#9:
"A Biblia nem említi meg konkrétan a maszturbálást, azt, amikor valaki szándékosan felgerjeszti a szexuális vágyait és kielégül."
Na látod, innentől nincs semmi relevanciája a további fejtegetésednek, mert csak azt írod le, amit TE gondolsz a maszturbálásról, és nem azt, hogy Isten mit gondol vagy a keresztény vallás mit tart róla.
De ha már leírtad, hogy miként állsz hozzá, hát lássuk:
"Az önkielégítés a tisztátalanság egyik formája."
Mi a tisztátalanság?
"’Különféle kívánságok és gyönyörök rabszolgájává’ tehet, és táptalaja a helytelen gondolkodásmódnak"
Tényleg? Gondolom te mellőzöd a maszturbálást, ha ez az álláspontod. Szerintem itt a többség azon az állásponton van, hogy neked nem éppen helyes a gondolkodásmódod. A kettőt összekötve viszont levonhatod a következtetést. (Ami persze tudom, az lesz, hogy téged, mint szegény jehovistát mennyire üldöznek már megint...)
"szellemileg káros szokás, és olyan szemléletet táplál, amely elősegíti az énközpontú magatartást, és megfertőzi a gondolkodást."
Nekem inkább fertőzze a gondolkodásomat a maszturbálás, mint a jehovista propaganda. Egyrészt kellemesebb, másrészt pedig ahogy elnézlek, kevésbé kártékony szellemi szempontból.
" Ezenkívül az önkielégítést űző személy szemében mások csupán a szexuális vágyainak kielégítését szolgáló eszközzé válhatnak."
Gratulálok ehhez az elmés észrevételhez. Ezeket a kinyilatkoztatásokat az őrtornyotok tömi a fejetekbe? Mert én a Bibliában sehol sem találkoztam még csak hasonló észrevétellel sem.
"A szex elkülönül a szerelemtől, és már csak egy reflexszé válik, amely pillanatnyi élvezetet szerez, és levezeti a szexuális feszültséget. Ám ez az enyhülés csupán átmeneti."
No akkor most a szexről vagy az önkielégítésről beszélsz egyáltalán? Döntsd már el...
Egyébként pedig inkább könnyítek magamon olykor, és levezetem a szexuális feszültségemet, semmit állandó szexuális feszültség alatt éljem az életem és nyilatkozzak sületlenségeket a vallásom nevében.
Apropó, ez csak most jutott eszembe: nem lehet, hogy nálatok a házalás (az idegenekhez történő kéretlen becsöngetések) pont ezt a célt szolgálja? Hogy levezessétek valahol, valakin azt a rengeteg szexuális feszültséget, ami folyamatosan tombol bennetek, mert sosem vetetitek le...
Igen, benne is van a Bibliában, konkrétan Jézus azt mondja:
"Bizony mondom néktek feleim, ki kezéből pinát formál s azt ráhelyezé farkára és le-fel mozgatja, míg magja ki nem jő az hatalmas dákójából, annak vala büntetése a pokol égető tüze, ahol sátánok fogják kitágítani ánuszát az ő 3 láb hosszú, tüzesen izzó falloszukkal"
Mióta nem létezik, nem bűn. Csináld nyugodtan ha jól esik, nem ront rád a a fogtündér, és átkoz meg.
Ha az embernek tilos lenne maszturbálni, nem lenne nemi szerve. A saját testeddel azt csinálsz amit akarsz. Hogy pap bácsi ettől pironkodik, az az ő baja. :)
A szexet nem a férj és feleség közötti kölcsönös örömszerzésre használni (amire Isten eredetileg teremtette) visszaélés a szex-szel, és természetesen bűn.
Ha egy kést nem ételek szeletelésére használ valaki, hanem arra, hogy másokat szurkál vele, arról könnyű belátni, hogy a kés eredeti céljával való visszaélés, mert fizikai kárt okoz.
Az önkielégítés nem okoz fizikai kárt, ezért csak az képes belelátni a romboló munkájába, aki hisz, vagyis aki lelki (szellemi) ember. Ez a bűn a szellemi testet rohasztja, amelyben mindenki fel fog támadni! Vedd észre, hogy Isten meg akar óvni a pusztulástól, ezért int megtérésre!
Az önkielégítés valóban hajlamossá teszi az embert más önző cselekedetekre, mind pedig arra, hogy csupán a kielégülése tárgyaként tekintsen az ellenkező neműekre.
Egyébként benne van az önkielégítés Bibliában a többi szexuális erkölcstelenséggel együtt, csak ott "tisztátalanság"-nak fordítja a legtöbb fordítás.
Úristen.:D
Ez baromság. Persze, hogy azért szexelek, hogy ki legyek elégülve szexuálisan! Meg azért is, hogy örömet okozzak a lánynak, kölcsönösen örömet okozzunk egymásnak. Ha neki is jó és nekem is, akkor mi benne a baj? Úgy állítod be, mintha a szex az nekem jó lenne, viszont a másik fél kárára megy. Ez nincs így, jó esetben nem megy egyik fél kárára sem, ha az emberek törődnek egymással és ez alap! felteszem, hogy önkielégítek és ezáltal növekednek ezek a vágyaim. És mi van akkor, kinek van belőle kára, ha ez nekem jó? Megsúgom, pont az ellenezője az igaz. Ha nem él valaki szexuális életet, az lesz szexuálisan túlfűtött. Sőt be is csavarodhat, depissé válhat. Akkor miért nem úgy alkotta meg Isten az embert, hogy csak az iránt legyen nemi vonzalmad, akivel megházasodsz? Mert a legtöbb férfi ha meglát egy csinos lányt, ez a tulajdonsága mindenkinek jelentkezik és szexuálisan izgalomba jön. Mi értelme van annak, hogy elfojtja az ember, de attól még jelen van?? Semmi az ég világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!