Igaz hogy a zsidó vallás szerint a feleség csak a férj engedélyével válhat el? Ha a férfi nem akarja nincs válás?
Elfelejtettem vissza válaszolni.
Ahogy az előttem író is írja ,nem "hátrányos" megkülönböztetés. Ez hülyeség.
Mondjuk az én irányzatomnál máshogy megy a házasságkötés/válás ,mint az ortodoxoknál (szóval nem így) ,de egyáltalán nem "hátrányos megkülönböztetés".
"Ahogy az előttem író is írja ,nem "hátrányos" megkülönböztetés. Ez hülyeség.
Mondjuk az én irányzatomnál máshogy megy a házasságkötés/válás ,mint az ortodoxoknál (szóval nem így) ,de egyáltalán nem "hátrányos megkülönböztetés"."
Ezt már mondtad, de indokot nem.
"Ezt már mondtad, de indokot nem."
De (itt van a jól ismert zsidó válasz ,a kérdés):
"Mégis miért lenne az?"
De ,hogy egy másikat is írjak:
Mind a ketten jól járnak.
A nő is és a férfi is.
Szóval nem értem ,ez mióta "hátrányosság"...
"A nő nem válhat el ha a férfi nem egyezik bele."
Ez valóban igaz ,de ha a férfi nem adja meg akkor ,a "bét din" egyértelműen a nő fogja pártolni.
Szal ennyit erről
"Azt mondod ez nem hátrányos megkülönböztetés a nőkre nézve?"
Igen.
"Ez valóban igaz ,de ha a férfi nem adja meg akkor ,a "bét din" egyértelműen a nő fogja pártolni."
Utánanéztem kicsit, és azt olvastam hogy a biróság dönthet a nő kérésének megfelelően de az nem kötelező a férfira nézve. Vagyis akárhogy nézzük a férfi beleegyezése nélkül a nő nem válhat el.
"Mint írtam, a nő beleegyezése nélkül nem válhat el a férfi sem, szóval fordítva is ugyanígy megy a dolog."
Én nem így olvastam. Ha a férfi odaadja a válólevelet a nőnek akkor el is váltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!