Azt bizonyitja-e Jézus csodái, hogy ő az Isten?
Szia!
Az Úr Jézus Krisztus azt állította magáról, hogy Ő Isten Fia, vagyis Ő Isten. Ahogyan János evangéliumában olvassuk: "Ezért azután a zsidók még inkább meg akarták ölni, mert nemcsak megtörte a szombatot, hanem saját Atyjának is nevezte Istent, és így egyenlővé tette magát az Istennel." (5:18)
A csodák önmagukban nem bizonyítékok, hiszen az Úr Jézus Krisztus így beszélt erről a tanítványainak: "Bizony, bizony, mondom nektek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz. Mert én az Atyához megyek, és amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban" (14:12).
Az Úr Jézus Krisztus előtt számos próféta tett hasonló csodákat mint Jézus, Illés és Elizeus két kiváló példa erre, mégsem tartjuk őket Istennek.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!