Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miert bunteti az ongyilk...

Isten miert bunteti az ongyilkossagot? Es mit tesz az ongyilkosokal?

Figyelt kérdés
en ezt nem ertem hisz en nem kertem ezt az eletet es ha mondjuk ongyilkos lennek meg neki allna feljebb? meg szabad akaratom van szval azt teszek amit akarok nem? sztem ha valoban letezik az isten akkor ö nagyon igazsagtalan velunk, azt elvezi h minket szivat azert tilos megolni magunkat mert elrontsuk a szorakozasat

2016. júl. 22. 17:24
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
letezhetnek mas bolygokon pont olyanok is mint mi ezzel egyetertek, de hogy vannak masfelek is akik nem is hasonlitanak rank az is biztos, akkora a vilagur ezer de lehet hogy egymilliard kulonbozo faj is el benne vagy megtobb nyakamat ra hogy igy van, es akkor azokat is isten teremtette??? meg ha isten letezik ö hogy jott letre mert vmikor ö is csak letrejott meg nincs ebben semmi logika amit irsz mese az egesz sajnalom h tolem kellett megtudnod
2016. júl. 25. 12:27
 32/42 anonim ***** válasza:

Mikor kisgyerek voltam én is ezen gondolkodtam, hogy

Isten akkor, hogy jött létre. Nem lehet tudni.

Beszélgettem egy idős hölggyel, és könnyek közt

mondta el nekem, hogy ő több évtizeden át csak most

ilyen idősen jött rá, hogy Istennek milyen nagy

hatalma van és mekkora szeretet van benne. Mint már

leírtam, hogy abban hiszel amiben akarsz, kérlek

tartsd tiszteletben, hogy én is miben hiszek és ne

próbáld megkérdőjelezni. Nem mese. Tudom, hogy létezik,

velem olyan dolgok történtek, hogy merem állítani, hogy

Isten valóban létezik és Jézus is meghalt a kereszten

az emberek megváltásáért, hogy lehessen bűnbocsánat.

Nem tudtam meg tőled semmit, megpróbáltam elmagyarázni

neked, de úgy látszik te csak mondod a magadét és

kötekedsz. Továbbra is keresztény maradok, ezt senki

sem fogja soha megváltoztatni! Innentől megpróbálok nem

írni, további szép napot!

2016. júl. 25. 13:19
 33/42 A kérdező kommentje:
mindegy engem ez mar nem is erdekel sztem ugyse letezik majd kiderul ugy is ha elpatkolok meg pokol meg mennyorszag hat ez poen de ha megis letezne ilyesmi es pokolra jutok annyi baj legyen majd jol fenekbe billentem a satant
2016. júl. 25. 13:43
 34/42 anonim ***** válasza:
"en nem kertem ezt az eletet ". Ezt jól látod. Pont ezért nem is dobhatod el. Az életedet nem te szerezted magadnak (nem te teremtetted magadat, nem is te nemzetted), ezért nem a "tulajdonod", mint egy csoki, amihez ha nincs kedved, eldobod a kukába. Az öngyilkosság is gyilkosság.
2016. júl. 26. 20:45
 35/42 anonim válasza:

30-as/32-es:

,,Ide figyelj! Engem könnyen fellehet idegesíteni, főleg

ha valaki megkérdőjelezi Isten létezését! Higyj amiben

csak akarsz! "

Keresztény embert nem idegesítenek fel.Mi a haragod oka? A belső bizonytalanságod. Ha szilárdan hinnél, nem ,,idegesednél fel". Ez pszichologiai tény kb :)

Az hogy a helyesírásába belekötsz valakinek, az borzalmasan buta hozzáállás a témát tekintve. (ugye amikor elfogynak az észérvek)

Egy jó keresztény nem személyeskedik. Koncentrálj a mondandójára, értsd meg azt. És ne körülményeskedj. A lelkét lásd.

Na most.Én nem vagyok keresztény, de Jézust mint a szeretetet - attól függetlenül - hogy nem hiszek a feltámadásban stb. elismerem. A jóságönzetlenség szeretet stb az csodálatos dolog, mindenféle Isten nélkül is.

A vallás veszélyessége a placebo hatáson alapul - ugyanígy egy pápai kézrátételes gyógyítás is okozhat jobbulást hiszen hiszel benne. A placebo elvén működnek a dolgok, ezért a hit hatása egybefonódik ,,Isten" hatásával. Nehéz megkülönböztetni és rájönni az ok - okozatra.

Mindenesetre ha megnézed az állatvilágot - tekintve hogy az állati vonalról származunk - az állatok milyen világba születnek? A napjaikat az éhezés, küzdelem, elevenen felfalás, a félelem, a harcok, az erőszakos közösülés (Igen, gondoljunk bele, az állatvilágban minden szex nemi erőszak) És ott a fájdalom, amivel ugyancsak nem lehet mit kezdeni, sokszor felesleges és csak nehézzé teszi a világot Ha Isten tökéletes világot teremt, ezeknek nincs benne helye.

De ő nem ilyet teremtett, hanem egy éhezésen, elevenen felfaláson, félelmen, nemi erőszakon alapuló világot. Ők is érző lények,tehát a világ undorító és semmi köze nincs a szépséghez. Ez olyan mint egy aréna.

Ha az állatokat sorra veszitek, nem igazán van ezen mit érvelni. (Mi is állatok vagyunk, ne felejtsd el, hiába hiúságod mást súg) Az egzisztencia (dominancia),családalapítás (fajfenntartás) , szerelem stb mind mind állati öszöntökből erednek. Végtére mi is állatok vagyunk. Szerintem nem kell ehhez ész belátni. A keresztényekkel nincs baj,jó emberek,de mint mondtam a placebo elve miatt valósan segít nekik a vallás, ezért nem is szabad azt megkérdőjelezni hiszen ha valaminek hatása van - független attól hogy az oka valós e vagy sem - az létezik is egyszerre.

(Pl félsz egy kutyától és félsz ha valaki azt mondja hogy kitört a 4. világháború - pedig nem tört ki. Csak a hit,hogy mit hiszel a világról stb mindent megváltoztat es ezert nem szamit az sem, végülis a kiváltó ok valós-e vagy sem.

2016. júl. 26. 20:49
 36/42 A kérdező kommentje:
uj valaszolok toletek kerdeznem a kovetkezot, mi a velemenyetek az elmeletemrol hogy minket intelligens foldonkivuliek tenyesztettek ki es telepitettek ide? ugye hogy ez sokkal logikusabb lenne mint amit a biblia ir?
2016. júl. 26. 22:22
 37/42 anonim ***** válasza:

35-ös: Attól függetlenül, mert valaki keresztény, még

fellehet idegesíteni. Sajnos nem vagyok tökéletes,

senki sem az, nyílván nekem is vannak kevésbé jó

szokásaim, például mint említetted, hogy kijavítottam

a helyesírási hibáját a kérdezőnek. Így utólag igazad

van, főként az adrenalin fakadt ki belőlem, viszont

nekem ez mindig is nagy hibám volt, hogy a helyesírási

hibákba mindig belekötöttem, persze általában szépen,

hogy "Ne haragudj, nem azért csak ezt nem így kell

írni, hanem...stb.". A keresztények is bűnös emberek,

követünk el ugyanolyan hibákat. Illetve ezt nem lehet

megmagyarázni, hogy miért is így lett megteremtve

a világ, ezek már olyan dolgok amit ember nem tudhat. Elnézést a kedves kérdezőtől, hogy így belekötöttem,

ő is ember, hibázhat, elnézést.

2016. júl. 26. 23:40
 38/42 A kérdező kommentje:
semmi baj itt mindig belekot valaki a helyesirasba ezen az oldalon, de nem szokott zavarni ha beszolnak az se, elofordul hogy mobilrol irok es gyorsan es hat ilyen sztem a lenyeg hogy el lehet olvasni nem iskola ez
2016. júl. 27. 08:21
 39/42 anonim ***** válasza:

Igazad van, de én nem szeretnék kötekedő lenni se itt

se a való életben. Szóval elnézést, és most pont

nem a helyesírás a lényeg.

2016. júl. 27. 11:38
 40/42 anonim ***** válasza:
Az elméletedről és a kérdésedről is az a véleményem, hogy szerintem te valószínűleg egy érzékeny és elég nagy képzelőerővel megáldott kamasz vagy, aki ha mindehhez még tanul is valamit (és helyesírást sem árt azért! :P) és sokat olvas a jövőben, ezeket a tulajdonságait jól kiaknázhatja és értékes, kreatív dolgokat csinálhat vagy hozhat létre az életben. Ilyen értelemben érdekesek a felvetéseid (egyébként persze önmagukban csacsiságok). De ezt a fantáziát és érzékenységet tartsd meg, fejleszd és gazdagítsd valódi, megalapozott tudással és sok-sok olvasmányélménnyel! Hajrá! :-)
2016. júl. 27. 11:58
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!