Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan muszlim, aki...

Molyember kérdése:

Van itt olyan muszlim, aki szerint logikus, épelméjű dolog felfüggesztett börtönre ítélni azt a nőt, akit megerőszakoltak?

Figyelt kérdés
Tényleg muszlimok, vagy legalábbis az iszlámmal szimpatizálók véleménye érdekelne, tudom, hogy a többi ember mit gondol erről.
2016. jún. 14. 05:04
 1/7 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem az sem normális,ha egy válás során figyelembe veszik,hogy valamelyik fél hűtlen volt,jogi és vagyonmegosztás szempontjából ennek nem szabadna számítani,és a bíróknak személyes elfgultságból döntéseket hozni.

Szóval nyilván gondolod mi a véleményem erről,nevetséges.

De én ateista vagyok,de gondoltam válaszolok..

2016. jún. 14. 05:55
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Biztos, hogy van ilyen, nem is kevés, de az is biztos, hogy nem fogja neked ide leírni.
2016. jún. 14. 06:23
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Természetesen nem az. A nemi erőszak ráadásul nagyon súlyos bűn az iszlámban, akár halállal büntethető.

De itt arról van szó, hogy a bíróság nem tekintette erőszaknak az aktust, így csak házasságon kívüli szexért és alkoholfogyasztásért ítélték el a nőt és a férfit.

(Nem mellékes körülmény, hogy a nőről ugyan nem tudni, de a barátja akivel Katarba utazott, szexmunkás.) Szóval egy kicsit úgy van tálalva, mintha mondjuk a fagyállós gazda esetét egyszerűsítenénk le annyira, hogy "betörtek hozzá, ezért elítélték". A valóság mindig kicsit árnyaltabb :) Ettől függetlenül persze simán lehet hogy tényleg megerőszakolták a nőt.

2016. jún. 14. 06:56
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Mint minden más esetben (népnél, vallásnál, stb.) a muszlinok között is van értelmes és buta. Van, akit csőbe lehet húzni, és van, akit nem. Éppen ezért a buták és csőbe húzottak között lehetséges több olyan, aki logikusnak tartja. De lesz ilyen a keresztényeknél is, csak más megfontolásból.

Akik viszont ezt terjesztik (a csőbe húzók), náluk nem a börtönre ítélés, hanem a feltétlen hatalomgyakorlás a fontos. Ahogy ezt más témákban, és egyre többen nálunk is megtapasztalhatod. Egyre több abszurd dolog van, amit egyesek logikusnak, sőt, minden mást hibásnak tartanak. Úgy mondanám, ezek a perverzek.

2016. jún. 14. 09:53
 5/7 anonim ***** válasza:
58%

Ha olvas itt egyáltalán muszlim, az biztos, hogy mindig minden helyzetben a nőt hibáztatja, ebben is. A nők "egyenjogúságának" muszlim megítélése nem az az iszlámmal való szimpatizálástól függ.

Másfelől van egy érzésem. Mivel már több esetben, és más muszlim országokban is előfordult, hogy a megerőszakolt nőt elítélték, tartok tőle, hogy az ítéleteket bosszúként hozzák, arra "tanítva" mintegy a nőket, hogy ne tegyék szóvá sérelmüket, ne tegyenek feljelentést.

2016. jún. 14. 10:26
 6/7 Sunshinedoll ***** válasza:
37%
Valóban vallásos muszlimok között nagyon kevés ilyen van. De ilyen a keresztények között is van, de nyilván egyik sem fogja hangoztatni :D
2016. jún. 14. 10:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem ismertem a sztorit, megpróbáltam utánaolvasni. Katasztrofálisan hiányosak a "híradások" amiket találtam.

- A cikkek többségéből az sem derül ki, hogy az erőszakoló az a barát volt-e akivel odautazott, vagy egy idegen.

- Egyes cikkek sejtetni vélik, hogy egy idegen volt, de ott sem derül ki ez egyértelműen. Ilyenkor azonban felvetődik a kérdés: hol volt a barát? Miért megy egyedül szórakozni a nő egy olyan idegen országban, ahol nők köztudottan nem járhatnak egyedül szórakozni?

- A nőnek drogot csempésztek az italába, amíg elment táncolni, ebben egyeznek a híradások. Csak az megint nem derül ki, hogy ez "technikailag" hogyan fordulhatott elő egy olyan országban, ahol tilos az alkoholfogyasztás, és tilos a tánc nőknek?

Nekem itt csak kérdéseim vannak, válaszok hiányában véleményem nem is lehet. Szegény csaj pedig vegyen magának egy Baedeckert, mielőtt legközelebb "egzotikus" országba utazik.

2016. jún. 14. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!