Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől van az hogy amikor...

Mitől van az hogy amikor imádkozok egy bizonyos dologért épp az ellenkezője történik? (lent)

Figyelt kérdés
Van valami amire nagyon vágyok, de semmi kilátás nincs arra, hogy megkaphassam. Szoktam azért imádkozni, hogy ha nem kaphatom meg azt a valamit akkor Isten vegye ki a szívemből ezt a vágyat. Minden alkalom után miután imádkozom egyre erősebb bennem a vágy aziránt a dolog iránt. Épp emiatt már kezd elviselhetetlen lenni a vágy. Miért van ez?
2015. febr. 10. 17:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert a vágyakat csírájában kell "elkapni", és nem szabad hagyni, hogy ki terebélyesedjenek.

A vágyainkat meg kell tanulni hozzá igazítnai a képességeinkhez, és a lehetőségeinkhez. Ez egy kemény szellemi munka, melyet az Isten sem fog helyettünk elvégezni, mivel ez a mi saját feladataink.

Egyébként pedig, ha imádkoztál valamiért amit nem kaptál meg, akkor valószínűleg azt azért nem adta meg az Isten, mert nem vált volna a javadra.

2015. febr. 10. 17:43
 2/9 pelgrim ***** válasza:
100%
Azért mert nagyon ragaszkodsz ahhoz a bizonyos dologhoz. Engedd el, te már megtetted érte amit neked tenni kellett, Isten már a kezébe vette és át fogja adni neked mikor te készen leszel arra, hogy átvegyed. Ne kételkedj, mert az végzetes lehet, de légy készenlétbe hogy átvehessed amit kértél.
2015. febr. 10. 17:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Mindennek meg van a jelentése és az oka.

Ha teljesülnek az imák, ha nem teljesülnek és ha az ellenkezőjük történik.

Minden okot Isten ismer, mi tudatlanok vagyunk, nem érthetünk meg egy teljhatalmú lényt.

A rendszert kikezdhetetlen.

2015. febr. 10. 18:24
 4/9 A kérdező kommentje:
És az lehetséges, hogy azért nem veszi el a vágyat mert Isten nekem szánja azt a valamit valamilyen módon? Én már próbáltam elengedni. Minden erőmmel ezen voltam, de annál erősebb a vágy.
2015. febr. 10. 18:43
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

4-re:

Ez teljesen kizárt. A vágyak törvényszerűen eltávolítanak Istentől.

Egyedül akkor válnak épülésedre, és akkor visznek közelebb Istenhez, ha megtanulod kezelni őket.

Ami viszont nem azt jelenti, hogy most akkor görcsösen a vágyaiddal kell küszködnöd, mert az a ló túloldala. Próbálj meg nem tudomást venni róla. Csak eleinte nehéz, utána már sokkal könnyebb. "Ha nem vakarod, nem fog viszketni."

2015. febr. 10. 18:50
 6/9 anonim ***** válasza:
71%
Ha így van, egyszerű, imádkozz eleve az ellenkezőjéért, és akkor bejön az amit eredetileg akartál.
2015. febr. 10. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Megint keverik Istent egy dzsinnel. :)
2015. febr. 10. 19:18
 8/9 yuda ***** válasza:
100%

Ha ez, amit írsz következetesen és szisztematikusan így történne, akkor kérd azt hogy holnap ne kapj valakitől 10 milliót.

Nincs tétje, úgyhogy próbáld ki. Ha tényleg mindennek az ellenkezője történik, naponta kérek tőled valami ellentéteset. :)

2015. febr. 10. 21:01
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Én már próbáltam elengedni. Minden erőmmel ezen voltam, de annál erősebb a vágy."

Persze,mert azzal foglalkozol görcsösen,amit nem akarsz.És ez már csak így működik,minél inkább meg akarsz szabadulni valamitől,az annál inkább veled lesz.

Az imában viszont ne akarj,hanem válassz.Ha akarod,nem lesz a tiéd.Meglepő és mulatságos,de a legtöbbször így van.Ehelyett érzed úgy,hogy már a tiéd a választott dolog,és adj előre hálát érte a teremtőnek.Ez hit és csoda egyszerre,én már megtapasztaltam,hogy működik.Persze lehet,hogy semmiképp sem kapod meg,erre is van példa.De utána azt is belátod,hogy jobb volt úgy,hogy nem kaptad meg.

2015. febr. 11. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!