Jehova tanúi, ha egyszer az Őrtorony azt írná, hogy "meg kell ölni a hitehagyottakat", megtennétek?
A kérdés egyáltalán nem provokatív jellegű,csak láttam már pár helyen,de válasz nem ment rá,és felkeltette az érdeklődésemet. Ha lehet,akkor mellőzzük az olyan válaszokat,hogy "ilyet nem ír" vagy " erre nem buzdít a Biblia", mert nem is arról van szó,ez csak egy feltevés,szóval képzeljétek magatokat eleve abba a szituációba,hogy HA írná,mit tennétek? Ellentmondanátok az Őrtoronynak,felvállalva akár a kiközösítést is,vagy egyetértenétek vele?
Mégegyszer kiemelném azoknak a tanúknak,akik rosszindulatot szeretnének belelátni,hogy NEM provokáció,hanem tényleg érdekel. :)
Kedves kerdezo! :)
A kerdesed jogos es ne hagyd,hogy elvarazsoljanak a mezes mazos jt szavak.De tudod mit!-gyozodj meg maga d, es olvasd csak el a Jelenesek konyveben a saskakrol szolo profeciakat,erfekesnek fogod talalni oket. Persze jonek majd a kontra valaszok,hogy igy meg ugy,hogy nem a szo szoros ertelmeben kell azt erteni,csakhogy nem szabad elfeledni azt,hogy a Biblia mindig es mindenkoron nem kerulo szavakkal irta le a valosagot hanem tisztan es egyenesen,hogy mindenki szamara ertheto legyen. Vedd peldanak az Oszovetseget,es tanulj belole!
A tanuk szamara az ortorony szava szent es hidd el,hogy
Áh,nem terveztem csatlakozni,sem megkeresztelkedni,csak mint külső érdeklődő,kíváncsi voltam,hogy mennyire van középpontban az Őrtorony,semmi célom vele,csak úgy érdekelt :)
Ja,igen,arról olvastam itt,hogy magukat tartják a sáskáknak,én bevallom őszintén,fogalmam sincs,hogy hogy kell a sáskákat értelmezni,a Jelenések könyve az egyik legnehezebb,de abban szinte biztos vagyok,hogy a sáskák nem keresztények lesznek,a szövegkörnyezetéből nem úgy jön le,eleve úgy adja vissza,hogy "ártanak" az embereknek,és az "ártás" szót én valahogy nem tudom pozitívan értelmezni. :)
Szervusz.
A "sáskák" tettei a prédikáló tevékenységre, a Bibliában leírt "Csípős" üzenetekre utal, és nem egyéni fizikai támadásra.
A hitehagyottak, vagy az ellenség tetteit nem kell szeretni, nem magát az embert
Jézus azt mondta, hogy szeressük ellenségeinket üldözőinket, imádkozzunk is értük. ami nem jelenti azt hogy a Tetteikkel egyet kell érteni, vagy részt kell venni bennük.
ennél fogva, semmilyen fizikai megtorlás, vagy tett nem megengedett annak aki Jézus követője, ezt a jogot senkinek soha nem fogja átadni, vagy megengedni.
"Szervusz.
A "sáskák" tettei a prédikáló tevékenységre, a Bibliában leírt "Csípős" üzenetekre utal, és nem egyéni fizikai támadásra.
A hitehagyottak, vagy az ellenség tetteit nem kell szeretni, nem magát az embert
Jézus azt mondta, hogy szeressük ellenségeinket üldözőinket, imádkozzunk is értük. ami nem jelenti azt hogy a Tetteikkel egyet kell érteni, vagy részt kell venni bennük.
ennél fogva, semmilyen fizikai megtorlás, vagy tett nem megengedett annak aki Jézus követője, ezt a jogot senkinek soha nem fogja átadni, vagy megengedni."
Kedves tanú, valóban "csípős" rész. Jó erős paprikával fűszerezték az oldal ezen részét. :D De viccet félre téve, a Biblia azt írja itt hogy: "2 Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a kútból, mint egy nagy kemencének füstje; és meghomályosodék a nap és a levegőég a kút füstje miatt.
3 A füstből pedig sáskák jövének ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk van a föld skorpióinak.
4 És megmondaték nékik, hogy a földnek füvét ne bántsák, se semmi zöldelőt, se semmi élőfát, hanem csak azokat az embereket, akiknek homlokukon nincsen az Istennek pecséte.
5 És adaték azoknak, hogy meg ne öljék őket, hanem hogy kínoztassanak öt hónapig; és azoknak kínzása olyan, mint a skorpió kínzása, mikor megmarja az embert.
6 Annakokáért azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják meg azt; és kívánnának meghalni, de a halál elmegy előlük." (Jelenések 9:2-6) annyira fogjátok kínozni az embereket, hogy megakarnak majd halni, de nem tudnak? Nem hiszem. Szerintem, itt ezek démonok, akiknek van egy vezetőjük Abaddon/Apüllion, aki vezeti a Sáskákat és kínozza az embereket velük együtt 5 hónapig. Isten ÍTÉL és nem pedig kínoz! Milyen a ti istenetek? miféle isten Jehova? Az én Istenem, több ennél, az én Istenem maga a szeretet, az igazság és az út! Ha a tiétek ilyet akar tőletek, azonnal hagyátok el, mert ez egy vérengző istent imádtok. :P
Na,erről a részről beszéltem,amikor említettem a szövegkörnyezetet,nem emlékeztem rá pontosan. "keresik a halált,de nem találják",nekem ez úgy hangzik,mintha ezek a sáskák addig-addig gyötörnének bűntudattal,addig vágják a fejedhez,hogy miket tettél,és miért nem vagy méltó,hogy a végén az ember meg akarna halni a rá nehezedő teher miatt. Ez nem sugall valami jót, Isten nem olyan,aki addig a pontig felhánytorgatja a bűneidet (amiket egyébként eltörölt Jézussal),hogy a végén meg akarj halni,ezt inkább a Sátán szokta,hogy érvénytelenítse az emberek fejében a kegyelmet,hogy a múltban elkövetett,jelenleg elkövetett,és még a jövőben elkövetett bűnei is ki vannak fizetve,nem,helyette elülteti azt a magot a fejekben,hogy "nincs ám azt kifizetve teljesen,ha csak megbotlasz,már mész a süllyesztőbe,egy értéktelen kacat vagy".
De még mielőtt valaki félreértené -mert ezt félre szokták- ezzel nem azt mondom,hogy bele lehet tehénkedni a bűnbe,mert ki van fizetve,nem. Törekedni kell a jóra, de ha bűnözöl,már nincs veszélyben az életed, legfeljebb csak a hitetlenség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!