Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények: a Biblia sorait...

Keresztények: a Biblia sorait és Isten szavát most, vagy régen értelmezték helyesen?

Figyelt kérdés

Egyértelmű, hogy még a kereszténység is elkezdett mozogni a korral előre - bár nem olyan tempóban, mint kellene - itt elsősorban nem a Vatikánra, pápaságra hanem úgy általánosságban a keresztény hitet valló emberekre gondolok. Például vegyük a melegeket. Ahogy egyre elfogadtabbá válnak a mi kultúránkban - nyugati - úgy a keresztények kisebb - nagyobb zöme is így tesz, elfogadják őket. "Isten" majd eldönti, mi legyen velük. Hivatkoznak erre. De... régebben, amikor a Szentírás íródott, nem bántak szépen a melegekkel, és a Biblia is, ami egyértelműen Isten akaratát tartalmazza tudtommal, eléggé elítéli a másságot. Nem feltétlen a "ne hálj úgy férfival, ahogy asszonnyal szokás" sorra gondolok, mert igazából felvilágosíthatták volna azt, aki ezt belevéste, mert ők nem éppen úgy hálnak egymással, ahogy az asszonnyal szokás, úgy nagy általánosságban. Több ponton is elítéli - finoman szólva - a homoszexualitást, és a régi korok vallásos emberei se tettek másként. Akkor, hogy van ez? Félreértelmezték magát a vallás eszenciáját? Vagy most értelmezitek félre? Melyik a helyes hozzáállás a Biblia szerint? Volt aki azt írta, hogy nem csak egy-egy bűn alapján kapod a plecsnit halálod után, de ha valaki meleg, akkor a legtöbb ösztöneiből fakadó gondolata, ne adj isten; tette, bűnnek számít, ahogy maga a létezése is. Azt is észrevettem, valamennyi vallásos tag belátja, hogy több is van a dologban, mint bűnös értékek öncélú felvétele, hogy melegnek születni is lehet. De ez is ellenkezik a Bibliával.

Azért a melegeket emeltem ki, mert szerintem ez a legszembetűnőbb jelenség amit ki lehet tárgyalni. Lehet, hogy nehéz lesz elhinni, nem kötekedni akarok. Örülök neki, hogy vannak sokkal frissebb gondolkodású figurák is a keresztények köreiben, csak szeretném tisztázni a dolgokat. Akkor, hogy van ez? Mert most a pokolra kerül azért, amiért Istenadta természete - így született - ellenkezik teremtője akaratával? Vagy megcáfolja magát a Mindenható és beengedi a mennyekbe? Esetleg vezekelnie kell azokért a bűnökért, amelyekkel születése pillanatában - biológiailag előtte, Biblia szerint nem tudom mikor - ruházta fel a felsőbb akarat? Mert ez így nem fair, de ez van leírva.

Megjegyzem, jómagam ateista vagyok.

2016. júl. 3. 09:10
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
"Félreértelmezték magát a vallás eszenciáját?.......Lehet, hogy nehéz lesz elhinni, nem kötekedni akarok......Megjegyzem, jómagam ateista vagyok." Tényleg nehéz ezek alapján elhinni, hogy nem kötekedni akarsz. Mégis akkor mi a célod ezzel a "kérdéssel"?
2016. júl. 3. 09:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Hagyjuk már egy picit ezt a meleg-témát, nem kell mindig velük foglalkozni ;)

Általánosságban véve ugye az a kérdés, hogy most vagy régen értelmezték-e helyesen a Bibliát.

Erre az a válasz, hogy vannak olyan egyházak, melyek most is ugyanúgy értelmezik a Bibliát, mint régen, vagy az elmúlt kétezer évben bármikor. Pontosan úgy, ahogyan azok az apostolok és evangelisták is értelmezték, akik az Újszövetséget papírra vetették. :)

Mivel ez is benne volt a kérdésben, hozzáteszem, hogy meleg-ügyben is ugyanúgy értelmezik a Bibliát. Bár ezen nem sokat kell értelmezni, hiszen Pál apostol elég egyértelműen ír erről a témáról a Bibliában.

2016. júl. 3. 10:01
 3/7 Inkviziciós detektív ***** válasza:
47%

Akik Istenre mutogatnak, hogy milyen igazságtalan, hogy melegeket teremt, azok nagyot fognak koppanni, mert Isten nem alkot olyat ami bűnhődést érdemel. Megmosolyogtatók az ilyen logikai okfejtések a hitetlenek részéről. Isten trónszéke igazságosságon és jogosságon áll. Senki nem születik melegnek, a felsőbb (isteni) akarat senkit nem ruház fel bűnnel.

A melegek kb. ugyanolyan sajnálni való szegény áldozatok mint pl. akik lopnak.

A homoszexualitás még csak nem is betegség, hanem egy perverzió, egy erkölcstelen szenvedély mint pl. az alkoholizmus. Láttál már 3-4 éves alkoholistát? A homoszexualitás akarati szinten, tisztátalan vágyak dédelgetésével kezdődik, ami aztán ha lehetőség adódik rá akkor testi szinten cselekedetekben is végbemegy. Azért tettem egy kategóriába az alkoholizmussal és a lopással mert ugyanúgy isteni törvényt tapos ez is meg az is. De ide lehetne sorolni a gyilkosságot vagy a házasságtörést is.

A kérdésedre az a válasz, hogy vannak megalkuvó, a világnak megfelelni akaró aposztata egyházak, ahová megtérés nélkül is befogadják a melegeket. Ezek az egyházak és lelkészek rosszul értelmezik a Biblia sorait.

Mert a Biblia alapján a válasz az, hogy ebben az állapotban a gyehenna fiai maradnak és kinn maradnak az örök sötétségbe. Nem fogja majd eldönteni Isten, hogy mi legyen velük, mert már le van írva a sorsuk. Ha nem térnek meg akkor rezsó. A melegeket be kell fogadni de úgy, hogy megtérnek, veszik a kegyelem erejét, megszentelődnek, és heteró házasságban élnek.

2016. júl. 3. 11:08
 4/7 anonim válasza:
61%

Aham, aham persze. Kedves utolsónak csak mondom, hogy DE; melegnek valaki születik, az nem alakul ki csak úgy magától véleményem szerint.. A tudomány már rég bebizonyította, de sokan imádnak szembemenni a tényekkel és kertelni minden egyébbel. :)

"egy perverzió, egy erkölcstelen szenvedély mint pl. az alkoholizmus"

Ilyet se hallottam még megfogalmazva. Mi az hogy olyan mint az alkoholizmus? Arra rá kell szokni előbb hogy alkoholista legyél és már remegsz egy idő után érte, de nem pedig eleve az vagy.

Na erről ennyit is, egyébként csak ajánlom kommentáló társaknak, hogy nézzék meg az Imák Bobbyért c. filmet. Épp ugyanebbe a témába vág az egész sztori...

2016. júl. 3. 12:40
 5/7 Inkviziciós detektív ***** válasza:
39%

Igen? Tudsz mutatni egy ilyen tudományos kutatási eredményt? Én is tudok mutatni nagyon meggyőző bizonyitékot az ellenkezőjéről.

A veleszületettség csak egy közhely amit a liberális tolerncia jegyében "tudományos" dogmává probálnak emelni.

A válaszodból nem tűnsz kereszténynek sem, mert akkor erkölcsi kérdésekben nem a tudomány mögé próbálnál bújni, hanem a Bibliát magyaráznád félre. :)

2016. júl. 3. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:
50%

Nem értem minek kellet a négyest lepontozni.

Arról nem is beszélve ,hogy a homoszexualitás nem bűn a biblia szerint sem.

2016. júl. 4. 07:35
 7/7 Kertész Sándor válasza:

Kedves ateista embertársam!

Nem ítélek el senkit sem, ha meleg vagy leszbi, vagy más, de igenis a Római Birodalom tele volt meleg emberekkel és Pál Apostol ezért tiltja a képmutatást, ez nem betegség, ez nem veleszületett betegség, ez perverzió, elhajlás az ellenkező nemtől, mert valamiért nem vált be, ezért kipróbálja a másikat és ha nagyobb szeretetet talál, akkor azt mondja, hogy így született, de épp ez az e világ istenének legnagyobb hazúgsága, a Sátán létező entítás, és az elmédnek hazugságokat súg, ha elhiszed, véged van!

Az Újszövetségben, a Rómaiakhoz írt levélben megtalálod a választ, hogy a természetből megtaláltad a választ, hogy van Teremtő, de mégis kifogásokat gyártasz, de van kegyelem és Isten és ember is megbocsát, Jézus is azt mondta ez parázna nőnek, hogy én is megbocsátok, de ne vétkezz többé, a Biblia vétekről és bűnről beszél, ez nem bűn, ez hiba, mint egy virustól kaptál volna egy error-t, és amíg ki nem javítod, addig arra haladsz, fordulj meg, kiálts az Atyához, Jézus nevében és megszabadít, de ehhez először higgy és ő meggyógyít minden betegségedből, perverziódból!

Én sem vagyok ártatlan bárány, de ne hagyd magad becsapni, minden természetellenes dolog a démonoktól van, hogy kiéljék rajtad keresztül a vágyaikat(lust of sin).

Az angol Biblia vétekről, hibáról beszél, nem bűnről, so i forgive, but sin no more, ne hidd el ezt a liberális süketdumát, ez nem természetes!

Szeretlek Krisztusban, nem vagyok vallásos, de ismerem a Bibliát, tanítónak hivott el Isten 13 évvel ezelőtt, amikor is ateistából hívő lettem, nagyon szeret téged, ne menj Egyházba, ott többnyire csalódni fogsz, akárcsak Jézus, olvasd el a Római levelet, gyönyörűen levezeti a bűn fogalmát, adok igehelyeket, kérlek olvasd el, szívesen segítek, nem ítélek el senkit, inkább meg akarom menteni, mint a Mester, Jézus, ő is a barátod akar lenni!

Igehelyek: Római levél 1. fejezet 1. 16-tól olvasd el az örömhírt, Istennek minden lehetséges, ami lehetetlen az embereknek, légy áldott és szabad, pokol nincsen, nem embereknek készűlt, hanem démoni lényeknek, Isten szeretet, nem kárhoztat, én sem, légy Isten kedveltje, ő nem személyválogató, légy tiszta és szent, ő megmutatja, hogy kell, ne emberekre hallgass, kételkedj, kutass és találj istenismeretet, légy áldott, szabadulj meg az átoktól!

Kertész Sanyi-Alex: email: ingatlanok.ks@gmail.com

Írjál, szívesen válaszolok, nem járunk a feleségemmel Gyülekezetbe, nem akarlak megtéríteni, csak ismerd meg Őt, az Egyházon kívűl!

Eszembe jutott még egy-egy igehely: Jakab levél 4. fejezetet olvasd el, ez a kettő bizonyosság most elég, ha elfogadod, szabad leszel, ha nem rab maradsz, az elméd rabja, döntés elé állítalak, úgy ahogy engem is döntésre invítáltak, légy szabad, őszíntén kívánom neked, embertestvérem!

2016. júl. 6. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!