Isten miert bunteti az ongyilkossagot? Es mit tesz az ongyilkosokal?
Mikor kisgyerek voltam én is ezen gondolkodtam, hogy
Isten akkor, hogy jött létre. Nem lehet tudni.
Beszélgettem egy idős hölggyel, és könnyek közt
mondta el nekem, hogy ő több évtizeden át csak most
ilyen idősen jött rá, hogy Istennek milyen nagy
hatalma van és mekkora szeretet van benne. Mint már
leírtam, hogy abban hiszel amiben akarsz, kérlek
tartsd tiszteletben, hogy én is miben hiszek és ne
próbáld megkérdőjelezni. Nem mese. Tudom, hogy létezik,
velem olyan dolgok történtek, hogy merem állítani, hogy
Isten valóban létezik és Jézus is meghalt a kereszten
az emberek megváltásáért, hogy lehessen bűnbocsánat.
Nem tudtam meg tőled semmit, megpróbáltam elmagyarázni
neked, de úgy látszik te csak mondod a magadét és
kötekedsz. Továbbra is keresztény maradok, ezt senki
sem fogja soha megváltoztatni! Innentől megpróbálok nem
írni, további szép napot!
30-as/32-es:
,,Ide figyelj! Engem könnyen fellehet idegesíteni, főleg
ha valaki megkérdőjelezi Isten létezését! Higyj amiben
csak akarsz! "
Keresztény embert nem idegesítenek fel.Mi a haragod oka? A belső bizonytalanságod. Ha szilárdan hinnél, nem ,,idegesednél fel". Ez pszichologiai tény kb :)
Az hogy a helyesírásába belekötsz valakinek, az borzalmasan buta hozzáállás a témát tekintve. (ugye amikor elfogynak az észérvek)
Egy jó keresztény nem személyeskedik. Koncentrálj a mondandójára, értsd meg azt. És ne körülményeskedj. A lelkét lásd.
Na most.Én nem vagyok keresztény, de Jézust mint a szeretetet - attól függetlenül - hogy nem hiszek a feltámadásban stb. elismerem. A jóságönzetlenség szeretet stb az csodálatos dolog, mindenféle Isten nélkül is.
A vallás veszélyessége a placebo hatáson alapul - ugyanígy egy pápai kézrátételes gyógyítás is okozhat jobbulást hiszen hiszel benne. A placebo elvén működnek a dolgok, ezért a hit hatása egybefonódik ,,Isten" hatásával. Nehéz megkülönböztetni és rájönni az ok - okozatra.
Mindenesetre ha megnézed az állatvilágot - tekintve hogy az állati vonalról származunk - az állatok milyen világba születnek? A napjaikat az éhezés, küzdelem, elevenen felfalás, a félelem, a harcok, az erőszakos közösülés (Igen, gondoljunk bele, az állatvilágban minden szex nemi erőszak) És ott a fájdalom, amivel ugyancsak nem lehet mit kezdeni, sokszor felesleges és csak nehézzé teszi a világot Ha Isten tökéletes világot teremt, ezeknek nincs benne helye.
De ő nem ilyet teremtett, hanem egy éhezésen, elevenen felfaláson, félelmen, nemi erőszakon alapuló világot. Ők is érző lények,tehát a világ undorító és semmi köze nincs a szépséghez. Ez olyan mint egy aréna.
Ha az állatokat sorra veszitek, nem igazán van ezen mit érvelni. (Mi is állatok vagyunk, ne felejtsd el, hiába hiúságod mást súg) Az egzisztencia (dominancia),családalapítás (fajfenntartás) , szerelem stb mind mind állati öszöntökből erednek. Végtére mi is állatok vagyunk. Szerintem nem kell ehhez ész belátni. A keresztényekkel nincs baj,jó emberek,de mint mondtam a placebo elve miatt valósan segít nekik a vallás, ezért nem is szabad azt megkérdőjelezni hiszen ha valaminek hatása van - független attól hogy az oka valós e vagy sem - az létezik is egyszerre.
(Pl félsz egy kutyától és félsz ha valaki azt mondja hogy kitört a 4. világháború - pedig nem tört ki. Csak a hit,hogy mit hiszel a világról stb mindent megváltoztat es ezert nem szamit az sem, végülis a kiváltó ok valós-e vagy sem.
35-ös: Attól függetlenül, mert valaki keresztény, még
fellehet idegesíteni. Sajnos nem vagyok tökéletes,
senki sem az, nyílván nekem is vannak kevésbé jó
szokásaim, például mint említetted, hogy kijavítottam
a helyesírási hibáját a kérdezőnek. Így utólag igazad
van, főként az adrenalin fakadt ki belőlem, viszont
nekem ez mindig is nagy hibám volt, hogy a helyesírási
hibákba mindig belekötöttem, persze általában szépen,
hogy "Ne haragudj, nem azért csak ezt nem így kell
írni, hanem...stb.". A keresztények is bűnös emberek,
követünk el ugyanolyan hibákat. Illetve ezt nem lehet
megmagyarázni, hogy miért is így lett megteremtve
a világ, ezek már olyan dolgok amit ember nem tudhat. Elnézést a kedves kérdezőtől, hogy így belekötöttem,
ő is ember, hibázhat, elnézést.
Igazad van, de én nem szeretnék kötekedő lenni se itt
se a való életben. Szóval elnézést, és most pont
nem a helyesírás a lényeg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!