor az annyit is ér
2010. ápr. 17. 22:42
 4/20 anonim ***** válasza:
Nekünk a rajz tanár azt mesélte, hogy Da Vinci kisérletezett olyan anyagokkal amik a fény hatására változtatják a színüket és hogy a lepel is valami ilyesmi
2010. ápr. 17. 22:54
 5/20 anonim ***** válasza:
0%
második, igen persze, mindent meg lehet magyarázni. Az egyház évszázadok óta ezt csinálja, érdekes, hogy nem egynéhány állítólagos ereklyét nem engednek tudományos korvizsgálat alá vetni...
2010. ápr. 17. 22:59
 6/20 anonim ***** válasza:
Mit kell bele hinni? :)
2010. ápr. 17. 23:00
 7/20 anonim ***** válasza:
Második voltam,nekem ez nem tesz sokat csak elmondtam amit tudok.Nem befolyások ez semmiben és ahogy előttem mondták is akinek a hite ettől függ...
2010. ápr. 17. 23:14
 8/20 anonim ***** válasza:

Az utolsónak van igaza. A létezésében nincs mit hinni, az bizonyítva van...

Tulajdonképp az egész Jézus-sztori is csak hit kérdése. Azt se fogjuk tudni soha igazolni, hogy ez az ember élt és csodákat tett. De ha valakinek jobbá teszi az életét, akkor megéri hinni benne.

2010. ápr. 17. 23:14
 9/20 anonim ***** válasza:
23%
Persze, pár ezer éve valaki lefosta a leplet, aztán nem mosta ki, hanem az ágy mögé dobta.. aztán az rákövült, most meg mindenki arcot lát benne..
2010. ápr. 17. 23:41
 10/20 anonim ***** válasza:
0%

Én nem hiszem, hogy a lepel Jézusé lenne. Szerintem a legtöbb ilyen ereklye hamis, de nyilván nem ez a lényeg. Jézus ha élő személy volt ha nem, ez nem változtat a kereszténység tanításán.

Mellesleg Jézusnak van kb legalább 20 hüvelykujja különböző gyűjteményekben. A keresztjének szilánkjaiból pedig amiket különböző szent helyeken őriznek, pedig szerintem több keresztet is lehetne építeni. Uh én nem adnék sok hitelt ilyesmi ereklyéknek, nem is ez a lényeg.

2010. ápr. 18. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!