10-nek:Ezt a komoly dolgot annyira semmibe veszed.Kár a bejegyzésért.
Ugy látom ezzel a menalitással az ellenkezőét kívánod szolgálni.Pietrosz.
12#
Nem azért teremtett minket,de Ő olyan szent,hogy aki valójában ismeri őt,annak a szívéből fakad az Isten felé való imádat!
Kedves 13-as, a kérdés úgy szólt, hogy "Kit KELL imádatban részesitenünk?"
"hogy aki valójában ismeri őt,annak a szívéből fakad az Isten felé való imádat!"
Ezzel nagyjából egyet is értenék, mivel ennek az állításnak lényegében az a jelentése, hogy nem kötelezőség, törvény, elvárás Isten imádata (tehát nem "KELL"), hanem ha valóban megismered, akkor ez egy természetes reakció részedről az irányában.
Számomra ez a természetes reakció nem az IMÁDAT hanem a SZERETET(a két fogalom messze nem ugyanaz). Az felé az Isten felé, aki ott lakozik mindannyiunkban, hiszen mindennek Ő a teremtője (a forrása), ezáltal mindenben/mindenkiben ott lakozik.
"Egyedül az igaz Istent imádd es csak neki szolgálj"
A Biblia szerint, aminek a hitelességét én nem fogadom el. Erre a két kezemen nem tudnám megszámolni, annyi indokom van...
Isten nem szolgákat teremtett az emberek személyében (erre ott voltak az angyalok). Ha így lett volna, fölösleges lett volna a szabad akarat.
Ha meg az élet egy "próbatétel", akkor előre tudhatta (mivel mindentudó és időtlen), hogy sokan el fognak bukni (mivel nem adatik meg nekik a vak hit, ami a Biblia szerint Isten "ajándéka"), és ők szintén a Biblia szerint a pokolra jutnak.
Tehát ez alapján a gondolatmenet alapján sokakat azért teremtett meg, hogy a pokolban az örökkévalóságig szenvedjenek a tudatlanságban eltöltött röpke földi életük miatt. Már megbocsáss, de én ebben az "istenben" nem vagyok képes hinni.
Persze Te azt teszel, kedves előző, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!