Kedves Tanuk- miért nem vesztek Úrvacsorát?
Bárki válasza érdekel evvel kapcsolatban!
A válaszok a bibliához vezessenek!
Magát a Bibliát vetik el. Hogy kezdődik az 1Korintus?
1. Korintus 1:2 Szól ez a levél Isten Korinthus városában élő gyülekezetének. Nektek, akik Krisztus Jézus által szentek lettetek. Nektek, akiket arra hívott el, hogy Isten szent népévé legyetek. De más helyeken lévő gyülekezeteknek is szól: mindazoknak, akik segítségül hívják Jézus Krisztus nevét, aki a mi Urunk és az ő Uruk is.
Tehát mindenkinek szól. És mi is van benne? Beszéd az Úrvacsoráról, amit kizárólag kettő féleképpen lehet értelmezni:
vagy mindenkinek szól, mindazoknak, akik segítségül hívják Jézus Krisztus nevét, vagy pedig csak az Apostoloknak! Nincs másik verzió! Nincs két külön osztály, nincs más, csak ez a két lehetséges magyarázat, tehát bárhogy is nézzük a tanúk bűnben vannak. Mert ha mindenkinek szól, akkor aki nem veszi, az elutasítja az áldozatot. Ha pedig csak az Apostoloknak, akkor bűnt követ el az, aki kiváltságosnak mondva magát veszi az Úr vacsoráját.
(Jelenések 5:8–10) . . .. 9 És új éneket énekelnek: „Méltó vagy rá, hogy elvedd a tekercset, és felnyisd a pecsétjeit, mert levágattál, s véreddel embereket vettél meg az Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből, 10 és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”
A felkent keresztények a Föld felett fognak "uralkodni Krisztussal.
Ami nem a szó szerinti Földet, hanem a rajta levő emberi társadalmat jelenti.
S akik földi reménységűek, azok nem érnek kevesebbet égi reménységű társaiknál,nekik itt van feladatuk.
Akkor az angyalokat is irigyelhették volna, mert Ők nem ide kapták az életüket
Egy keresztény nem irigykedik másra, és a pozíciójára, mert Isten mindenkinek a képessége szerint adja ki a feladatot.
Én nem kívánkozok az égbe, mert gyermekeket szeretnék, és állatokkal is szeretnék foglalkozni, az égben pedig nem ez a lehetőség van, hanem más feladat
Most már biztos, hogy nem ismered a Bibliát, hanem csak ész nélkül másolsz.
"A felkent keresztények a Föld felett fognak "uralkodni Krisztussal.
Hányan? Mert itt 24 vénről van szó, akit mit csinálnak?
"Ekkor a négy mennyei élőlény és a huszonnégy időskorú mennyei vezető leborult a Bárány előtt. "
Még ők is leborulnak Jézus előtt, csak ti nem vagytok hajlandóak. Számotokra ez bűn. Tehát leborulnak. Mit is mondanak utána?
"mert áldozatként megöltek, és véred árán embereket vásároltál meg Isten számára minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből.
Belőlük építetted fel királyságodat, Isten papjaivá tetted őket, és uralkodni fognak a Földön.”
Itt sehol sem látom, hogy lenne szám, hogy hányan vannak, sehol sem látom, hogy egy külön osztályról van szó.
Ami nem a szó szerinti Földet, hanem a rajta levő emberi társadalmat jelenti.
Ezt az őrtorony mondja, a Biblia mást állít. Elhiszem, hogy a hatalomvágy azt diktálja, hogy kiforgassák Isten szavát, de a Biblia VILÁGOS!
Belőlük építetted fel királyságodat, Isten papjaivá tetted őket, és uralkodni fognak a Földön.”
Mit is mondott Isten a kezdet kezdetén?
26 Szólt Isten: „Alkossunk embert[h], aki hasonló hozzánk, és olyan, mint mi. Uralkodjon a tenger halain, az ég madarain és a háziállatokon. Uralkodjon az egész földön[i] és a kisebb állatokon, amelyek a földön mozognak!”
S akik földi reménységűek, azok nem érnek kevesebbet égi reménységű társaiknál,nekik itt van feladatuk.
Nincs földi reménység, a Biblia nem ír róla. Azt viszont igen, hogy Isten nem személyválogató és mindenkinek ugyanazt a reményt adja.
Akkor az angyalokat is irigyelhették volna, mert Ők nem ide kapták az életüket
Ez a te elképzelésed, ilyen teóriát még életemben nem hallottam. Igyekszel magyarázni a magyarázatot, hogy még stabilabbnak tűnjön.
Egy keresztény nem irigykedik másra, és a pozíciójára, mert Isten mindenkinek a képessége szerint adja ki a feladatot.
Igen, a feladatot, nem pedig kiváltságot. A feladat pedig az, hogy mindenki üdvözüljön, ezért kell hirdetni az EVANGÉLIUMOT, nem pedig egy földi szervezetet! AZ nem hirdetés, hogy órákig álldogál két ember egy stand mögött, amin egy zrt által kiadott folyóirat van! Amit a Gedeon társaság csinál, na az hirdetés! Ott kezdődik, nem nálatok. Se példát nem mutattok, se szeretet nincs bennetek. Ez semmi. Nulla.
Én nem kívánkozok az égbe, mert gyermekeket szeretnék, és állatokkal is szeretnék foglalkozni, az égben pedig nem ez a lehetőség van, hanem más feladat
Nem olvasod a Bibliát tanú.
Márk 12:25 Hiszen a feltámadás után az emberek nem nősülnek és nem mennek férjhez. Olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben.
Én a Bibliának hiszek, ami Isten szava. Te egy nem-ihletett földi szervezetben. Én jó úton járok, te még mentheted magad, ha kéred a megváltást.
Meg van irva!!!
Ef 6:9 Ti is urak, ugyanazt cselekedjétek ő velük, elhagyván a fenyegetést; tudván, hogy a ti Uratok is mennyben van, és személyválogatás nincsen Ő nála.
Megvan irva!!
1Thess 4:17 Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképpen mindenkor az Úrral leszünk.
A kérdésem a következö- ez csak azokra vonatkozik akik vehetnek Úrvacsorátmeg a 144000?
Ujra!!!!Ef 6:9 Ti is urak, ugyanazt cselekedjétek ő velük, elhagyván a fenyegetést; tudván, hogy a ti Uratok is mennyben van, és személyválogatás nincsen Ő nála.
Luk 20:21 Kik megkérdezék őt, mondván: Mester, tudjuk, hogy te helyesen beszélsz és tanítasz, és személyt nem válogatsz, hanem az Istennek útját igazán tanítod:
Apcs 10:34 Péter pedig megnyitván száját, monda: Bizonnyal látom, hogy nem személyválogató az Isten;
Róm 2:11 Mert nincsen Isten előtt személyválogatás.
Vagy mégis van?
Máté 25:31 Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyi székébe.
Máté 25:32 És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
Máté 25:34 Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
Én két tábort látok nem hármat, nincs három tábor: 144000, jobb keze felöl,bal keze felöl állók.
Kedves Attila
"Ján 14:2 Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem [volna], megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek." - ezzel a versel kapcsolatos kérdésed jogos. Sokan hivatkoznak rá.
De ha megtalálod azt, hogy KINEK mondta ezt Krisztus, arra is rájössz, neked is szól-e ?
Ha tégedet meghívlak vacsorára, az azt jelenti, hozhatod a szomszédodat is, akit nem hívtam meg?
de a kérdésedre iss szeretnék válaszolni.
Azért nem fogyasztok az Úrvacsorán, mert nem vagyok méltó rá, és nem akarok, nem szeretnék Uram és Királyom ellen vétkezni.
Sokkal jobban tisztelem és szeretem annál....
Köszönöm a válaszotokat.
Ján 3:16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!