A baptista gyülekezeteknél meg van-e az szabva, hogy a nők milyen foglalkozásúak lehetnek? Tilos-e orvosnak tanulniuk?
Gondolok itt arra, hogy ,,a nőnek kötelessége a férjét támogatni mindenben és a gyermekeit nevelni". Vagy nem sérti a két dolog egymást? Attól még lehet valaki orvos és jó feleség?
A kérdés nagyon fontos! Előre is köszönöm!
Akkor is, ha mindketten orvosok? Most vagyok elsőéves, és...nagyon szeretek egy baptista fiút. Érte én lemondanék az orvosiról is! Csak azért, hogy hamarabb legyen fizetésem és neki tudjak segíteni. Ezt Istennek is megmondtam! Már ott tartok, hogy eladom a könyveimet...
Van olyan, hogy Isten "jeleket", "sugallatokat" küld pl. álmokkal, megérzésekkel, helyzetekkel, ami mégis arra ösztönöz, hogy ne hagyjam ott? Mert most azt érzem, mintha Ő "felmentene" ez alól. Van ilyen?
Ugyan már, miért volna téveszme, hogy tettekkel is bizonyítani akarom a szeretetem? Isten saját egyszülött fiáról mondott le mindannyiunkért. Az én "áldozatom" még így is csekély ehhez képest.
De mégis úgy érzem, nem kell lemondanom róla :)
Kérdező, én ugyan nem vagyok baptista, hanem református (de elég fundamentalista), de ezt butaságnak tartom, amit írsz.
Javaslom, hogy beszéld meg ezt egy idősebb, keresztyén (lehetőleg baptista) hölggyel (40+), aki kiegyensúlyozottan él az ELSŐ HÁZASSÁGÁBAN. (A pásztor felesége?)
Szerintem lehet valaki jó orvos és jó feleség, én bármikor feleségül vennék egy orvost. :)
"miért volna téveszme, hogy tettekkel is bizonyítani akarom a szeretetem?"
Az nem téveszme sőt! de ezt úgy old meg, hogy szorgalmasan tanulsz ezen a nehéz területen, teljesíted a feladataidat - és orvosként tudsz segíteni az embereknek.
Nálunk vannak sikeres, erősen Istenre alapozva megkötött házasságok, ahol a férj is és a feleség is egyetemet végzett, tanult ember. Az orvosi egyetem is elhívás alapján történik, ami Isten akarata. Ezt vedd figyelembe kérlek. Én nem hagynám ott.
egy első házasságban élő idősebb baptista asszony
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!