Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúihoz néhány fontos...

Jehova tanúihoz néhány fontos kérdés. Megoldható?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! Én nem vagyok Jehova tanúja.Magyarán nem vagyok hivatalos tag.Csak voltam pár alkalmon.No de haladjunk sorban.

- Ilyenkor a hétköznapokban hogyan foglaljátok le magatokat ? Hogyan szórakoztok,lazítatok ? (Én is úgy látom,hogy a világban a Sátán uralkodik,és az előbb hallgattam a jw.org on anyagokat.) Na de bocsássa meg nekem a jó Isten,ha ezt mindet betartjuk akkor elmagányosodunk.Most pl baráti kapcsolatokról,szexről hallgattam anyagot.Egyet is értek az elhangzottakkal.De mi más marad ? Milyen más alternatívák ?

2016. máj. 30. 20:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%

Azért mert te a te hited szerint nemhirdetsz,mert lusta vagy és szégyeled Isten munkáját, minket irigyelsz es demoralizálsz .

Kedves Tanú! Miért üldözöl minket?

Mit mondott Jézus: Ne járjatok házról házra.

Nem szégyellem az Istent.

Nem irigyellek, sőt inkább sajnállak titeket. Nemcsak azért, mert a szabadidőtök terhére a ti tanaitokat hirdetitek, hanem sok más miatt is, amit itt inkább nem sorolok fel.

2016. máj. 31. 22:25
 12/15 anonim ***** válasza:
39%

7 es vagyok

nem vallok semmilyen vallást de nem gondoljátok hogy az embert a saját otthonába nem kéne zaklatni?

semmi gyűlölködés nincs benne

ezek megtörtént dolgok

nem tartjátok tiszteletben az ember magánszféráját

nem tudom mit szólnátok ha éjjel kettőkor addig verném az ajtótokat amíg felébredtek (biztosan boldogok lennétek tőle)

a saját otthonodban azt vallasz amit csak akarsz engem nem zavar mert mindenki butaságát tudom tolerálni

DE ne az én otthonomba akard elhozni azt ami NEKED!!! jó

értitek kedves tanuk? az erőszakos térítésetek a legbékésebb ember zsebébe is kinyitja a bicskát

2016. máj. 31. 22:28
 13/15 anonim ***** válasza:
40%
65%-os:Meddig birja az oldal ezt a bajkereső szitkozodásod.Már két hete figyellek de a dzsungel egyetemi központ melleted.
2016. jún. 1. 06:36
 14/15 anonim ***** válasza:
66%

10-11-12-nek:Mi nem azèrt járunk prèdikálni mert csak ugy eszünkbe jutott,hogy mèrgesitsünk titeket,ès ha tudnánk melyik házba laktok nem zavarnánk mivel nem ez a cèlunk.

De van egy fontos ès a legfontosabb ok amièrt megyünk.

Mert Jèzus ezt mondta.

Mátè.10:7-20 versekben:"Elmenvèn prèdikályjátok mondván:Elközelitett a menyeknek országa".

10:11."Amely városba vagy faluba bementek,tudakozzátok meg,ki abban mèltó,ott maradjatok amig tovább mehettek"

10:12.Ha pedig bementek a házba,köszöntsètek azt.

10:14."Ès ha valaki nem fogad be titeket,ès nem halgatja a ti beszèdeteket,mikor kimentek abbol a házbol,vagy városbol,lábaitok porát is rázzátok le."

10:15."Bizony mondom nektek,Az itèlet napján könyebb lesz Sodomának es Gomorának földjènek dolga ,mint annak a városnak"

10:16.Ime èn elbocsátalak titeket mint juhokat a farkasok közè,legyetek azèrt okosak mint a kigyok ,ès szelidek mint a galambok".

10:17.De ovakodjatok az emberektől,mert törvenyszèkekre adnak ès az ő gyülekezeteikben megostoroznak titeket.

10:18."Es helytartok ès királyok elè visznek titeket èrettem,bizonyságul őmaguknak ès a pogányoknak"

Olvasd .10:19,20-at.

Jèzus profètailag bemutatta ,mièrt kell hirdetni ès mi törtènik a prèdikáloval ès mi akinek prèdikálnak.

Cselekedetek.20:20 Pál apostol ezt mondja:"Hogy semmitől sem vonogattam magamat,ami hasznos,hogy hirdessem nèktek,ès tanitsalak titeke nyilvánosan ès házrol házra.

Itt Pál házrol házra is hirdetett ugy,hogy mi Jt.semmi irásellenes dolgot nem teszünk,inkább betöltsük az ő szavát.

Jèzus a János .15:18,19.

"Ha gyülöl titeket a világ,tudjátok meg,engem elèbb gyülölt tinálatoknál" 19.Ha a világbol volnátok,a világ szeretnè azt,ami az övè,de mivel nem vagytok a világbol,hanem èn vállasztottalak ki magamnak titeket e világbol ,azèrt gyülöl titeket a világ"

-E biblia versek fènyèbe telyesednek Jèzus szavai,mert gyülöltök minket Jt.-it,ès èrdekes,hogy illöen megyünk embertársainkhoz de akad egy/kèt hozzátok hasonló akik nemtudjátok mièrt de szidtok betöltve a Mátè.24:48:51-et.

2016. jún. 1. 07:51
 15/15 anonim ***** válasza:
12 felhasználó.Mostanába zaklattak-e a kedves lakásodban?Ha nem vasárnap megyek.?
2016. jún. 1. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!