Vallásos válasz érdekelne, hogy mi történik, amikor az embrió kettéválik tehát iker lesz belőle. Ilyenkor a lélek is kettéhasad vagy utána megy bele az embrióba? Néha előfordul, hogy két embrióból egy lesz (kiméra), itt mi történik a lélekkel?
" egypetéjű ikreknél például materialista elképzeléssel nehezen magyarázható, hogy miért lesz két különböző és gyakran teljesen eltérő személyiségű ember adott esetben az ikerpár két tagja."
Nem tudsz teljesen azonos környezetet biztosítani egy ikerpárnál sem. Tehát azért lesz más valamelyest a személyisége, mivel más környezeti hatások érik. Minél idősebb, annál inkább érvényes ez szerintem.
Másik, hogy a gének nem 100%-ig határoznak meg minket.
#Asperrimus
"Arról nem is beszélve, hogy erősen megkérdőjelezi például a homoszexualitás genetikai eredetét, hogy némely egypetéjű ikerpár egyik tagja hetero- a másik pedig homoszexuális"
Erre azt tudom válaszolni, ha nem genetikai eredetű akkor mi? Dick Swaab agykutató írja:
"A mérvadó kutatások szerint szexuális orientációnk agyi programozás korán, az anyaméhben megtörténik, így életünk hátralévő részére meghatározott (...) A születés utáni környezet ezekre nincs hatással."
Erről órákat lehetne beszélni, szerintem itt most nem érdemes :)
Sztem -mivel ilyenkor egy kifejletlen életformáról beszélünk- nincs olyan "lelkülete" ,mint mondjuk egy 3 évesnek.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!