Van itt köztetek olyan, aki konkrétan hallotta Isten hangját?
Nem szeretnék részleteiben belemenni,úgyis vagy nem hinné el senki,vagy pszichiátriai esetnek néznétek. :)
Az egyetlen dolog ami miatt hiszek még a bibliai Istenben,hogy egyszer a saját fülemmel hallottam,még kisgyermekként. Úgy mint bárki mást,a saját fülemmel. Talán néhányotok tapasztalta azt,hogy betöltötte a szentlélek,akkor velem ez történt...És hallottam,nem csak képletesen szólva. Nem volt hangszíne mint egy embernek,nem lehet leírni. Éreztem,ahogy a hangja betölti a világmindenséget,ha elvonatkoztatnék Jézustól,azt mondhatnám,mintha maga az univerzum szólt volna hozzám. A hangja áthatott mindent ami létezik,mintha mindenből szólt volna,a fától,a fűtől kezdve az atomokig...És belőlem is,a lelkemből,az egész tudatomat,mindenemet áthatotta. Már rég nem hinnék Istenben,egyedül ezért nem tagadtam még meg magamban,hisz a saját fülemmel hallottam. Egyetlen szót mondott: Szeretlek!
Remélem nem vagyok bolond. Soha máskor nem volt rá példa,hogy hangokat hallottam volna. És nem viccelek. Néha belémhasít a gondolat,hogy ez egy nagyon egyedülálló dolog,és ha van Isten,akkor nem véletlenül szólt hozzám. Hisz az egész világon,hány ember tudná még ezt elmondani magáról? Semmi különleges nincs bennem,jelentéktelen vagyok,keresztényi szemmel bűnös és kicsapongó életet élek,az élet minden területében átlagos képességekkel rendelkezem. Kisgyermekként többször töltött be a Szentlélek (a keresztények így ismerik a fogalmat),leírhatatlan,semmihez sem hasonlítható,azóta se éreztem,viszont felejthetetlen. Talán tényleg bolond vagyok,ki tudja. De hátha nem vagyok ezzel egyedül,és valaki hisz nekem. 19/L
Egyetértek Ákossal. Egyébként a mélyen vallásos emberek beszámolói szinte megegyeznek azokéval, akik állítólag UFO jelenséget észleltek. A maga igazát egyik sem tudja bizonyítani, de persze talán esküdözni is mernének rá, hogy az egyikhez az Isten szólt, míg a másik UFO-t látott. A babonás tömegnek persze több sem kell, hogy az ilyen emberek köré valóságos kultuszt építsenek, és az egyiket elismerjék az Isten emberének, míg a másiknak is talán valamiféle rangot adjanak. Egyébként ha a Kérdezőnek mégis volt valamilyen transzcendens élménye, a leírás alapján vitatható, hogy az az Istentől volt, de ezzel most nem foglalkoznék, hiszen az alapok sincsenek rendben.
Dante
Nem vagy bolond, és nem tudom, hogy mit kezdj ezzel. Ha nem kaptál olyan kijelentést, hogy ezt az élményt terjeszd, szerintem ne tedd, de ez csak magánvélemény. Te egy kincset kaptál, és szerintem így bánj vele:
Mt 7,6
Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.
2Pt 1,21
Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.
"De nem vagyok egyedül, a környezetemben még két embert ismerek, akik ugyanúgy hallották kristálytisztán."
Azaz egy diliházban élsz? :)
Kedves Kérdező!
Én hiszek neked, hogy hallottad Isten hangját! Én ugyan nem a hangját hallottam, hanem egy nagyon döbbenetes meghallgatott imádságom volt még 13 éves koromban. Nem mertem senkinek sem elmondani, mert azt gondoltam, hogy bolondnak néznének az emberek. De ez a tapasztalatom csupán az első lépés volt a Vele való kapcsolatomban. Ha gondolod, akkor szívesen beszélgetnék veled erről.
Isten áldjon!
Én egyszer. Elestem biciklivel, hatalmas dudor lett oldalt a fejemen. Éjszaka "álmodtam". hogy meghaltam és mikor egy folyosó végéhez értem, megkérdeztem; Ez az amire gondolok?
Egy mély, nagyon nyugodt hang válaszolta; - Igen. De én még nem akarom!- mondtam. - Ha nem akarsz maradj még! Reggel felébredtem, a véraláfutás lennt volt a szemem alatt, mint akit elvertek. Az "álom" akkor lehetett, mikor a halántékom körül áthaladt a vérömleny. Van aki azt mondja, álom, van aki azt, hogy így döntöttem és nem álmodtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!