Hogyan lehet egy vallási felekezetből kilépni? (kereszténység)
Figyelt kérdés
Nem szeretnék egyetlen vallási felekezet tagja lenni. Természetesen nem én vettem fel a vallást, hanem még kiskoromba a szüleim. Van mód arra, hogy kilépjek? Tudom, elég, ha nem foglalkozok vele, de egyéb oka is van -azon kívűl, hogy nem hiszek- amiért szeretnék kilépni(suli).2016. júl. 23. 11:18
11/12 anonim válasza:
Ez így kemény dió, de ezt a szüleiddel kell először is lesakkoznod. Miért írattak katolikus iskolába, miért akarnak katolikust faragni belőled.
Mert ha már ott vagy abban a suliban, akkor nem kell azon csodálkozni, hogy az ő elvárásaik szerint kell játszani.
12/12 anonim válasza:
Kérd meg azt a tanárod, aki gyónásra akar kényszeríteni, hogy mutassa meg neked azt az egyház-vagy polgárjogi törvényt, ami alapján ő kötelezhet téged rá, hogy gyónj. Elárulom, nem fog ilyet találni. A katolikus álláspont kifejezetten az, hogy az embernek szabad akarata van, Istennel kapcsolatban is kimondja, hogy senkit nem szabad kényszeríteni a hitre (terelgetni Isten felé természetesen szabad), tehát arra se kényszeríthetnek téged, hogy elmenj gyónni. Ez egy súlyos hiba, sőt, bűn bárkinek a részéről, aki erre akar téged kényszeríteni. Ha van merszed akár a papnak is elmondhatod ezt, ha bezavartak gyónni, ha normális meg fogja érteni a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!