Muszlimok! Muszáj napi 5x imádkozni egy muszlimnak?
Figyelt kérdés
Vagy megengedett a napi egy imádkozás is?
Valaki kifejtené nekem?
:)
2016. júl. 28. 14:52
1/10 anonim válasza:
Igen. Így van ez. Az imádkozás ezen hit egyik legfontosabb alappillére. Meghatározott időben meghatározott rítusokkal végzendő el, nem lehet változtatni, arabul történik stb, iszlám ellen való ha valaki megsérti ezen szabályokat.
2/10 anonim válasza:
Nem. Osszevonni lehet az imakat bizonyos helyzetekben (az hogy nincs kedvem, dolgoznom kell etc. nem indok!), de akkor is minimum 3-szor kell imadkozni. Nem biralhatod felul istent, hogy te majd eldontod, mikor ohajtasz imadkozni hozza. Az az ima, aminek az idejet te valasztod, nem elfogadott.
3/10 anonim válasza:
Jó, de ha összevonod, az tulajdonképpen az a két ima, amit valami miatt muszáj volt kihagynod. De nem hagyható el, ez a lényeg.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
És ha suliban vagyok akkor hogyan?
2016. júl. 28. 18:13
5/10 anonim válasza:
Keresel valahol egy csendes helyet, es csinalhatod. Nagyjabol 4-5 percet vesz igenybe. Millio embert lattam mar repteren imadkozni pl.
6/10 A kérdező kommentje:
És minden ima előtt meg kell mosakodni? Mert olvastam olyat is, hogy csak akkor, ha valaki hazudott, menstruál stb
2016. júl. 28. 20:14
7/10 anonim válasza:
Minden ima elott wudut kell vegezni, kulonben az ima nem ervenyes. A wudunak pedig megvannak a maga lepesei hogy ervenyes legyen (hanyszor kell arcot mosnod, labat, fulet, nem lehet rajtad ima alatt smink, koromlakk stb.).
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki a válaszát, főleg a tiédet utolsó, nagyon hasznos volt a válaszod :):)
2016. júl. 29. 21:08
10/10 anonim válasza:
Amigy a sunniták imadkoznak 5-szor, a siiták csak 3szor. Barhol imadkozhatsz, a baratnom muszlim, igy tole lattam. Kb 2-3 perc az egesz, parszor leborulsz, meg arabul mondod a szoveget. Keresni kell vmi csendesebb sarkot, azt annyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!