Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Karizmatikus "dicsőítés"?

Semmi, szinte por.. kérdése:

Karizmatikus "dicsőítés"?

Figyelt kérdés

Szerintetek ez az Úrnak Szent?

https://www.youtube.com/watch?v=54L7uyyPcjA&list=PLt2E4mbFY6..

Hová tűntek a gazdag zsoltárok, tele alázattal, és mondanivalóval? Gazdag, kifinomult, magasztos nyelvezettel?

"A kegyelem árad, és árad, és árad.

A kegyelem árad, mint az eső.

A kegyelem árad, és árad mindenhol.

Jézus Te benned bízom, Jézus, irgalmad kísér!

Jézus, Veled táncolok örökké! "

Kontra:

"145 (144). ZSOLTÁR. ISTEN URALMA

1(Dicsőítő ének – Dávidtól.) Dicsőítelek téged, Istenem, Királyom, nevedet mindörökké áldom!

2Mindennap dicsérlek téged, nevedet örökké magasztalom.

3Nagy az Úr és dicséretre méltó, nagysága mérhetetlen.

4Nemzedék nemzedéknek hirdeti művedet, hatalmas tetteidet elbeszélik.

5Dicsőséged fönség és fényesség, és én csodatetteidről énekelek.

6Ők félelmes tetteid erejét beszélik, én meg nagyságodat hirdetem.

7Megemlékeznek végtelen jóságodról, és ujjonganak igazságosságodon.

8Az Úr irgalmas és jóságos, megfontolt a haragban, és bőséges nála a kegyelem.

9Az Úr jóságos mindenkihez, telve irgalommal minden iránt, amit alkotott.

10Dicsérjen téged, Uram, minden alkotásod, és híveid dicsőítsenek!

11Beszéljenek országod fényéről, és énekeljenek mindenhatóságodról,

12hirdessék az emberek hatalmas tetteidet és királyságodnak ragyogó fönségét!

13Királyságod örök királyság, uralmad tart minden nemzedéken át. Az Úr hűséges minden szavában, és jóságos minden művében.

14Az Úr fenntartja a botladozót, és fölemeli, akit megaláztak.

15Minden szem terád vár, te adsz nekik ételt a kellő időben;

16megnyitod a kezed, és minden élőt betöltesz javaiddal.

17Igazságos az Úr minden útján, és jóságos minden művében.

18Közel az Úr mindenkihez, aki hozzá kiált, mindenkihez, aki tiszta szívből hívja.

19Akik félik, azoknak teljesíti kívánságát, meghallgatja kérésüket és megmenti őket.

20Megőriz az Úr mindenkit, aki szereti, de a gonoszokat megsemmisíti.

21Szám hirdeti az Úr dicséretét. Minden test áldja szent nevét mindörökkön örökké!"

Hogy történhetett ez?

2016. jún. 24. 01:56
1 2 3
 21/29 Pietrosol ***** válasza:
25%

Szia!

Ebben mi a karizmatikus és a dicsőítés?

Ez egy ugrabugra tinibuli.

2016. jún. 25. 14:31
 22/29 anonim ***** válasza:
Ez nem egy ugrabugra tinibuli. Ugrabugra tinibuli az, ahol diszkózene megy, és csatakrészegre isszák magukat. Itt keresztény fiatalok gyűlnek össze, dicsérni az Urat. Nem mindenkinek jön be ez az imádkozási stílus, viszont sokaknak lelki felüdülést jelent. Ahol én voltam, ott pap is volt velünk, aki már csak jobban el tudja dönteni, hogy helyes-e amit teszünk, jobban, mint itt az egyszerű hívek gyakorin. :)
2016. jún. 26. 13:18
 23/29 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már! Szerinted nagyobb dolog egy arannyal borított faláda, mint Isten dicsősége, ami azon rajta van? Hát melyik nagyobb, a frigyláda, vagy Isten dicsősége, amely szentté teszi a frigyládát? Isten dicsősége nélkül a frigyládának semmi szakrális jelentősége nincs. Az pedig nem kis tévedés, hogy Isten dicsősége mindenhol jelen van. Isten dicsősége felhőként szállt a szent sátorra, később pedig Salamon templomára. Olyan súlyos volt Isten dicsősége, hogy a papok nem tudtak a lábaikon megállni. Az igaz, hogy Isten mindenhol jelen van. Ez az általános jelenléte azonban senkire nem képes benyomást tenni, aki nincs hitben. Ez azonban az emberiség érdeke. Ha Isten dicsősége mindenhol jelen volna, akkor a bűnös emberek holtan rogynának össze, mint Ananiás és Szafira. Ha Isten dicsőségégének csak egy kis hányada leszállna egy bűnös helyre, akkor a bűnös emberek térden állva könyörögnének a bűnbocsánat kegyelméért. Az Ószövetség idejéből vannak olyan feljegyzések, amelyek azt mondják, hogy mielőtt a főpap bement volna a szentek szentjébe, ahol a frigyláda volt, egy kötelet kötöttek a derekára, hogy amennyiben el találna hunyni Isten dicsőségében, mert nem sikerült megtisztítania és megszentelnie magát, akkor ki tudják húzni a holttestet. A csengettyűknek is az volt az egyik szerepe a ruháján, hogy jelezze a csengőszó, hogy még él. Isten dicsősége okozta Uzza halálát is, amikor hozzáért a frigyládához. Annyiban azonban tényleg nagyot mondtam az előző hozzászólásomban, hogy ritkaság, ha Isten dicsőségéből leszáll nagyobb mennyiség egy adott helyre, mert az az ott levőket is veszélyeztetné, mert sokan nem élnek szentségben. Vagyis a súlyos dicsőség, túlzás volt a részemről. De ha jó a dicséret, akkor annyi dicsőség leszáll, hogy az újjászületett ember megtapasztalja, sokszor olyanok is, akik hitetlenek. De ez a mennyiség még nem veszélyezteti az ember életét, akkor sem ha nem él szentségben.
2016. jún. 26. 21:38
 24/29 anonim ***** válasza:

1Krón 13,8

Dávid és egész Izrael teljes lelkesedéssel táncolt Isten előtt citera és hárfa, dob, csengő és cintányér hangjára énekelve.

Préd. 3,1-4.

Mindennek megvan az órája, és minden szándéknak a maga ideje az ég alatt: (...) ideje a jajgatásnak és ideje a táncnak.

Zsolt. 150,3-5.

Dicsérjétek trombitaszóval, dicsérjétek citerával és hárfával!

Dicsérjétek dobbal és tánccal, dicsérjétek fuvolával és gitárral!

Dicsérjétek zengő cimbalommal, dicsérjétek búgó cimbalom hangjával! Minden élő dicsérje az Urat! Alleluja!

2018. ápr. 10. 16:02
 25/29 anonim ***** válasza:

A videón egy katolikus karizmatikus dicsőítés látható. A karizmatikus megújulás elérte a római katolikus egyházat is, ez mindenképpen jó hír.

Nem tudom elmondani a videóról, hogy ez a legtökéletesebb dicséret videó, amit valaha láttam, de az irány jó, a gregorián orgonaszóhoz képest fejlődés.:)

2018. máj. 19. 14:02
 26/29 anonim ***** válasza:

Egy szerintem jobb karizmatikus dicséret video:

https://www.youtube.com/watch?v=UXCoHxX1OC8

(A szöveg angolul van)

gyors fordítása:

Látom a Király dicsőségét,

Ahogy eljön a felhőkön tűzben,

Az egész Föld beleremeg,

Az egész Föld megremeg,

Látom az Ő szeretetét és kegyelmét,

Elmossa az összes bűnünket,

Az emberek énekelnek,

Az emberek énekelnek,

Ref:

Hozsánna, hozsánna,

Hoszánna a magasságban,

Látok egy generációt,

Felkel, hogy elfoglalja a helyét,

Önzetlen hittel,

Önzetlen hittel,

Látok egy új ébredést,

Pezsdül, ahogy imádkozunk és keressük (Istent),

A térdeinken vagyunk,

A térdeinken vagyunk,

Ref

Híd

Gyógyítsd meg a szívünket, és tedd tisztává,

Nyisd ki a szemünket a láthatatlanra,

Mutasd meg nekünk, hogyan szeressünk, mint ahogy Te szerettél minket,

2018. máj. 19. 14:18
 27/29 anonim ***** válasza:
#26, ezt magyarul is szoktuk énekelni. :)
2018. máj. 19. 16:08
 28/29 anonim ***** válasza:
gondolom, mi is!:) Sőt el lehet mondani, hogy az egész egyházban, minden nemzetben éneklik ezt a szép dalt, szerintem Istentől kapta a zeneszerző a dalt és a szöveget.
2018. máj. 19. 16:49
 29/29 anonim ***** válasza:

"Nem tudom elmondani a videóról, hogy ez a legtökéletesebb dicséret videó, amit valaha láttam, de az irány jó, a gregorián orgonaszóhoz képest fejlődés."

A gregoriánban nincs is orgona, meg semmi hangszer, csak kórus. :) Szerintem a gregorián nagyon szép, néha szoktam ilyet hallgatni a youtubeon Engem az egyházi népénekektől ráz a hideg, szerintem borzamas, egyáltalán nem művészi, csak nyekergés az egész. Remélem ezzel senkit nem bántottam meg. Viszont a karizmatikus, gitáros dicsőítő zenét nagyon nagyon szeretem.

2018. máj. 20. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!