Normâlis dolog a muszlim vallâsuaknâl az elsö unokatestvêr hâzassâg? Ugy êrtve hogy az mindkêt unokatestvêrnek az anyukâja êdes testvêrek?
Figyelt kérdés
Egy ismerösöm felesêgül vette a sajât unokahugât,aki elsö âgon unokatestvêr.ên mondtam neki hogy ez nem normâlis dolog ,ö azt mondta hogyha nem azonos a vêrcsoport akkor nem gond az utodnâl.
De szerintem ez nem igy van.
2013. nov. 22. 13:49
1/11 anonim válasza:
Nem a vércsoport a döntő, de ha degenerált utódok születnek, azt Allah akarataként fogadják el. Elmaradott vidékeken szokás náluk az unokatestvérek rendszeres házassága, ezért gyakori azokon a vidékeken a siketség, az jön ki az araboknál a leggyakrabban. Már nem emlékszem, hogy melyik könyv írta, hogy a kutatók fel akarták őket világosítani, de süket fülekre leltek (a hallók részéről).
2/11 A kérdező kommentje:
Na ên is erre gondoltam.Az a baj hogy elmaradott vidêken êlnek a szülei ês bele kênysziritik egy olyan hâzassâgba amit nem ök akarnak hanem a szülök de ezt kell elfogadjâk amit a szülö mondd.
2013. nov. 23. 09:33
3/11 anonim válasza:
Nem. Mert az a cél, hogy életképes egészséges utódok szülessenek.
4/11 anonim válasza:
Erre nem nagyon lehet mit mondani. Ha szerencséjük van, akkor megússzák. Ha nem, akkor beteg vagy sérült utódok fogják örökölni az unokatestvérek házassága által egyben tartott vagyont.
5/11 anonim válasza:
Nem az utódok egészsége a cél, hanem gazdasági okai vannak, mint az egykézésnek.
6/11 anonim válasza:
A bulgáriai törököknél is szokásban volt. A szülők választják már meg egészen kiskorban gyermekük házastársát. Nem tudom, milyen utódok származnak. Az ilyen családokban nagyszámú gyerek született.
7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon konzervativak lehetnek a szülök.Amugy is Pakisztanban êlnek.Ö mâr rêg ota itt lakik Europâban,
Amugy ö mesêlte hogy a felesêge az elsö aktusnâl nagyon sirt,nem akarta mert mêg szüz volt.Nem egy nyitott elmêjü,ö mondta nekem.
Az összes dolga iskolâbol haza,aztân a suli is ott volt a közelbe,szoval nem ismer semmit a nagy betüs êletböl a lâny.
Hamarosan jön Europâba. Huh szegêny,kinyilik a vilâg elötte. :)
2013. nov. 26. 11:58
8/11 anonim válasza:
vagy süket fülekre fog találni nála a nagyvilág..
9/11 anonim válasza:
Az iszlamban lehetoseg van erre, ami azert van mert ugye Mohamed (saw) koraban sok nomad beduin valoban nem tudott mast elvenni mint az unokatestveret, (mert ott a sivatag kozepen lehet egesz eleteben nem latott mas szabad lanyt mint az unokatestveret), baj akkor van csak ha generaciokon keresztul, folyamatosan rokonok hazasodnak, egy-ket eset meg nem valoszinu, hogy azonnal gondot okoz, de mara mar csak a nagyon elmaradott teruletekre jellemzo, pl.:Pakisztanban, en Torokorszagban elek, itt a kurdoknal szokas, de a tobbseg nagyon lenezi ezert oket, viszont tobbnyire a kormany is probal ezen szokasaikon valtoztatni, eleg gyakran latok plakatokat amima gyetekhazassag es hasonlo dolgok ellen szol, pedig most nagyon vallasos a kormanyunk.
10/11 anonim válasza:
jogos es torvenyesen elismert naluk . sajnos ma mar Angliaban is behoztak ezt hogy elismerik az elso unokatestver hazassagot muszlimok eseten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!