Szerintetek miért ciki a mai világban az, ha valaki hívő?
Régen úgy-e a kommunista világban nem lehetett gyakorolni a vallást, de most, hogy lehet mindenki elkerüli. Miért?
És főleg a mai világban ahol beszélgetünk arról, hogy ne legyen diszkrimináció elfogadjuk a melegeket, transzfesztitákat meg mindent, de ennek ellenére a hívőket "kitaszítják".
(legyetek szívesek, ne másoljatok be oldalakat, csak rövid általatok megfogalmazott válaszok...kösz)
18L
Szerintem pedig éppen "divatba jött" ismét vallásosnak lenni. Sokszor még olyanok is ragaszkodnak a templomi esküvőhöz, akik valójában nem is gyakorolják a vallást. Ezt a "kitaszítottságot" nem tudom, miként éled meg, de nem hiszem, hogy általánosságban reális.
Annak, hogy mások szándékosan kerülik a templomokat, több oka is lehet. Például az, hogy nem értenek egyet az egyház világi szerepvállalásaival, politizálásával, amelyek erősen ellentmondanak a krisztusi elveknek. Én hiszek ugyan Istenben, de nem járok templomba, pont a fentiek miatt.
Szerintem többen is közel járhatnak a valódi okhoz, akik szerint a média befolyása, illetve a sokféle vallás. Számszerű statisztikát nyilván nem lehet készíteni, de szerintem jelentős hányadának ingott meg a hite amiatt, hogy az ő általa igazságnak vélt dogmák pusztán 1 a néhány százból, és akkor most kinek is van igaza.
Amúgy a vallás hiánya (szerintem) nem garantálja a ma divatos értékrendet, és bár igaz, hogy a mai fő probléma az emberség, egymás iránti tisztelet stb. hiánya, és az egyház épp erre tanít, de azért az emberség nem köthető össze kizárólagosan ezzel. Én magam nem hiszek Istenben, és egyik vallás tanítását sem fogadom el, de nem tudnék előre megfontoltan bántani valakit, csak azért, hogy nekem jobb legyen. Egyszerűen így neveltek. Míg egy másik alak hétköznap a kocsmai látogatása után lepofozza a fejkendőt a felesége fejéről, vasárnap pedig ő énekel a leghangosabban a templomban. Szóval ez nem törvényszerű, hogy ha vallás, akkor jó; ha ateizmus, akkor rossz.
Meglátásom szerint a média és a társadalmi elvárások karöltve teremtenek olyan helyzetet, ahol a belső értékek háttérbe szorulnak, az anyagiak pedig előtérbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!