Szerintetek miért ciki a mai világban az, ha valaki hívő?
Régen úgy-e a kommunista világban nem lehetett gyakorolni a vallást, de most, hogy lehet mindenki elkerüli. Miért?
És főleg a mai világban ahol beszélgetünk arról, hogy ne legyen diszkrimináció elfogadjuk a melegeket, transzfesztitákat meg mindent, de ennek ellenére a hívőket "kitaszítják".
(legyetek szívesek, ne másoljatok be oldalakat, csak rövid általatok megfogalmazott válaszok...kösz)
18L
Szerintem ennek több oka is van. Ha módod van rá olvasd el Natalja Goricseva;Istenről beszélni veszélyes/Tapasztalataim Keleten és Nyugaton - cimú könyvét.
A fogyasztói társadalom éppúgy ellensége az Istenhitnek(vallásnak) mint pl a totalitárius diktatúrák(jelenleg Észak-Korea)
"Szerintetek miért ciki a mai világban az, ha valaki hívő?"
Nem hinném, hogy ciki. Ateista körökben ciki, az emberek fele ateista, ezért időnként úgy tűnik, hogy ciki.
A legtöbb ember a más véleményeket cikinek tartja. A vallásosság, főleg az intézményes vallásosság Magyarországon kisebbségi álláspont, a többség számára tehát ciki.
"És főleg a mai világban ahol beszélgetünk arról, hogy ne legyen diszkrimináció elfogadjuk a melegeket, transzfesztitákat meg mindent, de ennek ellenére a hívőket "kitaszítják"."
Beszélnek róla, de hány ember van, aki tényleg elfogadja a homoszexuálisokat? Szavakban mindenki elfogadja, mert ez illik, de ettől még ellenszenvezik velük. Én sem ítélem el őket, azzal együtt kerülném a társaságukat, mert undort érzek velük szemben, ami nem elvek kérdése.
Ugyanígy, ha egy ateista lenézi a vallásosokat, ezzel nem tud mit kezdeni akkor sem, ha divat a tolerancia. A vallásosok is lenézik az ateistákat, és amikor a vallásosak voltak a többségben, akkor az ateizmus volt ciki. Az USA-ban pl. manapság eléggé megvetik azt, akiről kiderül, hogy ateista. New York-i értelmiségi körökben lehet, hogy nem, de egy arkansasi kisvárosban igen.
azért tartják cikinek,mert azt vonják le belőle,hogy nincsenek saját gondolataid,és ahogy mások mondják,úgy élsz,úgy teszel mindent,és ez ciki..
Én nem tartalak cikinek,csak furcsállom,dehát elfogadlak,mert mindenki a legjobb logikája szerint hisz vagy nem..
szerintem ez nem így van. Amiért hívő vagyok vannak saját gondolataim...
Meg próbálom elmagyarázni, hogy mire is gondolok.
1. Például van az olasz konyha. Valkai nagyon szereti, ezért leginkább azt főz, de mégis mindenkinek az olasz kajája más.
2. Vannak a különböző öltözködési stílusok. Ott is amiért valaki a retrót vagy a rockos stílust szereti, nem fognak mindig mindenki ugyan úgy öltözni, hanem mindeki bele adja kicsit magát.
Ezek lehet kicsit torzítottak, mert a hívőség nem egy stílus, hanem egy életforma, de ezzel ellentétbe gyakran előfordul, hogy nem értek egyet 100%osan a pappal, vagy a Bibliában is van olyan dolog, amit nem igazán értek.Pl. Azt bünteti kit szeret, másképp ő nem is tehet. Ez valahogy nekem nem "érthető".
Én másként fogalmaznám meg kérdésedet.
"miért ciki a mai világban az, ha valaki vallásos?"
A vallásos ember azt vallja, hogy van Gondviselés, és nincsenek véletlenek, van Teremtő, illetve a semmiből nem lesz semmi.
A nemhivő(ateista) azt vallja, hogy minden a véletlen múve,a semmiből lett valami(a világmindenség) nincs Gondviselés.Bizonyitani nem tudja, de hisz benne.
A hitet összetéveszti a hiszékenységgel.(rosszabik esetben szándékosan.)Úgy tűnik ennek alapján képzeli magát felsőbbrendünek.
Mivel a vallásosak kisebbségben vannak ezért ciki vallásosnak lenni.
Milyen templomba vagy gyülekezetbe jársz? Csak mert én olyan gyülekezetbe járok, ahol minden ilyesmi kérdésre választ kaptam, és te egy kicsit összezavarodottnak tűnsz. Ha gondolod írhatsz privát üzenetet, és eljöhetsz hozzánk egy istentiszteletre. És engem is kerül pár osztálytársam meg furának tartanak, mert hívő vagyok. Sztem azért, mert egyszerűen más vagyok, mint ők, nem járok bulizni meg ilyenek. Az emberek mindig piszkálták azokat, akik mások, mint ők. Meg ahogy az egyik előző válaszoló írta: "Jézus is azt mondta a követőinek, hogy ti „nem vagytok része a világnak, . . . én választottalak ki benneteket a világból, [és] ezért gyűlöl titeket a világ.”
Hopsz, ez kicsit hosszú lett... na nem baj :) na szóval, ha gondolod, írj privátban
16/L
Erdélyi vagyok, és református...
Igazából én szoktam bulizni, csak mindent mértékkel...nem vagyok szélsőséges, csak azt veszem észre,hogy ha egy beszélgetésbe ez felmerül olyan furának látom az embereket...
Szerintem az a ciki ha valaki nem hívő.
A kérdésre a válasz pedig az, hogy akik cikinek tartják még nem láttak igazi hívő embert közelről, nem ismerik az igazi Jézust. Csak egy olyat ami tényleg ciki.
Egyébként Jézus elmenne a haverokkal diszkóba, első csodatétele egy buliban volt annó nagy mennyiségű piát csinált vízből. János evangéliumában utána nézhetsz.
"...De mind ezeknek előtte kezeiket rátok vetik, és üldöznek titeket, adván a gyülekezetek elé, és tömlöczökbe és királyok és helytartók elé visznek az én nevemért...
...Elárulnak pedig titeket szülők és testvérek is, rokonok és barátok is; és megölnek némelyeket ti közületek.
És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért."
Lk 21, 12 16-17
És az Úr bátorító válasza:
"De ebből néktek lesz tanúbizonyságotok.
Tökéljétek el azért a ti szívetekben, hogy nem gondoskodtok előre, hogy mit feleljetek védelmetekre:
Mert én adok néktek szájat és bölcsességet, melynek ellene nem szólhatnak, sem ellene nem állhatnak mind azok, akik magokat ellenetekbe vetik."
"A ti béketűréstek által nyeritek meg lelketeket."
Lk 21, 13-15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!