Kedves Tanuk- miért nem vesztek Úrvacsorát?
Bárki válasza érdekel evvel kapcsolatban!
A válaszok a bibliához vezessenek!
Mert Jézus nem mindenkivel kötött a királyságára szövetséget,
(1Korintusz 11:27–29) 27 Következésképpen, aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr poharát, vétkes lesz az Úr testét és vérét illetően. 28 Az ember először is tartson önvizsgálatot, hogy alkalmas-e rá, és úgy egyen a kenyérből és igyon a pohárból. 29 Mert aki eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik önmaga ellen, ha nem látja tisztán a testet.
Akik a Földi örök élet kilátásában reménykednek azok nem fogyasztanak abból.
Ezt én sem értem!
Ha jól tudom,akkor minden keresztény ember része az Újszövetségnek,ez az Istennel való közösségünk alapja.
(Lukács 12:32) 32 Ne félj, kicsiny nyáj, mert a ti Atyátok helyesnek látta, hogy nektek adja a királyságot.
Istennek nem állt szándékában, hogy az emberek hatalmas tömegeit foglalja bele ebbe a kormányzó testületbe. Ezért utalt rá Jézus úgy, mint egy „kicsiny nyájra”
Ennélfogva „az Egek . . . Királyságának” nem lehet korlátlan számú tagsága.
Ezeknek az uralkodóknak a pontos száma (144 000) János apostol előtt tárult fel (Jelenések 14:1, 4). A Jelenésekben korábban ugyanezekről a személyekről mondták azt, hogy ’minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből valók, hogy Istennek királyokká és papokká legyenek’ (Jelenések 5:9, 10). E kormányzó testület Krisztussal egyesülve alkotja azt a Királyságot, amelyért Jézus imádkozni tanította követőit. Ez egy olyan képviselet is, amely véget vet az igazságtalan uralomnak ezen a földön, miáltal visszaállítja az igazságosságot és a békét az ember otthonául szolgáló földön, valamint örökké tartó életerőt biztosít lakosainak (Zsoltárok 37:29; Máté 6:9, 10).
Senkit se szabad elitélni mert Jézus mindenkiért meghalt, de viszont ha nem helyénvalót mond akor meg lehet világitani. Akkor ezek szerint értsem azt hogy az igéret nekem nem szól?
Ján 14:2 Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem [volna], megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek.
Volt egy öszinte Tanu barátom évekkel ezelőtt elhunyt, nem gyözködni akartuk egymást hanem eggyüt tanulmányoztuk az irásokat a bibliábol,szóval öszinte tanu volt.
De volt ojan Tanu is amelyik csak az örtoronybol vette a magyarázatot,meg a laptopon egy magyarázat programot nyitott meg ami egy ürhajót is elinditott volna, de egy idö után belefagyott.
Szóval a tanuk személyes meggyözödése a biblia alapján nem copy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!