Isten miért nem hallgat meg ha imádkozok? Miért nem segít rajtam?
Az utóbbi 5 éven csak csúsztam lefelé a lejtőn.
Ritkán imádkozom, és sokszor kérleltem hogy mutassa a helyes utat és segítsen kilábalni a helyzetből..
Olyan mintha nem is hallgatna meg. Nem is szeret.
Nem vagyok egy tisza lélek, de több jót tettem mint rosszat.. a bűneim nagy részét meg is bántam.
Először is Isten most is úgy szeret téged, hogy az egyszülött fiát adta érted. Istennél nincs változás vagy változásnak árnyéka. El kéne döntened, hogy Jézust akarod követni vagy a saját örömeidet keresed. Nem az fog téged boldogá tenni amit kiakarsz venni az Úrtól, hanem amit beleteszel az Isten munkájába. Miért adna neked ha csak a saját örömödre fordítanád? Újjászülettél egyáltalán a Szent Lélektől? Imádkozol nyelveken?
Csel 19,2
Monda nékik: Vajjon vettetek-é Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek? Azok pedig mondának néki: Sőt inkább azt sem hallottuk, hogy ha vagyon-é Szent Lélek.
Jn 3,5
Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
Ritkán imádkozol, tehát csak akkor fordulsz hozzá, ha valami bajod van. Akkor meg kérleled (vagy talán követeled?) hogy úgy legyen, ahogy szeretnéd. Az ima meg az Istenhez való viszonyunk nem így működik.
A megtérés egyik nagyon fontos lépése, hogy azt mondod, ne úgy legyen uram, ahogy én akarom, hanem legyen úgy ahogy te akarod. Ne azt kérd, ami nincs, hanem köszönd meg ami van. Próbáld megérteni, mit jelent az, hogy "akinek van, annak adatik, akinek nincs, attól az is elvétetik, amije van". (Lukács 19:26)
Mi a kulcs szó, ami hiányzik a szövegből, és aminek lennie kellene? Hit, hála, köszönet, alázat. Ha ezek nincsenek benned, nem vagy hálás azért amid van (vagy legalább is volt), akkor miért várod, hogy bármid legyen, vagy újra kapj? Mit köszöntél meg abból, amid volt?
A másik: a jelenlegi helyzetedben megértetted-e, te miért vagy felelős? Te mit tudnál tenni? Ha igen, akkor előbb köszönd meg, amid volt, mégha elvesztetted is, mondd el az Úrnak, hogy mit fogsz tenni azért, hogy újra meglegyen, és ebben kérd a segítségét.
Az ebben az ebben a kérdésben nem számít, hogy most mennyi jót tettél vagy mennyi rosszat, mert ez nem is egyenlet, és nem is egyenlőtlenség, ahol valaki számolgatná mennyi van a serpenyőben. A belátott bűneidet azért nem árt válogatás nélkül megbánni. Hasonlóképpen az sem árt, ha olyat kérsz, ami nem ellentétes a parancsolatokkal, mert abban nem valószínű, hogy valaha is segítséget kapnál... és ez nem szeretet kérdése.
Szia!
Mi lenne ha nehéz, reménytelen helyzeted ellenére is dicsőítenéd Istent, jóságáéért és emberszeretetéért?
Ez most lehet hogy furcsán hangzik, de jóindulattal írom Neked, próbáld ki, hosszabb távon!
Erről eszembe jutott egy vicc:
Egy embet minden nap így imátkozik a templómban
-Ó Istenem ad,hogy megnyerjem az ötös lottót. Pár hét elteltével megszólal az Úr:
-Mi lenne ha végre feladnád azt a szelvényt?
Bocs ha megsértelek vele.
Talán nem a helyes módon imádkoztál. Jó lenne, ha néhány dolgot tudomásul vennél mielőtt Istent kérnéd segítségért.
Az egyik az, hogy az Isten, akihez fordulsz, nem egy hatalmas valaki rajtad kívül, hanem a te saját isteni kiléted, az Én Vagyok, az Isten egyszülött Fia/Leánya, a Krisztus benned. Ő az aki a mai napig gondoskodott rólad, és Ő az aki a jólétedről fog gondoskodni ha a helyes módon fordulsz, viszonyulsz hozzá.
A legfontosabb a bizalom, fordulj, viszonyulj isteni kilétedhez bizalommal. Győződj meg arról hogy Ő veled van és gondoskodik rólad, születásedtől életed végéig és még azon túl is. Légy hálás ezért a folytonos gondviselésért, és vedd tudomásul hogy Ő ellátja minden szükségletedet.
Ne kérleld isteni kilétedet, hogy segítsen kilábalni egy áldatlan helyzetből, annak helyében légy hálás, hogy Ő folyton mutatja neked az utat. Gondolj örömmel vágyaid beteljesülésére – tedd ezeket ne szavakkal, hanem hangulattal érzelemmel.
Hála és bizalom legyen a jókevű vidám alaphangulatodra jellemző.
Türelem:)
Imádkozz,Isten hallja, és biztos, hogy terve is van veled, lassan munkálkodik.
Hullámvölgyek vannak/voltak/lesznek az életünkben, de Isten segít, bízz benne!:)
Nem a bűneid nagy részét kell megbánni, hanem az összeset, és kérd az Urat, hogy bocsásson meg neked.
Addig is próbálj a jóra törekedni, imádkozz, olvass Bibliát! :)
Olvasgasd ezeket:
Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!