Jehova Tanúi mi lesz Armageddon után (lent kifejtem a kérdést)?
Tisztelt Jehova Tanúi érdekelnek a válaszaitok ezzel a témával kapcsolatban, és gondolom nem csak engem hanem más hozzám hasonló érdeklődő embereket is.
-Vettem a bátorságot és kiválasztottam néhány képet a honlapotokról mert talán ha látjuk a képeket is jobban meg tudjuk érteni egymást.
Íme;
-Nos a Biblia azt mondja,hogy;
"...az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek." (2Pét.3:10)
-de ez titeket nem igazán érdekel és azt erőltetitek, hogy a föld nem pusztul el hanem megmarad. Ez rendben is volna csakhogy felmerült bennem az a kérdés, hogy mi marad meg belőle, az amit látunk a fenti képeken!?-mert ha az marad meg akkor az nem igazán lesz egy kecsegtető látvány, és nem beszélve arról, hogy itt újra csak szembe mentek a Biblia szavával, mivel;
"De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik."
(2Pét.3:13)
-a Biblia ezt ígéri.
Szóval a Társulat tanítása szerint elpusztulnak a gonosz emberek, elpusztulnak a fegyvergyárak, elpusztul minden ami rossz és gonosz;-de hogyan, úgy ahogy látjuk a képeken, vagy pedig egyszerűen eltűnnek mintha nem is lettek volna!?
Csakhogy ezt nem hinném mert a Biblia mást mond;
"...és tűzzel égettetik meg; mert erős az Úr, az Isten, a ki megbünteti őt."
(Jel.18:1-10)
-Tehát szeretném hangsúlyozni, hogy engem nem az érdekel, hogy mi lesz Armageddonkor,hanem az érdekel, hogy mi fog történni Armageddon után. Mi lesz a rengeteg hullával, mi lesz a rengeteg lerombolt épületekkel, mi lesz az atomfegyverekkel, bombákkal, lőszerekkel, hogy lesznek ezek megsemmisítve, ki tesz majd rendet ez a borzalom után és hogyan?
-Persze az örökkévalóság az nagyon hosszú idő :) de kinek lesz gyomra hozzá nekifogni és éjjel nappal égetni a gonoszok,paráznák,hazugok, bűbájosok,gyilkosok hulláit?
-És még egy utolsó kérdés;-mi lesz veletek az Armageddon ideje alatt, behúzódtok lakásaitokba bekenitek az ajtó, ablak félfát keretet bárányvérrel és ennyi? Vagy talán a Társulat már gondoskodik és készíti a bunkereket ahova majd behúzódtok míg vége mindennek?
-Hogyan lesz,tudja ezt valaki közületek!?
-Végül pedig nagyon megköszönném, ha nem tekintenétek úgy a kérdésre mint provokáció és válaszolnátok a legjobb tudásotok szerint.
Nem vitatkozni akarok hanem csak olvasni az értelmes válaszokat!
Köszönöm!
"azt írtam le, ami a legjobb tudásom Biblia alapján"
Ez nem igaz. A 95% megint csak másolás volt, nem a te szellemi terméked. Amiben sok a helyesírási hiba, az a tiéd, de az csak 5%. Az pedig semmiféle tudást nem tükröz.
Azt írtam, hogy nem akarok vitatkozni, de sajnos nem tudom megállni, hogy ne reagáljak pár mondatban a válaszodra 28%.
"..az hogy kiszakítod a szöveg környezetéből és ezért szó szerint veszed az nagy baj, mert akkor ellent mond a Teremtő s Jézus ígéreteinek.
Az idézeteket a szövegkörnyezettel és a teljes Bibliával kell együtt értelmezni.Nem pedig egy mondatba bele magyarázni azt ami a biblia többi részével ellentétesen értelmezhető."
Mit szakítottam én ki!? Nem szakítottam ki semmit, csak beidéztem pár igét mert az egész Bibliát nem várhatod el, hogy be idézzem, nemde!?
De akkor hadd tisztázzam, hogy mennyire nincs igazad.
Péter apostol a következőket mondja erről:
"…kit (Jézust) az égnek kell magába fogadnia mind az időkig, míglen újjáteremtetnek mindenek, amikről szólott az Isten minden Ő szent prófétájának szája által eleitől fogva." (Csel 3:21)
A kulcskifejezés ebben a versszakban az újjáteremtés, észre veszed ezt vagy annyira megvakítottak a Társulat hazugságai, hogy már ezt sem látod!?
A görög szó azt jelenti: helyreállítás (apokatasztaszisz). Ez kulcsszó volt a korai egyházban. Ma ritkábban használják, pedig ez a lényege az egész kereszténységnek: Isten elhatározta, hogy az embert és a kozmoszt is, mindent, ami van a látható világban, sőt azon kívül is, újjá fog teremteni. A régit fel fogja váltani egy új világ. A Jelenések könyvében is ugyanezt a kinyilatkoztatást olvassuk:
"És monda az, aki a királyiszéken ül vala: Íme mindent újjá teszek." (Jel 21:5)
Kell ennél több neked, fel tudod fogni mit jelent az, hogy MINDENT!?
Amikor az egek elpusztítását említi, szerinted miért, szerinted hol tartózkodnak jelenleg a Sátán bukott angyalai és a gonosz erők!? GONDOLKOZZ!!
Értsd már meg, hogy a jelenvaló világ semmilyen formában nem képes tükrözni Isten tulajdonságait és természetét. Ez az állapot Isten számára nem tartható fenn, mert Ő mindenható – neki mint Teremtőnek ez a világ selejt. Az Ó- és az Újszövetség egyaránt ilyen megromlott, degenerált, időleges valóságnak mutatja be ezt a világot, amely Istennel szembefordult, és a Sátán irányítása alatt áll. A látszat ellenére ugyanis ez a világ nem emberek kormányzása alatt áll, ahogyan eredetileg Isten rendelte. A Teremtőnek ez a terve meghiúsult, szintén a bukás következtében, ez a világ láthatatlan, gonosz, sötét szellemi lényeknek lett alárendelve a bűn miatt, és a mai napig is szellemi lények kormányozzák, irányítják az emberek döntő többségét. A Biblia az emberekről nem úgy beszél, mint bizonyos filozófusok, mintha szabad emberek lennének, hanem mint rabszolgákról, akik szabadságra lettek ugyan teremtve, de elveszítették ezt a szabadságukat, és sötét erők fogságába, függőségébe kerültek, amelyek rendszeresen olyan cselekedetekbe és állapotba vezetik be őket, amelyekkel saját maguknak és Istennek egyaránt nagyon-nagyon sok kárt okoznak. A Szentírás a Sátánt több helyen is "a világ fejedelmé" -nek (Jn 14:30), sőt "e világ istené" -nek nevezi (2Kor 4:4) így van? Ez a hatalmi helyzet természetesen elfogadhatatlan Isten számára.
Ha Isten nem lenne csodatevő, akkor nem lenne Isten – mert az azt jelentené, hogy a világ nagyobb, mint Ő
Az a fontos tény, hogy Isten csodatevő, azt is jelenti, hogy Ő létrehozta ugyan a világot, de független attól. Akkor avatkozik be a világba, és úgy, amikor és ahogyan akar. Természetesen ezek a beavatkozások nem kaotikus, spontán, alkalmi, improvizatív módon történnek, hanem tervszerűen. Ezért Isten már a teremtés előtt elkészítette a világra és annak újjáteremtésére vonatkozó tervét. Ennek része az üdvterv is és a fizikai világ megújítása, új ég és új Föld teremtése.
Pál apostol a következőket mondja erről a beteg, rendellenes világról:
"Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, aki az alá vetette, azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsőségének szabadságára. Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig." (Róm 8:19–22)
Nem véletlen, hogy ebben a világban egyre inkább megmutatkozik a diszharmónia, ahogy közeledik az Istentől kijelölt időpont. Azok az emberek, akik nem tudnak elképzelni egy másik világot a mostani helyett, igazából nem tudnak hinni. Ezért van annyi félrevezetés, és ezért van "sikere" a Társulatnak. A hitnek egy nagyon lényeges tartalma, hogy el tudok képzelni természetesen nem szubjektíven, hanem Isten kinyilatkoztatása alapján a jelenlegi helyett egy teljesen másik, igazságosabb, tökéletes világot.
És még egy utolsó gondolat;
"Mert ímé, új egeket és új földet teremtek, és a régiek ingyen sem említtetnek, még csak észbe sem jutnak"(Ézs 65:17).Mondja ezt Ézsaiás!
Mikor az egek és a Föld újjáteremtése megtörténik, a régiekre senki nem fog emlékezni, amire te egy teljes horror filmet állítottál elém a képzeletemben.
Én azt hiszem elmondtam mondanivalómat és csak reménykedni tudok, hogy te is észhez térsz egyszer és ott hagyod úgy ahogy van azt a Sátáni szektát és kijössz a fényre.
Üdv;
Matyi :)
Semmi gond kedves válaszoló! :)
De hát pontosan és is ezt próbálom megmutatni már egy jó ideje, hogy igenis minden újjá lesz téve.. :)
Jel 21:1
Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.
Köszönöm, hogy írtál!
És üdvözöllek a fórumon! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!