Mennyi időbe telik áttérni római katolikus vallásról ortodoxra?
Figyelt kérdés
Mindig is közelebb éreztem magamhoz az ortodoxiát mint a római katolikus vallást, és elhatároztam, hogy áttérek.
Ez mennyi időt vesz igénybe?
Ausztriában élek, a közelemben szerb ortodox templom van. Szóval ez nem probléma.
Baj az, ha katolikusként voltam elsőáldozó, és meg is vagyok bérmálva?
Még nem tudok érdeklődni, mert még nem mentem vissza, (itt vagyok Magyarországon jelenleg), de így kíváncsiságól kb mennyi időt vesz igénybe a betérés? Illetve jobban fogalmazva áttérés. Egyáltalán foglalkoznak ilyennel?
Vagy a betérés után adnak valami papírt/bejegyeznek valahova, hogy az egyházukhoz tartozom? Kíváncsi vagyok, persze nem ez a fontos.
2016. júl. 3. 21:47
21/21 anonim válasza:
Te is, cseberből vederbe... :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!