Jehova tanúi miért házasodnak fiatalon? 18-19 évesen?
van pár távolabbi jehova ismerősöm. ilyen fiatalon házasodtak szinte kivétel nélkül.
ma már szerintem ez nagyon ritka, 18-19 évesen az ember még iskolába jár, nagyon nincs a tervei között,hogy az aktuális baráttal összeházasodjon. ezért is lepett meg. házasság előtt nem szexelhetnek?vagy miért kell ennyire kapkodni?
(1Korintusz 7:8, 9) . . .. 9 De ha nincs önuralmuk, kössenek házasságot, mert jobb házasságot kötni, mint szenvedélytől lángolni.
Más fordítás: szerint jobb házasságban élni, mint paráznaságban égni
Hogy ki miért köt fiatalon házasságot az egyéni okok miatt van, nem egyforma.
"Évezredekig így volt"
ez igaz, de ma már nem 30 év a várható élettartam. és nem is kell nagyon visszamenni: a múlt század elején is kb a 8 általános végzettség volt az általános. kevesen tanultak tovább. ma már szinte mindenki 19-20 éves koráig, vagy tovább tanul. minden kitolódott.
Persze minden kitolódott. De na és? Ma már ugye az élethosszig való tanulás a fő cél, az EU is ezt erőlteti. Most akkor sose házasodjon az ember, mert munka mellett is folyamatosan tanulnia kell? :D
Amúgy meg minden szempontból sokkal jobb az, ha a szülők csak 20 évvel idősebbek az első gyermekeiknél, nem 40 évvel. Biológiailag, pszichológiailag, társadalmilag, tényleg minden létező szempontból.
Nem szoktam a Jehova tanúinak igazat adni, de ha ők tényleg így csinálják, akkor ebben teljesen igazuk van. :)
Lehet, hogy azok az esetek kivételek. Mert ahol én élek, ott csak esetleg a lányok mennek férjhez 19-22 év között. Én még nem találkoztam a környékünkön sem ennyire fiatal fiúval, aki nősülne....persze minden előfordul ahogyan irtad te is, és az egyik válaszoló is...
Amikor az egyik testvérnő fia nőslt 21 évesen, hát a szülei nem örültek a döntésének, de már 7 éve él boldog házasságban...
a 7-es válaszolóval nagyon egyet értek.
Annó én 18, a férjem 19 éves volt amikor házasságot kötöttünk. Nem voltunk tanúk.
A gyerek hamar jött, és tényleg hatalmas előnye volt a közöttünk és a gyermekeink közötti kevés életkorkülönbségnek az egész életünk alatt, és most is természetesen :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!