Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz hogy a zsidó vallás...

Igaz hogy a zsidó vallás szerint a feleség csak a férj engedélyével válhat el? Ha a férfi nem akarja nincs válás?

Figyelt kérdés
Úgy tudom ennek oka hogy a feleség hozományt kell hogy adjon házasságkötéskor, amit a férj nem szívesen ad vissza, ezért nem engedi a válást.

2016. júl. 14. 20:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A nőnek is bele kell egyeznie a válásba. Fordítva ugyanúgy lehetnek problémák.
2016. júl. 21. 20:38
 12/21 anonim ***** válasza:

Elfelejtettem vissza válaszolni.

Ahogy az előttem író is írja ,nem "hátrányos" megkülönböztetés. Ez hülyeség.

Mondjuk az én irányzatomnál máshogy megy a házasságkötés/válás ,mint az ortodoxoknál (szóval nem így) ,de egyáltalán nem "hátrányos megkülönböztetés".

2016. júl. 21. 20:45
 13/21 A kérdező kommentje:

"Ahogy az előttem író is írja ,nem "hátrányos" megkülönböztetés. Ez hülyeség.

Mondjuk az én irányzatomnál máshogy megy a házasságkötés/válás ,mint az ortodoxoknál (szóval nem így) ,de egyáltalán nem "hátrányos megkülönböztetés"."

Ezt már mondtad, de indokot nem.

2016. júl. 22. 08:34
 14/21 anonim ***** válasza:

"Ezt már mondtad, de indokot nem."

De (itt van a jól ismert zsidó válasz ,a kérdés):

"Mégis miért lenne az?"

2016. júl. 22. 13:48
 15/21 anonim ***** válasza:

De ,hogy egy másikat is írjak:

Mind a ketten jól járnak.

A nő is és a férfi is.

Szóval nem értem ,ez mióta "hátrányosság"...

2016. júl. 22. 13:51
 16/21 A kérdező kommentje:
Azért mert a férfi simán odaadja a válólevelet a nőnek és már el is váltak. Forditva viszont ez nem müködik. A nő nem válhat el ha a férfi nem egyezik bele. Azt mondod ez nem hátrányos megkülönböztetés a nőkre nézve?
2016. júl. 22. 14:50
 17/21 anonim ***** válasza:

"A nő nem válhat el ha a férfi nem egyezik bele."

Ez valóban igaz ,de ha a férfi nem adja meg akkor ,a "bét din" egyértelműen a nő fogja pártolni.

Szal ennyit erről

"Azt mondod ez nem hátrányos megkülönböztetés a nőkre nézve?"

Igen.

2016. júl. 22. 15:10
 18/21 A kérdező kommentje:

"Ez valóban igaz ,de ha a férfi nem adja meg akkor ,a "bét din" egyértelműen a nő fogja pártolni."

Utánanéztem kicsit, és azt olvastam hogy a biróság dönthet a nő kérésének megfelelően de az nem kötelező a férfira nézve. Vagyis akárhogy nézzük a férfi beleegyezése nélkül a nő nem válhat el.

2016. aug. 1. 17:02
 19/21 anonim ***** válasza:
Mint írtam, a nő beleegyezése nélkül nem válhat el a férfi sem, szóval fordítva is ugyanígy megy a dolog.
2016. aug. 1. 17:09
 20/21 A kérdező kommentje:

"Mint írtam, a nő beleegyezése nélkül nem válhat el a férfi sem, szóval fordítva is ugyanígy megy a dolog."

Én nem így olvastam. Ha a férfi odaadja a válólevelet a nőnek akkor el is váltak.

2016. aug. 1. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!